Combcsont téma

Egyre több csonttumoros végtagot tudnak ma már megmenteni

Semmelweis Egyetem

Az ortopédiai műtétek csaknem tíz százalékánál ma már csonttranszplantációt alkalmaznak. Ez éves szinten több száz ilyen típusú beavatkozást jelent a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján.

Avascularis osteonecrosis

WEBBeteg - B. M., szakfordító

Az avaszkuláris csontelhalás (avascularis osteonecrosis, aszeptikus nekrózis vagy egyszerűen osteonekrózis) egy olyan betegség, amelyhez a csontok vérellátásának átmeneti vagy tartós hiánya vezet. Ha a vérellátás megszűnik, a csontszövet elhal és a csont törékennyé válik. Az avaszkuláris nekrózis bármelyik csontot érintheti, azonban a leggyakrabban a hosszú csontok (pl. combcsont) feji részén fordul elő.

Hogyan zajlik a csontbiopszia? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"Szeretném segítségét kérni abban, hogy mi a menete egy combcsont biopsziának?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Velőűrszegezett combcsont gyógyulási kilátásai

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

8 hónapja eltört a jobb combcsontom a fölső harmadon teljesen ketté és el is távolodtak a csontvégek. 1 hétig kívülről volt rögzítve, majd titánium velőűrszeget kaptam. Még mindig sántítok, a belső, térdem belső oldalánál eredő combizmom kisebb, és a

Mi a combcsontfej elhalás?

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

Egy vé már hogy fáj a bal csípőm, el mentem az ortopédiára, és el küldtek a röntgenre. A felvétel alapján, meg állapították, hogy combcsontfej elhalásom van. Miben nyilvánul ez meg, és mik a következménye, illetve, mik a szövődményei? Ez év Márci