• Az arany szépészeti jelentősége

    Dr. Kónya Judit
    Szerző: WEBBeteg - Dr. Kónya Judit családorvos

    Havonta kapunk híreket újabb és újabb szépészeti csodamódszerekről, melyek az örök fiatalság és a soha nem látott szépség megtartásának receptjével kecsegtetnek. Napjaink egyik legdivatosabb csodaszere az arany.

    Kémiai szerkezetének köszönhetően az elmúlt évek szépségipari kutatásaink központi eleme, melyet ellenálló szerkezet, korrodálódásmentesség jellemez.

    Hirdetés

    Az arany szépészeti hatásai

    Az arany legfontosabb szépészeti hatása, hogy serkenti a bőrsejtek megújulását, kedvezően befolyásolja életciklusukat, segíti egészséges működésüket. Ennek következtében az arcbőr fiatalabbnak, energiadúsabbnak, élettelibbnek, ragyogóbbnak látszik, a fáradtság nyomai jelentősen halványulnak.

    Az arany fényvisszaverő tulajdonságának köszönhetően különleges, selymes ragyogást kölcsönöz a bőrnek. Halványítja a szem alatti sötét karikákat és a májfoltokat. Fokozza a kollagéntermelést, ezáltal a ráncosodás, a bőr megereszkedésének egyik vezető ellenszere lehet a jövőben.

    A bőr méregtelenítési folyamatát a vér- és a nyirokkeringés serkentésével pozitív irányban módosítja. A megfelelő módszerrel az arcbőrbe juttatott arany képes érújdonképződést indukálni, amely szintén az arcbőr tápanyag- és oxigénellátását javítja.

    Az arany számos luxus kozmetikai cég termékében fellelhető. Megtalálhatjuk dekorkozmetikai termékek alkotórészeként (alapozók, púderek, szempillaspirálok, szemhéjárnyalók), illetve luxus krémek alkotójaként (krémek, pakolások, szérumok). Ne tévesszük össze az arany csillámport az ásványi arannyal!

    24 karátos aranyszálak a bőrbe „szőve”

    Japánból ered az egyik legelső, az arany felhasználására épített kozmetikai eljárás. Ennek során egy olyan, az arany hatását potencírozó hatóanyag kerül a bőrbe, amelyet szójából vonnak ki.

    A szója hatóanyaga az eddig megismert alkotóknáll nagyságrendekkel több víz megkötésére képes. Az eljárás során egy speciális műszer mikroszkópikus méretű vízcseppecskék kíséretében juttatja a hatóanyagot a bőrbe.

    Arcfiatalító arany maszk
    Arcfiatalító aranymaszk

    Ezt megelőzően az arcbőrön alapos bőrradírozást és nanotechnológiás hideggőzölést végeznek. A szójából származó hatóanyag bejuttatása után leheletvékony, 24 karátos aranylapocskákkal borítják be az arcbőrt, majd az aranyat bemasszírozzák az arcbőr mélyebb rétegeibe. A hatóanyagok együttese közel egy évig képes hatását kifejteni a bőrben.

    Magyarországon is elérhető az az arcfiatalító eljárás, amelynek lényege 24 karátos aranyszálaknak az arcbőrbe való „szövése”. A módszer során a bőr mélyebb rétegeibe hajszálvékony aranyszálakat húznak, melyek akár 10 éven át képesek az arc rugalmasságának megtartására, a megereszkedés, petyhüdtté válás, ráncosodás lassítására.

    A beavatkozás helyi érzéstelenítésben, mindössze 30 perc alatt elvégezhető és sikerrel válthat ki nagyobb volumenű plasztikai beavatkozásokat is.

    Hajkiegyenesítés arannyal

    A haj is kezelhető az arany segítségével. Egy új módszerrel a hajszálak hosszú ideig tartó kiegyenesítése érhető el, melynek során a szálakat arany, kollagén, és tápláló fehérjék keverékével vonják be. Hő hatására a hajszálak kiegyenesednek s az egyenesség tartósan megmarad. A módszert körülbelül kéthavonta, a lenőtt részek kiegyenesítése céljából kell megismételni.

    Az aranyrészecskék működésének titkai 

    A magyarázat az aranyrészecskék töltésében keresendő.A sejtek élettani folyamatait nagyrészt a töltéssel rendelkező részecskék sejtmembránon keresztüli transzportfolyamatai határozzák meg. Az ingerlékenység is a töltéseloszlással hozható összefüggésbe.

     Az ozmotikus hatásokra visszavezethető hidratáltság fokát is részben töltéssel rendelkező részecskék vándorlása határozza meg.

    Az arany kémiai szerkezeténél fogva remek vízvisszatartó tulajdonsággal rendelkezik, köszönhetően annak, hogy komplexben megköti a vizet. A fémkomplexek egyik típusát olyan hidratált kémiai részecskék alkotják, amikor a fémionokat a rájuk jellemző mennyiségben vízmolekulák veszik körül.

    Az arany apró részecskék formájában szívódik fel a különböző kozmetikai készítményekből. Ezeket az aranyrészecskéket ún. elektronikus-galvanikus eljárással állítják elő, így a sima őrlési módszernél sokkal hatékonyabban felhasználható anyagminőség nyerhető. Emellett az arany vízben oldhatóvá válik, amely szintén a szépészeti alapanyagként való felhasználhatóságot növeli.

    Nyomelemek szerepe a szépségápolásban
    Ha a nyomelemekből hiányt szenved szervezetünk, vagy épp ellenkezőleg, túl sokat fogyasztunk belőlük, azt legtöbbször elsőként épp bőrünk, hajunk és körmeink jelzik számunkra! Bővebben a nyomelemek szerepéről a szépségápolásban

    Webbeteg logó Forrás: WEBBeteg
    Orvos szerzőnk: Dr. Kónya Judit

    Módosítva: 2019.12.29 11:10, Megjelenés: 2017.06.11 05:21
   • Cikkajánló

    Hőség és terhesség

    Hőség és terhesség

    Balogh Mária, újságíró

    Milyen kihívásokkal kell szembenézniük a kismamáknak nyáron? Hasznos tanácsok.

    COVID-19

    COVID-19

    MTI/WEBBeteg

    Allergiaellenes orrspray-k hatóanyaga hatásos lehet a koronavírus kezelésében is.

    A női hajhullás okai

    Bármilyen furcsa, de naponta átlagosan 60-100 hajszálat veszítünk el a fejünkről és ez természetes, normális dolog. A már nem természetes hajhullásnak több oka is lehet, mint például a hormonok károsodása például a szülés vagy a menopauza időszakát követően. Ilyenkor gyakori, hogy a hajszálak elvékonyodnak. Az ösztrogénszint csökkenése átmenetileg megzavarhatja a haj növekedésének az életciklusát.

    Az esztétikai kezelés alapelve: természetesség, mértékletesség

    Már az ősember is próbálta szépíteni magát - arcfestésre sárga alapozót használt, a púderét mangánércből nyerte. Az ókori egyiptomiak naponta olajozták magukat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Modern daganatterápia
    Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
    Tehet a hüvelygomba ellen
    A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
    Allergiás?
    A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
    Új - Távkonzultáció
    Válasszon szakterületet, foglaljon percek alatt az otthonából, kényelmesen!
   • Orvos válaszol
    Dr. Pászthory Erzsébet

    Dr. Pászthory Erzsébet

    gasztroenterológus, háziorvos, belgyógyász szakorvos

   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások