• D-vitamin témájú cikkek

    WEBBeteg összeállítás - Szakértők: Dr. Csuth Ágnes, Irinyi-Barta Tünde
    D-vitamin
    A D-vitamin (D-hormon) elnevezés több, zsírban oldódó vitamint foglal magába. Legfontosabb feladata a kalciumháztartás szabályozása, valamint a csontok ásványosítása.
    Medipress
    Felejtsük el az almát, nem ez tartja távol az orvost, mint az angol közmondásban, hanem a naponta bevitt D-vitamin. Ezt állítja egy tanulmány, melyben 19 ezer amerikai nő és férfi D-vitamin-szintjét, táplálkozási szokásait és légúti fertőzéseinek arányait vizsgálták.
    Medipress
    Orvosok újabb álláspontja szerint érdemes délben egy kis időt a napon eltölteni naptej nélkül. Ezzel pótolható a D-vitamin, amely erősíti a csontokat, és segít megelőzni a csontritkulást.
    Orvos valaszol - Dr. Szamosi Szilvia
    Tisztelettel kérdezem, hogy mit jelent a vérképben a B3 vitamin.20.-as érték a minimum, nekem 9..Szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e, hogy ezért vannak az elviselhetetlen fájdalmaim? Köszönöm
    Medipress
    A túl sok és a túl kevés D-vitamin is csontritkulást okozhat az idős hölgyeknél, állítja egy új tanulmány.
    Orvos valaszol - Dr. Molnár Anna
    Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Mi a hivatalos állásfoglalás a csecsemőknek szükséges Vigantol csepp adagolásáról Magyarországon? Második gyermekem idén áprilisban született és a gyermekorvosunk heti két cseppet javasolt. Az...
    Medipress
    Naponta ajánlott D-vitamint szedni a terhes kismamáknak az új kutatások szerint.
    Medipress
    A kutatók összefüggést mutattak ki a magasabb D-vitamin szint és Parkinson-kór csökkent kockázata között Finnországban, ahol a kevés napfény gyakran a tápanyag krónikus hiányát eredményezi.
    Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea
    Kislányom nemrég múlt két éves. Most télen elfelejtettem neki adni a D vitamint. Milyen baj lehet ebből? Mit tegyek?
    Medipress
    A kutatás magyarázatot ad arra, hogy az alacsony D-vitamin-szintű betegeket miért veszi le jobban a lábukról egy-egy fertőzés, mint másokat.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító
    A vegetáriánus étrend az állati eredetű termékek hiányának köszönhetően proteinben, vasban, kalciumban, cinkben és B12-, B2- valamint D-vitaminban szegény. A vegetáriánus kismamák is aggodalom nélkül élvezhetik a várandósság hónapjait, azonban ehhez jobban oda kell figyelniük az étrendjükre.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!