Érzékeny bőr? A Cetaphil ért hozzá

WEBBeteg - Támogatott tartalom
megjelent:

A világ népességének 40 százaléka érzékeny bőrrel rendelkezik. A panaszokat minden érintett jól ismeri: a bőr csíphet, éghet, viszkethet. A nem kellően bőrbarát kozmetikumok, az időjárási hatások, de egyes ruhadarabok is kellemetlen tüneteket okozhatnak. Nem kell belenyugodnia az érzékeny, problémás bőr gondolatába, a megfelelő kozmetikumok segítségével tehet bőre egészsége és szépsége érdekében! (x)

Érzékeny bőr esetén a bőrréteg védő (barrier) funkciója károsodott, ezért minden környezeti hatást, köztük a sminkek, tisztálkodási szerek használatát is sokkal intenzívebben (gyakran fájdalommal) élik meg az ezzel a problémával küzdő emberek. A megoldás azonban nem a bőrápolás elkerülése, hanem a megfelelő, bőrbarát készítmények alkalmazása. Az érzékeny bőrnek is szüksége van ugyanis a mindennapos tisztításra, a rendszeres hidratálásra, illetve speciális bőrproblémák esetén a szakszerű kezelés mellett is alkalmazható, speciális bőrápolók használatára.

Az érzékeny bőr ápolásának különleges igényei vannak. Figyelni kell, hogy az adott bőrápoló készítmény:

  • kíméletesen tisztítsa a bőrt: alaposan, de irritáció nélkül;
  • védje a bőrt az irritáció, és száraz bőr esetén a szárazság ellen;
  • hidratáljon és állítsa helyre a bőr védőrétegét, így erősítve és egészségesebbé téve a bőrt.

Cetaphil® - Több mint 70 éve a bőr szolgálatában

A Cetaphil® 1947 óta készíti prémium minőségű bőrápolóit kifejezetten az érzékeny bőr mindennapi tisztítására és ápolására. Kizárólag gyógyszertárakban elérhető termékeik bőrgyógyászatilag tesztelt, magas minőséget képviselnek, legyen szó a bőr tisztításáról vagy épp hidratálásáról, normál, zsíros vagy száraz bőrtípusról, kiemelten érzékeny bőrről, vagy az akár bőrgyógyászati kezelést igénylő, problémás bőrről (ekcéma, akné, atópiás dermatitisz, rozácea, pszoriázis avagy pikkelysömör).

Tökéletes tisztítás

A tökéletes védelem a tisztítással kezdődik

Az érzékeny bőr esetében fontos a kíméletes, mégis hatékony tisztítás, nem-irritatív összetevőket tartalmazó, bőrtípusnak megfelelő lemosóval. Olyan terméket érdemes választani, ami véd az irritációtól és segít helyreállítani a bőr természetes védőrétegét.

A Cetaphil® tisztító oldat minden bőrtípusra, különösen a száraz és érzékeny bőrre ajánlott lemosó, amely a babák bőrére és bőrgyógyászati kezelések mellett is ajánlott. Hatékonyan, mégis kíméletesen eltávolítja a sminket és egyéb szennyeződéseket.

A Cetaphil® arclemosó kifejezetten a kombinált és zsíros bőr igényeire kifejlesztett arclemosó, a smink, a felesleges faggyú, és egyéb szennyeződések eltávolítására alkalmazható. Két hét alatt rendszeres használatával normál bőrérzet érhető el.

A megfelelő hidratálás elengedhetetlen

Minden bőrtípusnak szüksége van a rendszeres, intenzív hidratálásra, az irritált bőr megnyugtatására. Tévhit, hogy zsíros bőr esetén a cél a szárítás: a nedvességtartalom pótlására és megtartására a pattanásra hajlamos bőrnek is szüksége van! A megfelelő hidratáló hatékony, nem hipoallergén vízmegkötő összetevői révén intenzíven hidratál, könnyen, gyorsan és nyomtalanul beszívódik, összetevői nem tömítik el a pórusokat, így azonnali, egyben hosszantartó hatást biztosít a bőr védőrétegét megkímélve.

Ebben nyújtanak segítséget a Cetaphil® termékei: Cetaphil® hidratáló krém normál és száraz bőrre, Cetaphil® 24 órás hidratáló krém száraz bőrre, Cetaphil® intenzív hidratáló krém nagyon száraz bőrre.

Problémás bőrre is

Speciális bőrápolás: aknés és ekcémás bőr

Az akne mintegy 650 millió embert érint világszerte, és hazánkban is nagyon sokan küzdenek ellene. A Cetaphil® Dermacontrol habzó arclemosó és a Spotcontrol hidratáló arckrém SPF 30 speciálisan az erősen aknéra hajlamos bőr igényei számára kifejlesztett készítmények. Legfőbb előnyük, hogy komplex gondoskodást nyújtanak, és a pattanásra hajlamos bőr speciális igényei szerint tisztítják, hidratálják és védik a bőrt.

Az ekcéma egyik gyakori típusa az atópiás ekcéma avagy atópiás dermatitis – egy olyan krónikus gyulladásos bőrbetegség, mely erős viszketéssel, bőrszárazsággal, a bőr kivörösödésével járó, allergiás eredetű, nem fertőző bőrbetegség. A Cetaphil® Restoraderm termékcsalád a tünetek enyhítésében segít: a Cetaphil® Restoraderm tusfürdő kíméletesen tisztítja és megnyugtatja a viszkető, száraz bőrt, míg a Cetaphil® Restoraderm hidratáló testápoló segít helyreállítani a bőr természetes védőrétegét. Hipoallergén, babáknál jelentkező ekcémára is, 3 hónapos kortól ajánlott termékek.

Ne feledje, a ragyogó bőr természetesen vonzóvá teszi megjelenését!

(Lektorálta : Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász)

Cikkajánló

Gyógyszertárolás
Gyógyszertárolás

Az otthoni gyógyszertárolás szabályai.

Fájdalom
Fájdalom

Veseprobléma vagy túlerőltetés?

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Kádár Eszter
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.