Oltás téma

Megedzi-e az immunrendszerünket, ha átesünk bizonyos fertőzéseken?

WEBBeteg - Dr. Pék Tamás, infektológus szakorvos

Ami nem öl meg, az megerősít - mondta Nietzsche, s bár van némi tudományos alapja, a betegségek legyőzését csak a természetre bízni végzetes hiba lehet, ezért fejlesztették ki a védőoltásokat.

Országos tisztifőorvos: most van itt az ideje az oltakozásnak

MTI

A kiegyensúlyozott magyar járványügyi adatok ellenére sem szabad hátradőlni, most van itt az ideje az oltakozásnak - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos vasárnap a közmédiának nyilatkozva.

Országos tisztifőorvos: nem változik a magyarországi oltási terv

MTI

Semmiképpen nem szeretnének változtatni a hazai koronavírus-oltási terven - emelte ki az országos tisztifőorvos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjúban.

Ahol a legtöbben kapták meg a vakcinát - COVID oltási kampány Izraelben

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró

A hivatalosan közzétett adatok szerint lakosságarányosan január elejéig Izraelben sikerült a legtöbb embert beoltani a COVID-19 vírusa ellen: 100 emberből 16-an január 4-ig már megkapták a vakcinát. Hogyan sikerült elérni ezt az eredményt, hogyan zajlik az oltási kampány?

Már közel két és félezer egészségügyi dolgozó kapta meg a védőoltást

koronavirus.gov.hu/MTI

Az elmúlt három nap alatt három budapesti és két vidéki helyszínen 2461 egészségügyi dolgozó kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. A héten újabb vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra, így 25 helyen folytatódhat az oltás - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős testület keddi online sajtótájékoztatóján.

Jók a tapasztalatok az oltóanyaggal kapcsolatban

MTI

Jók a tapasztalatok a koronavírus elleni oltóanyaggal, és biztató az is, hogy csökken az új fertőzöttek száma - foglalta össze a járványügyi helyzetet a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden.

Folyamatos az egészségügyi dolgozók oltása

MTI

Folyamatosan oltják a Dél-pesti Centrumkórház egészségügyi dolgozóit a koronavírus ellen kifejlesztett vakcinával, és eddig senkinél nem jelentkeztek egészségügyi problémák - mondta el az intézmény oltóközpontjának vezetője vasárnap az MTI-nek.

Merkely: az oltás a járvány megállításának legbiztonságosabb és leghatékonyabb módszere

koronavirus.gov.hu/MTI

Az oltás az új típusú koronavírus-járvány megállításának legbiztonságosabb és leghatékonyabb módszere - jelentette ki a Semmelweis Egyetem rektora december 26-án az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Enyhébbnek tűnik a járvány ott, ahol már évtizedek óta bevezették a BCG-oltást

MTI

Azokban az országokban, ahol a BCG-oltást már évtizedekkel ezelőtt kötelezővé tették, enyhébbnek tűnik a koronavírus-járvány lefolyása - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa az M1 aktuális csatornán május 31-én.

Mi lesz a kötelező védőoltásokkal a járvány idején?

WEBBeteg

A koronavírus-járvány miatt lecsökkent az orvos-beteg találkozók száma, ezért felmerülhet a kérdés: mi lesz a kötelező védőoltásokkal? Míg a világ bizonyos tájain fennáll a veszélye, hogy egyes védőoltások nem kerülnek beadásra a megfelelő időben, nálunk szerencsére a világjárvány ideje alatt sincs erről szó. Az Alapellátó Gyermekorvosok Tudományos Társasága összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.