Egészségbiztosítás téma

Mennyire befolyásolja anyagi helyzetünk az egészségünket?

BP Digital Group - Támogatott tartalom - 2020-09-03 10:33
Habár pénzért cserébe közvetlenül nem tudsz egészséget vásárolni, hosszú távon mégis komoly befolyással bír az anyagi helyzeted a testi jóllétedre nézve. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy a gyógyszerek, vitaminok és erősítők, a magánorvos, vagy éppen a magánellátás anyagi ellenértékét gond nélkül elő tudod-e teremteni. (x)

Egészségügyi ellátás és gyógyszer külföldi egészségbiztosítással rendelkezők számára

WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész - 2019-11-24 11:35
A külföldi munkavállalás miatt egyre többször találkozhatunk azzal, hogy valakinek munkája miatt külföldi egészségbiztosítása van. Ez azonban nem jelenti azt, hogy itthon tartózkodása során nincs lehetősége orvosi ellátás igénybevételére. De mitévők legyünk, ha itthon leszünk betegek, és nincs magyar egészségbiztosításunk?

TAJ-kártya - Érdemes ezekkel tisztában lenni

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2017-03-31 16:04
Szeretné tudni, milyen procedúra előzi meg a TAJ-kártya kiváltását? Mi történik, ha elveszíti vagy ellopják? Mikor kell fizetni érte? Most minden kérdésére választ adunk.

Időskori életbiztosítás

Támogatott tartalom - 2015-04-20 13:57
Abban a korban jár, amikor már gyakran elgondolkozik a saját és családja jövőjéről? Néha azon jár az esze, hogyan óvja meg családját baleset vagy elhalálozás esetén? Fontolja meg az életbiztosítás megkötését, hogy nyugodt legyen a távolabbi jövőt illetően is. (x)
Egy MR vizsgálatra akár hat hónapot is várni kell, ráadásul a diagnosztika csak az első lépés; sok esetben ugyanilyen vagy még hosszabb várólistákkal kell számolnunk, ha egy gyógyító beavatkozásra kerül a sor. Jelenleg több mint 80 ezer beteg található az OEP által kezelt központi várólistán.

Utazás, baleset, biztonság

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2014-06-03 20:11
Csonttörés, bokaficam, gyomorrontás, kórházi kezelés, horribilis számla - egyáltalán nem olyan élmények és fogalmak, amelyeket bárki szívesen megőrizne a családi nyaralásról. Mégis, mindössze az üdülni indulók egyharmada gondol a naptej és a törölköző mellett az utasbiztosításra is, ami nélkül pedig nem csak a pihenés, hanem talán az egész életünk is tönkremehet.

Egy lépéssel a betegségek előtt

WEBBeteg - 2014-05-13 14:37
Ha rendelkezünk egészségbiztosítással nemcsak későbbi egészségügyi többletkiadásainkat fedezhetjük, hanem rövid várakozási idővel, beutaló nélkül is igénybe vehetjük a megelőző jellegű szűrővizsgálatokat.

Ne adjuk fel a reményt!

CIG Pannónia - Támogatott tartalom - 2013-08-13 15:00
Csodák márpedig vannak. Igenis van olyan, hogy a megoperálhatatlannak mondott daganatról kiderül, hogy kezelhető, és hogy a beteg, akiről orvosai már lemondtak, mégis túléli. Csak meg kell találni a megfelelő szakembert.(x)

Gyógyulás a rákból - csak a milliomosok kiváltsága?

CIG Pannónia - Támogatott tartalom - 2013-08-08 14:37
A daganatos betegségek egy részére ma már létezik gyógymód, a felépülés esélye azonban nagyban függ attól, milyen stádiumban ismerik fel a betegséget – és sok esetben sajnos attól is, milyen nagyra tudjuk nyitni a pénztárcánkat.(x)

Ezekre a változásokra számítson, ha orvoshoz megy 2013-ban

WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró - 2013-01-18 20:11
A biztosított köteles fizetni, ha olyan ellátást vesz igénybe, amelyre nem jogosult; a patikus egy évre visszamenőleg lekérheti, hogy milyen gyógyszereket szedtünk; a TAJ-kártyánkat pedig ezentúl szigorúbban ellenőrzik – a többi közt ezekre a változásokra számíthatunk, ha az újévben egészségügyi ellátásra szorulunk

December 15. - A volt diákoknak fontos dátum

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2012-12-07 12:15
Amennyiben a diák befejezi tanulmányait a középiskolában vagy az egyetemen, nincs munkaviszonya, vagy nem tanul tovább, be kell jelentkeznie az adóhatóságnál, mert egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettsége van.

Csökkentenék a visszaéléseket a TAJ kártyával

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2012-10-26 13:21
Több mint 400 ezren úgy vesznek igénybe egészségügyi ellátást, hogy nem jogosultak rá, ezért is tervezi a kormány az arcképes TAJ kártya bevezetését.

Egészségbiztosítás, és ami mögötte van

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2012-04-14 14:17
A biztosítók viszonylag új szereplőként vannak jelen az egészségügyi szolgáltatások területén, amely bővülést eredményezhet azáltal, hogy a munkáltatók adó- és járulékmentesen vásárolhatnak egészségbiztosítást alkalmazottaiknak. Több szempontból is körbejártuk a témát.

Áttörés a betegségbiztosítási piacon

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2012-01-26 17:00
Adó- és járulékmentessé vált január elsejétől a munkáltató által kötött, a munkavállaló javára fizetett betegségbiztosítások díja. A biztosítótársaságok arra számítanak, hogy a változásnak köszönhetően még több cégvezető dönt a szolgáltatás mellett, hiszen jó befektetés a dolgozó egészsége.

A nők egészsége...

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2011-05-18 02:51
Nem először hangzik már el, hogy a prevenció jóval olcsóbb, mint a gyógyítás. A nők betegségeinek megelőzése pedig az egész család és közvetve a társadalom érdeke is, hiszen ők azok, akik kezükben tartják, menedzselik az környezetük jól létét. A „megtérülő befektetésről” dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa beszélt.

Románia egészségügyi rendszere - A tartalékokat élik fel?

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró - 2010-03-04 16:03
A viszonylag nagy lakosságú (21,5 milliós) ország állampolgáronként 610 dollárt, a GDP 5,7 százalékát költi évente az egészségügyre. A WHO statisztikái alapján ettől jóval többre lenne szükség.

Ukrajna - Betegek és ellátás

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró - 2010-02-24 22:40
Ukrajna 46 és fél milliónyi lakossága, valamint az egykori Szovjetuniótól örökül kapott helyzet óriási terhet ró az ukrán egészségügyre. Az abszolút számok fejlesztések sorát teszik szükségessé.

Az egészségügyi rendszer Angliában - Hogyan működik?

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró - 2010-02-24 15:11
Nagy-Britannia férfi állampolgárai 77, míg a nők 81 évre számíthatnak, már ami a várható élettartamot illeti. Ebből 77, valamint 81 telik egészségesen. Vegyük sorba a brit egészségügy legfontosabb mérőszámait…

Az USA egészségügyi rendszere számokban

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró - 2010-02-20 19:52
Az átlagos amerikai állampolgárok várható élettartamuk 88,5 százalékát töltik egészségesen. Köszönhető ez – többek között – annak a fejenkénti 6 ezer 700 dollárnak, amelyet évente az egészségügyre költenek. Magyarországon ez 1382-t tesz ki.
Reálértéken nem fog csökkenni a jövő évi egészségügyi költségvetés - mondta Székely Tamás tárcavezető kedden újságíróknak Budapesten.
Pontosítja jogviszony-nyilvántartó rendszerét az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP); július elsejétől két további visszajelzéssel bővül a rendszer, a zöld és piros mellett megjelenik a kék és a barna jelzés is - mondta Farkasinszki Ildikó, az OEP Nyilvántartási Főosztályának vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón.