Merevedési zavar téma

Szorongás nélkül

WEBBeteg - Rozgonyi Sarolta - 2022-11-13 20:41
A feszültség és a sikeres szex nehezen egyeztethető össze: ha egy férfi nem tud ellazulni, hiába a szerelem, elmaradhat a beteljesülés. A merevedési zavar megszüntetésének egyik kulcsa a pszichés görcs feloldása.

Pszichés problémák is okozhatnak merevedési zavart

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2022-09-05 19:33
Merevedési zavar
A negatív érzések, amilyen a lelki nyugtalanság, a stressz, a frusztráció, az aggodalom és a félelem, csökkentik a nemi vágyat, már azelőtt, hogy egyáltalán az intim együttlétre sor kerülne.

Védje az erekcióját - Íme 11 tipp

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2022-09-02 19:03
Potenciazavar
Az erekciós zavar gyakori az idősebb férfiaknál, azonban nem kell, hogy az öregedés része legyen. Hogyan lehet elkerülni? Íme 11 tipp, amit a szakértők ajánlanak.

A férfi nemi szerv, ahogy egy urológus ismeri: örömszerzés

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2022-08-15 17:03
A fajfenntartás egyben élvezet forrása is, amit az evolúció a gének továbbadásának motiválására vezetett be. Dr. Sturla Pilskog norvég urológus-sebész Pénisz - Felhasználói kézikönyv című könyve alapján.

A koronavírus merevedési zavarokat is okozhat

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos - 2022-08-10 17:33
A kutatások szerint a koronavírus negatív hatással van a szexuális egészségre, főleg a férfiak szexuális és reproduktív egészségére.

A cukorbetegség és a szexuális élet zavarai

WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos - 2022-04-24 07:33
Azoknál a cukorbetegeknél, akiknél évek óta fennáll a betegség, a magas vércukorszint számos szövődmény kialakulásához vezethet. Látásromlás, érszűkület, lábszárfekély köztudottan gyakran kialakulhat a diabéteszes betegeknél, bizonyos esetekben azonban szexuális zavarokkal is járhat a betegség mind férfiak, mind nők esetében. A cukorbeteg férfiakat nagyobb arányban sújtja ez a probléma.

Hallgatás és beleegyezés

WEBBeteg - Rozgonyi Sarolta - 2022-02-04 22:03
Beletörődés, elhallgatás, önvád, ezek a tipikus reakciók a mai magyar párkapcsolatban, ahol nem vagy nem úgy működik a szex, ahogy kéne. A nők ismeretei felületesek a merevedési zavarról, és sok kapcsolatból hiányzik az őszinte kommunikáció – derül ki abból a kutatásból, amit olyan nők körében végeztek, akik érintettek a problémában.

A leggyakoribb urológiai betegségek

WEBBeteg - Dr. Szimuly Sándor, családorvos - 2021-07-31 19:06
Prosztatagyulladás
Az urológia az orvostudományon belül a vizeletkiválasztó és -elvezető szervekkel foglalkozó szakirány. Ebbe a tárgykörbe tartoznak a vesék, a húgyhólyag, a húgycső betegségei és rendellenességei, de a férfi belső és külső nemi szerveket érintő betegségek is.

A potenciazavar hatása a párkapcsolatra és az önértékelésre

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus - 2021-06-15 05:05
Merevedési zavar
Magyarországon a merevedési zavar (erektilis diszfunkció) a becsült adatok szerint mintegy félmillió férfit érint. Sajnos csak kis részük fordul orvoshoz, pedig a potenciazavar az esetek 90 százalékában kezelhető. Az ok a képzelt társadalmi elvárásokban, a média által sugallt teljesítőképességben és torzult énképben keresendő.

Hajlamos Ön merevedési zavar kialakulására?

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus - 2021-04-17 20:36
Merevedési zavar
Számos fizikális és érzelmi kockázati tényező okozhat átmeneti vagy tartós merevedési zavart, ám a rizikófaktorok többsége helyes életvitellel kiküszöbölhető.

4 dolog, ami merevedési zavart okozhat

WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos - 2021-04-09 20:36
A szexualitás összetett folyamat. Az egészséges ember nemi élete normális életfunkció. Egészséges életmóddal, táplálkozással, rendszeres sportolással és mozgással kedvezően befolyásoljuk mind testi, mind lelki egészségünket, ezzel pedig szexuális életünket, mivel a szexuális működést testi, valamint pszichés tényezők befolyásolják.

Merevedési zavar: a leggyakoribb tévhitek

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus - 2020-12-13 19:06
A mindennapi gyakorlatban nagyon gyakran előfordul, hogy a potenciazavar jelentkezésekor a férfiak bezárkóznak. Az első jeleket többnyire mellékesen kezelik, majd önmagukban, illetve a párkapcsolatban kezdik keresni a problémát.

Merevedési problémám van! Vajon mi lehet az oka?

Szponzorált tartalom - 2020-09-09 12:05
A merevedési zavar egy olyan kellemetlen probléma, amelyről senkinek sem könnyű beszélni. Negatívan hat az életminőségre és a párkapcsolatra egyaránt, eredetének felderítése pedig nem mindig egyszerű, mert lelki okok és testi betegségek, egyebek között például a prosztata gyulladásos betegsége is állhat a hátterében. (x)
Napjainkban egyre több gyermekre vágyó párral vannak tele a meddőségi intézetek. Sokan úgy gondolják, általában a nők felelősek a problémáért, ám több statisztika szerint is az utóbbi pár évtizedben rohamosan romlott a férfiak spermaképe, így gyakori, amikor a pár férfi tagja miatt késik a gyermekáldás.
A nők többsége negyven felett tudatosabban figyel az egészségére. Sajnos a férfiak inkább csak akkor mennek orvoshoz, ha már baj van. Az érfalak egészségének ápolásával nemcsak a szív- és érrendszeri betegségek előzhetők meg, de akár egy merevedési probléma is. A megfelelő aminosavak pótlására negyven felett elengedhetetlenül szükség van. Ilyen például az arginin, ami az erek rugalmasságáért felel. Ezt az aminosavat a szervezet maga is megtermeli, de negyven éves kor felett csökken ez a mennyiség.

BPH és szexuális problémák

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2018-02-01 16:04
Amennyiben Önnek is jóindulatú prosztata megnagyobbodása van (BPH), akkor lehetséges, hogy már tapasztalt valamiféle szexuális problémát. Aggodalomra azonban nincs ok, mert számos kezelési módszer segíthet.

A modern társadalom és a merevedési zavarok

WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás, urológus, andrológus - 2018-01-30 17:25
A mai felgyorsult világunkban az érzelmi kapcsolatoknak és a nemi együttlétnek is más szerep, hely és idő jut.

Potenciazavar - Nehéz a bikából nyuszivá válni

WEBBeteg - Dr. Török Alexander, urológus - 2018-01-09 16:04
Az urológia mai állása szerint nincs elveszett beteg, az orvosi rendelőig vezető lépéseket azonban mindenkinek egyedül kell megtennie. Ahhoz nincs szükség bátorságra, hogy illegálisan szerzett potencianövelő termékekkel próbálják kúrálni magukat az érintettek – véli Dr. Török Alexander urológus.

A pénisz állapota: korai figyelmeztető jel

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2017-11-16 17:25
Szakértők szerint egy férfi egészségének legjobb mércéje a pénisz erekciójának mértéke, mivel a férfi egészségi állapota kihat az erekcióra is.

Párkapcsolat szex nélkül - Mit tehetnék?

WEBBeteg - Dr. Veress Dóra, pszichiáter - 2017-11-13 17:25
Két éve élek párkapcsolatban, de ez idő alatt mindössze három normális szexuális együttlétünk volt, az elmúlt hét hónapban pedig semmi. A párom nem tudja fenntartani a merevedését, ráadásul különös vonzalmat érez a lábaim iránt, konkrétan a talpamat harapdálja. Szeretem a barátomat, ezért minden segítséget elfogadok, ami megmentheti a kapcsolatunkat. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Ginzeng és férfi szexuális problémák - Nézzük a tudományos oldalról!

WEBBeteg - Illyés András, biológus - 2017-10-16 17:25
A ginzeng szexuális jellegű problémákra, köztük a merevedési zavarokra gyakorolt lehetséges előnyös hatásaival már több tudományos kutatás is foglalkozott: teljesen egyértelmű bizonyítékot még nem sikerült találni, a legtöbb vizsgálat azonban egy javasolható alternatív kezelésként tekint a ginzeng alkalmazására.
Sokan úgy gondolják, az aktív szexuális élet a fiatalkorral együtt lezárul, esetleg homályba vész, és egyre kevésbé játszik fontos szerepet a párok mindennapjaiban az intim kapcsolat. A WEBBeteg felmérésének eredménye épp ennek az ellenkezőjére mutat rá, így érthető az is, hogy egyre fontosabb kérdés a 40 év fölöttiek számára a szexuális problémák megoldása.

A merevedési zavar súlyos bajt jelezhet

Vanderlich Egészségcentrum - Dr. Dósa Andrea belgyógyász, kardiológus - 2016-04-18 13:11
Tudta Ön, hogy a merevedési zavar fel nem ismert szív-érrendszeri betegség első tünete is lehet?
Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus szerint a férfiakat leggyakrabban érintő szexuális működési zavar genetikai eredete esetén is olyan frusztrációt és szorongást okoz a férfiban, hogy pszichológussal együtt keresni a megoldást, mindenképpen ajánlott.