• Gyerek téma

    Független Hírügynökség
    Várhatóan pénteken hazaengedik a kórházból azt a két éves gyermeket, akibe nevelőapja szúrt bele több tucatnyi tűt Brazíliában. A rendőrség a 30 éves férfin kívül annak szeretőjét gyanúsítja a rémtettel.
    Független Hírügynökség
    A sertésinfluenza miatt eddig 114 gyermek halt meg laboratóriumilag bizonyíthatóan. A szokásos influenzák legmagasabb halálozási rátája ellenben az elmúlt 3 évben 88 volt.
    MTI
    Két amerikai kormányzati tanulmány adatai szerint minden századik gyereknél tapasztalható autista zavar - a korábbi becslés 1:150-hez volt.
    MTI
    Nem szabadna a gyerekeknek rutinszerűen Tamiflut vagy hozzá hasonló influenza elleni szert adni, mert nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy megelőzi a szövődményeket, sőt káros mellékhatásai komolyabbak lehetnek előnyeinél - közölték hétfőn brit kutatók a British Medical Journal című folyóirat legfrissebb számában.
    MTI
    A gyerek életének első 50-55 hónapjában a veleszületett adottságokkal szemben is formálható személyiség, ekkor alakulnak ki alapvető karaktervonásai és szokásai, ezért különösen fontos a szülők felelőssége abban, hogy milyen környezetet biztosítanak, milyen mintát nyújtanak életmódjukkal.
    Független Hírügynökség
    Egy pénteken megjelent brit tanulmány szerint a gyerekeket legalább négyéves korukig biztonságosabb hátrafelé néző gyerekülésben szállítani. Ma sok országban csak a 9 kilósnál kisebb gyerekeket ültetik a menetiránnyal ellentétesen. Ez a 8 hónapos kisfiúk átlagos súlya.
    WEBBeteg - K. J. fordító
    A szülők és már felnőtt korú gyermekeik közötti konfliktusok az idő előre haladtával egyre gyakoribbak és elmélyültebbek lehetnek. Egy vadonatúj tanulmány szerint a súrlódások különösen az anya és lánya között számítanak gyakorinak. A feltételezett ok szerint az anyák több figyelmet szeretnének lányuktól.
    MTI
    Cukorbeteg kisgyermekeknek, továbbá a kicsik szüleinek, testvéreinek rendez családi hétvégét péntektől vasárnapig a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató győri Egyesület.
    FH
    A gyerekeknek szóló, egészségtelen termékeket népszerűsítő reklámok visszaszorításáért kampányol az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE). Javaslataikat a kormánnyal is szeretnék elfogadtatni.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!