• D-vitamin adása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor! Az lenne a kerdesem, hogy hany eves korig kell adni a gyerekeknek a d vitamint(vigantol olaj).ket eves elmult decemberben a kisfiam, es en masfel eves koraig adtam neki, nem vagyok elkesve, de azota nem adom, mert a gyerekorvosom azt mondta, h mar nem kell! Telen sem kell, on szerint? Nem valami jo evo gyerek, nem jo etvagyu sajnos, es mivel meg cicizik is, gondolom az miatt sem eszik olyan jol fott etelt.Tudna nekem segiteni, h kell neki d vitamin vagy nem baj ha nem kapja.Es mit tudna ajanlani etvagy serkentonek.Es mit kezdjunk a cicizessel, mert irtora szereti, es azt mondja, h neki az kell es jo mert szereti mert finom a cici, es uvolt, cirkuszol ha nem kapja meg, meg veszik mig oda nem adom neki.naponta 2, 3 szor keri, es ejjel is nem fogad el vizet, husitot csak a cicit. Mar van 20 foga, hat nem kenyelmes a szoptatas oszinten megvallva.Kerem tisztelettel segitsen nekem.Varom valaszukat Tisztelettel! Ivett ui:ja es cebion cseppet naponta 10 cseppet es gyerek multivitamint, szirupban kap a kisfiam, napi 5 mili, valamikor nem minden nap csak kevesebbszer, h azt sem vigyuk tulzasba.

        Dr. Balogh Andrea válasza a D-vitamin témában

        Kedves Ivett! A D vitamint 3 éves korig kell adni. 1 éves korig minden nap 1 cseppel (kivéve ha valamilyen oknál fogva emeltebb cseppszámmal kell adni) utána pedig 3 éves koráig októbertől májusig 1 cseppel. Immunerősítőnek és étvágyjavítónak elegendőek azok a vitaminok amiket ad. A szoptatásról fokozatosan érdemes leszoktatni, talán azzal, hogy ő már nagyfiú illetve olyannal ami hat rá. Ezt Önök ismerik jobban. Ha a szoptatásról leszokik az étvágya is nőni fog. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Dr. Balogh Andrea
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Balogh Andrea

        Kérdés: 2011. február 10., 15:27; Megválaszolva: 2011. február 14., 07:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: