Potenciazavar - Nehéz a bikából nyuszivá válni

Szerző: WEBBeteg - Dr. Török Alexander, urológus

Az urológia mai állása szerint nincs elveszett beteg, az orvosi rendelőig vezető lépéseket azonban mindenkinek egyedül kell megtennie. Ahhoz nincs szükség bátorságra, hogy illegálisan szerzett potencianövelő termékekkel próbálják kúrálni magukat az érintettek – véli Dr. Török Alexander urológus.

Miért tabu napjaink társadalmában (főleg a férfiak körében) a szexuális probléma?

- A történelem során (és napjainkban is) a férfi, az erő, a hatalom, a védelmező, a harcos volt. A harcos, az erős nem mutatkozhat gyengének. A potenciazavarral küzdő - és ez a 40 és 70 év közötti férfiak 52 százaléka - még akkor is a szexuális teljesítményeivel dicsekszik baráti körben, amikor már évek óta nem volt megfelelő merevedése. Nagyon nehéz a bikából nyuszivá válni, és ezt belátni.

Mi lehet a mozgatórugója annak, hogy sok potencia- és merevedési zavarral küzdő férfi inkább az internetes és különböző bulvár újságok hirdető hasábjain összevásárolt potencianövelő termékekkel próbálja orvosolni problémáit ahelyett, hogy szakorvoshoz fordulna?

Névjegy
Dr. Török Alexander: A szégyenérzet rossz tanácsadó

Dr. Török Alexander 1957-ben született. 1986-ban a Pécsi Orvostudományi Egyetemen urológus szakképesítést szerzett. Fő kutatási területe a potenciazavar kezelése és gyógyítása. Magyarországon elsőként alkalmazott péniszprotézis-beültetést és vénaelzáró műtétet.

- A kérdésre a válasz az előzőekhez nyúlik vissza. A problémával küzdő férfinak el kellene mennie a háziorvosához első lépésben. Ha a háziorvos nő, akkor máris nehéz helyzetben van, mert ki kell adnia egy titkát. Panaszkodnia kell a férfiasságáról, és nem dicsekednie vele. Ez akkor is gond, ha a háziorvos férfi, mert ott sürög forog az asszisztencia, sőt sok esetben az asszisztensnő veszi fel az anamnézist a nagyforgalmú rendelőkben. Viszont nem kell kiadnia magát, ha a különböző hirdetések között válogat, anonim módon megrendeli a teljes gyógyulást ígérő „csodaszert”. Ez azért is nagy probléma, mert nemegyszer van részem olyan szituációban, amikor a páciens megtörve ül a széken, és teljesen lemondva közli, hogy nagyon nagy baj van doktor úr, nem segített a „csodaszer”.

Okozhatnak tragédiát a nem gyógyszertárból származó, vény nélkül kapható termékek?

- Ezek nem ellenőrzött termékek. Bármi lehet bennük. A hamisítók nem a beteg érdekeit veszik figyelembe, hanem csakis a saját hasznukkal foglalkoznak. A másik oldala a dolognak az, hogy a piacokon, illetve az interneten nem kérdezik meg, hogy milyen gyógyszereket szed, milyen mellékbetegségei vannak, és hogy egyáltalán javasolt-e, és nem életveszélyes-e az adott szer a páciens számára. Nem páciensként, hanem vevőként kezelik. Csak vegye meg, aztán, hogy mi történik, az már mindegy.

Névjegy
Sok férfi veszélyezteti erejét és teljesítőképességét életstílusával, anélkül, hogy ezzel tisztában lenne. Töltse ki a tesztet, és megtudja, hogy potenciája veszélyben van-e!

A potencia teszt kitöltése

Hogyan állhatja útját az egészségügy és a szakorvosok a gyógyszerhamisítványok terjedésének?

- Csakis azzal, ha beszélünk róla. Minél többet. Ha tudatosítjuk az emberekben, hogy nem mindegy, mivel gyógyítja magát. Az egészségügynek azonban nincs hatalom a kezében. A mostani törvények szerint, ha valami nincs gyógyszerként törzskönyvezve, hanem például étrendkiegiszítő, akkor tulajdonképpen bármit mondhat róla, és hirdetheti is.

Mit üzen azoknak az olvasóknak, akik ilyen jellegű problémákkal küszködnek, de nem mernek szakorvoshoz fordulni?

- Biztosra mondhatom, hogy az urológia mai állása szerint a merevedési zavar szinte minden esetben jól kezelhető, illetve gyógyítható. A megfelelő vizsgálati módszerekkel össze kell hangolni a terápiás lehetőségeket, és akkor nincs elveszett beteg. Ráadásul a kivizsgálás teljes mértékben fájdalommentes.

WEBBeteg


Forrás: WEBBeteg
Orvos szakértőnk: Dr. Vajda Alexander

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Gyermektervezés Gyermektervezés

Ez a hormon is megakadályozhatja a teherbe esést. (x)

Majomhimlő Majomhimlő

Megfertőződött majomhimlővel egy négyéves kislány Németországban.

9 potencianövelő jó tanács

Noha a potenciazavar az életkor előrehaladtával egyre gyakoribb, nem feltétlen velejárója az öregedésnek. Hogyan előzheti meg a kialakulását, és...

Védje az erekcióját - Íme 11 tipp

Az erekciós zavar gyakori az idősebb férfiaknál, azonban nem kell, hogy az öregedés része legyen. Hogyan lehet elkerülni? Íme 11 tipp, amit a...

Potencianövelő étrend...

Gyógyszer-hatóanyag jelenléte miatt, azonnali hatállyal - a termékek minőségmegőrzési idejére való tekintet nélkül - elrendelte a Nemzeti...

A pénisz állapota: korai...

Szakértők szerint egy férfi egészségének legjobb mércéje a pénisz erekciójának mértéke, mivel a férfi egészségi állapota kihat az erekcióra...

Potencianövelő szerek - Amire a...

Összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat, amit minden férfi feltesz, ha nehézségei támadnak a szexuális teljesítményével.

Görögdinnye: a természetes...

Kutatók szerint a népszerű nyári gyümölcsnek a potencianövelőkhöz hasonló hatása van a vérerekre. Azok a férfiak, akik szeretnék szexuális...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.