• Biokozmetikum téma

    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    Világszerte érezhető a környezetszennyezés és a szintetikus világ elleni küzdelem harcosainak aktív hatása. A biotáplálkozás mellett a szépségápolás terén is hódítanak a biokészítmények, amelyek természetes alapanyagokból készülnek és kíméletesebben ápolják bőrünket, mint mesterséges anyagokkal dúsított társaik.
    Több mint TestŐr
    Piros gyermeke születése után tartotta egyre fontosabbnak, hogy biokozmetikumokat használjon, viszont bioparfümöt nem volt egyszerű találni. Amióta viszont megtalálta, mindig az évszaknak megfelelő illatot választ belőle, amely természetes alapanyagokból készül, mint például a tonkabab vagy a magnólia.
    Több mint TestŐr
    Egy illat néha ellenállhatatlan hatással van a férfiakra, de csak akkor, ha azt egy nő igazán tudja viselni! A parfümválasztásnál nagyon fontos, hogy ne közvetlen közelről fújjuk a csuklóra, és ne dörzsöljük szét, mert így nem azt az illatot fogjuk érezni, ahogy valójában a bőrünkön érvényesül a parfüm. Ma már jó minőségű bioparfümök közül is választhatunk, melyek alapanyaga gyakran valamilyen különleges fűszer, mint például a csillagánizs vagy a tonkabab.
    Több mint TestŐr
    A bőrápolásnál, bőrmegújításnál érdemes minél tisztább alapanyagú bőrtápláló krémeket választani, ilyenek lehetnek a biotermékek. A bio minősítés nemcsak azt jelenti, hogy semmilyen vegyszert nem tartalmaznak, hanem azt is, hogy a bennük lévő növények termesztése is vegyszermentes volt. A napvédő krémeknél pedig érdemes az UV-B sugárzás mellett az UV-A sugárzás ellen is védekezni.
    Több mint TestŐr
    A bőr télre való felkészítését már most el kell kezdenünk, nem mindegy azonban hogy a szükséges vitaminokat, tápanyagokat milyen kozmetikumokkal juttatjuk be a bőrünkbe.
    Több mint TestŐr
    Ma már rengetegféle krém közül választhatunk, de ha a szépségápolásban is környezettudatosak vagyunk, érdemes olyan kozmetikumot választanunk, amit ellenőrzött gazdaságokból származó bio – alapanyagokból készítettek, színezék – és illatanyag mentesek.