Hangulat téma

Mitől érezhetjük üresnek az életünket, önmagunkat?

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

A szakemberek kutatásai szerint alig létezik olyan ember civilizáltnak tekintett világunkban, aki nem érezte volna valaha üresnek az életét, a lelkét, önmagát. Ennek megéléséhez nem szükséges semmilyen pszichés vagy mentális betegségben szenvedni.

Egyszer fent, egyszer lent - avagy hogyan határozza meg hangulatunk a mindennapokat

Dr. Zsuga Judit - Emberi Erőforrások Minisztériuma

Mindennapjaink megélését és viselkedésünket alapjaiban szövi át a hangulatunk. Természetes jelenség, hogy amit az egyik nap vállrándítással intézünk el, azt egy másikon ingerülten vehetjük tudomásul.

Mivel ösztönzik magukat a sztárok?

Több mint TestŐr

Bárkinél előfordulhat, hogy maga alatt van. Ilyenkor sem szabad depresszióba süllyedni. A sztárok is sokszor érzik szükségét, hogy valamivel növeljék az önbizalmukat, ha olykor-olykor maguk alatt vannak. Néhány önbizalomnövelő praktikát most elárultak.

Pihenjünk vidéken, ismerjük meg az országot

Több mint TestŐr

A vidék nyugtató hangulata egyre több embert csábít. A természet közelsége, a népi hagyományok kiszakítanak a hétköznapok zajából és segítenek megérkezni az itt és mostba. A régi hagyományos magyar konyha ízei pedig visszarepítenek a nagymama konyhájába.

A sportoló fiatalok boldogabbak

Magyar Sporttudományi Társaság

A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának munkatársai serdülőkorú fiatalokat vizsgáltak abból a szempontból, milyen hatással van a mozgás a hangulatukra.

A társadalmi munka hosszabbíthatja az életet

MTI

A társadalmi munka meghosszabbíthatja az életet - erre jutottak brit tudósok a The Daily Telegraph című brit lap pénteki jelentése szerint.