Baleset téma

Mesterséges lélegeztetés - Min múlik egy élet?

MTI

Ha a rosszullét áldozata egyáltalán nem lélegzik vagy csak elégtelenül, a légcsőbe megfelelő csövet vezetnek be a mesterséges lélegeztetéshez. A kutatók azt vizsgálták, hogy mennyire függ az életben maradás a lélegeztetős mentős gyakorlottságától.

Nem látták el a combnyaktöréses beteget

Független Hírügynökség

Egy balesetet szenvedett 30 éves nő combnyaktörését a volumenkorlát miatt nem látták el egy budapesti kórházban.

Miben hal meg legnagyobb eséllyel egy fiatal?

MTI

Baleset, terhességi és szülési komplikációk, öngyilkosság, erőszak, az AIDS és a tuberkulózis a 10 és 24 év közötti fiatalok leggyakoribb haláloka világszerte - állítja egy pénteken nyilvánosságra hozott jelentés.

Massa már három nyelven tud válaszolni a kérdésekre

MTI/Független hírügynökség

Orvosa szerint nem sérült Felipe Massa látása, aki a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén szenvedett súlyos balesetet.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy Massa szenvedett-e szemkárosodást

Független Hírügynökség

Egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen mértékű szemkárosodást szenvedett a Ferrari brazil pilótája, Felipe Massa - mondta a Független Hírügynökség kérdésére az operációt végző Veres Róbert professzor.

Gyerekülés - melyik a legbiztonságosabb?

Független Hírügynökség

Egy pénteken megjelent brit tanulmány szerint a gyerekeket legalább négyéves korukig biztonságosabb hátrafelé néző gyerekülésben szállítani. Ma sok országban csak a 9 kilósnál kisebb gyerekeket ültetik a menetiránnyal ellentétesen. Ez a 8 hónapos kisfiúk átlagos súlya.

Több gyermek és fiatal hal meg balesetben, mint betegség miatt

MTI

Magyarországon - a legtöbb európai országhoz hasonlóan - balesetek, önakasztás, fulladás, égés, mérgezés és szülői gondatlanság miatt vész el a legtöbb gyermek és fiatal felnőtt élet: 24 éves korig több mint 300-an halnak meg évente ilyen okok miatt - hangzott el az Országos Tisztifőorvosi Hivatal szerdai tájékoztatóján.

Jól van a dupla karátültetésen átesett férfi

Független Hírügynökség

A német rádió szombati jelentése szerint jó általános egészségi állapotnak örvend az a férfi, akin a világon először hajtottak végre egy hete dupla kar-transzplantációt. A végtagátültetés szervi és lelki komplikációkkal is járhat.

Motoros mentőszolgálat két autópálya mellett

FH

Április 15-től ismét elindul a motoros mentőszolgálat az M3-as autópályán Gödöllő és az M0-ás autóúton Szigetszentmiklós térségében. Az ügyelet reggel 8-tól este 20 óráig tart majd, és az autópálya szakaszok 50 km-es körzetére terjed ki.

Szurt seb

Orvos valaszol - Dr. Papp Géza

Szúrt sebem van a fenekemen, össze varták a sebész szerint 1,5-2,5 cm mély, egy hét után is verzik és véres a spermám, lehet hogy mélyebb? Sérült bent valami? Hogy kerülhet vér a spermámba? A választ előre is köszönöm. S.O.S