Vigantol csecsemőnek

Kérdésem az lenne, hogy 3, 5 hónapos babaámnál okozhat-e túladagolást, hogy kb. 7 héten keresztül napi 2 vigantol cseppet kapott. Az első pár hétben a szájába cseppentettem a vigantolt (1 cseppet) , de a védőnőm azt mondta, hogy úgy nem szívódik fel, ezért anyatejjel adjam kanállal, és mivel ennyi idő kimardt, ezért adjak onnantól 2 cseppet. Most olvastam utána, hogy túladagolás is veszélyes lehet. Egyébként egészséges baba, jól fejlődik (majdnem 6 kiló, 61 cm) nem indokolná más a 2 cseppet. Honnan tudhatom, hogy biztos nem adagoltam-e túl? A kutacsát kell-e figyelni? Kicsit sokat pisil mostanában, de más tünetet a tájékoztatóban leírt túladagolási tünetekből nem tapasztaltam, de nagyon aggódom. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza D-vitamin témában

Kedves Kérdező!

Semmi probléma nem lesz, 7 napig adva plusz egy csepp nem okoz gondot.

Kérdés: 2011. október 21., 21:12; Megválaszolva: 2011. október 24., 10:48
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Kisfiamnak
A kisfiam négy hónapos múlt, a legutóbbi tanácsadáson nem volt minden rendben a kis mellkasával, azt mondta a drnő, hogy be van süppedve egy kicsit. A...
D-vitamin adása
Tisztelt Doktor! Az lenne a kerdesem, hogy hany eves korig kell adni a gyerekeknek a d vitamint (vigantol olaj) .ket eves elmult decemberben a kisfiam, es...
D-vitamin adagolása csecsemőknek
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Mi a hivatalos állásfoglalás a csecsemőknek szükséges Vigantol csepp adagolásáról Magyarországon? Második...
D-vitamin
Kislányom nemrég múlt két éves. Most télen elfelejtettem neki adni a D vitamint. Milyen baj lehet ebből? Mit tegyek?
9 èves nem alszik egyedül