• Kávé téma

    WEBBeteg, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    A koffein a világ két legelterjedtebben használt pszichoaktív drogjának egyike a másik az alkohol. Az, hogy pszichoaktív, azt jelenti, hogy hatással van a lelki életünkre, miközben számos testi tünetet is okoz.
    MTI
    A rendszeresen kávézók bél mikrobiomja egészségesebb, mint azoké, aki alig vagy egyáltalán nem isznak kávét - állapította meg egy új amerikai tanulmány.
    hvg.hu
    Beindíthatja az úgynevezett barna zsírok feldolgozását, így hozzájárulhat a súlyvesztéshez a kávé - írja az Independent.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    A hiperaktív hólyag különösen sok kényelmetlenséget okozhat a munkahelyen, ám tippjeink segítenek.
    WEBBeteg - Dr. Reinhardt István
    A kávé élénkítő hatását régóta ismerik, ám a történelem során egyszer élvezeti cikként, másszor pedig betiltott méregként tartották számon. Melyik áll közelebb a valósághoz?
    Több mint TestŐr
    A kávézás kultúráját egyre színesítik az újabb és újabb kávékoktélok. Steiner Kristóf a kávé szerelmese. Visszaemlékezett mohóságára, amikor először ízesítette a kávéját szerecsendióval vagy fahéjjal. Akkor még nem érezte a kellő arányt és a buzgalma miatt szinte beleborította a fűszert az italába. Manapság nagy divatja van az üdítőkkel bolondított feketének. A hidegen, jégkockára öntött tonik vagy narancs érdekes ízpárosítás a kávé mellé.
    Több mint TestŐr
    A kávézás eredetéről sok monda kering, az egyik egy pásztor kerge kecskéiről szól, akik a kávécseresznyétől heves ugrándozásba kezdtek. Vajon megkülönböztethető egy arabica kávé egy robusta kávétól? A szakértők szerint az arabica savasabb és gyümölcsösebb, míg a robusta keserűbb és koffeinben gazdagabb.
    Több mint TestŐr
    Cseke Katinka pár hónapja még 100 kiló felett volt, ma már azonban M-es méretet hord és 79 kiló. A fogyását kitartása mellett Singh Vikinek és egy indiaigyógynövény-alapú módszernek köszönheti. A szem romlása odafigyeléssel akár megállítható. Megmutatjuk, mely élelmiszerekkel és természetes hatóanyagokkal. A kávézás ma már sokkal több, mint élénkítés. Különbséget teszünk a robusta és az arabica közt, és praktikus tanácsok a baristától a szakszerű elkészítéshez.
    Több mint TestŐr
    Ma már megszokott, hogy egy automatából nemcsak italok, ételek, de tulajdonképpen bármi vásárolható. Egyre több automata viszont beszél a vásárlóhoz, sőt megjegyzi egyes szokásait és legközelebb magától kakaót szór a kávé tetejére. Arról nem is beszélve, hogy manapság már nemcsak pénzzel, kártyával, de akár kódolt matricával, vagy belépőkártyával is lehet fizetni, sőt ha más kínálatra vágyik valaki, leadhatja a rendelést is.
    Több mint TestŐr
    Sokan úgy gondolják, a kávénak keserű az íze, holott a minőségi kávénak a saját ízvilága, akárcsak a boroknak, ezerféle lehet. Ezeket a kávészemeket nem pörkölik feketére, hiszen azzal elnyomnák a kávébabok eredeti ízét.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!