AIDS téma

A HIV/AIDS megelőzésében szerepet vállaló civil szervezetek pályázhatnak támogatásért

MTI

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 15 millió forintos keretből pályázatot hirdetett a HIV/AIDS megbetegedések megelőzésében szerepet vállaló civil szervezetek számára.

AIDS-világnap: Az elmúlt 25 évben 333 ember halálát okozta az AIDS Magyarországon

MTI/WEBBeteg

December 1-je az AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome), azaz a szerzett immunhiányos tünetegyüttes világnapja. Magyarországon 1987 és 2012. szeptember 30. között 333 halálesetért volt felelős az AIDS - közölte az ÁNTSZ.

AIDS-konferencia Washingtonban

MTI

Bár az AIDS elleni vakcina kidolgozása még várat magára, az elmúlt évtizedek legtöbb halálos áldozattal járó fertőző betegségének leküzdésével foglalkozó, 19. nemzetközi konferencia vasárnap este mégis a remény, a "Fordítsuk meg együtt az áradatot!" mottó jegyében kezdte meg tanácskozását az amerikai fővárosban.

Káma Szútra és orgazmus - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"Azt hallottam a Káma Szútra szerint az igazán jó és szeretetteljes együttlét során a felek egyszerre mennek el." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből

Az AIDS modern kori története

MTI-Press

Történetünk nagyjából 1921 környékén kezdődik valahol a kameruni Sanaga folyó és a Kongó folyónak az egykori belga-kongói szakasza között. Szereplői között találunk csimpánzokat és más majmokat, vadászokat és mészárosokat, fecskendőket és vérplazma-kereskedőket, valamint ördögi gyarmatosító törvényhozókat és a legjobb szándékú, finom európai orvosokat.

Körülmetélés pro és kontra

MTI-Press

A körülmetélés ellenzői felesleges műtéti beavatkozásnak tartják az eljárást, támogatói szerint viszont egészségügyi előnye van a fityma eltávolításának.

Nemtörődöm fiatalok: Szexuális úton fertőződnek meg

MTI

A fiatalok nemtörődömsége vezet HIV-fertőzéshez egyes európai országokban, és az Egyesült Államokban - figyelmeztetett az AIDS elleni küzdelem szerdai világnapja kapcsán az UNAIDS ENSZ-szervezet.

HIV - Kevesebb a fertőzött, több a reménysugár

MTI

Reménysugarak villantak fel az AIDS feltartóztatására, a betegség elleni szerdai világnap előtt.

Inzulinrezisztencia és HIV-fertőzés - Összefügg?

MTI

Amerikai tudósoknak sikerült megfejteniük, hogy miért oly gyakori a HIV-fertőzöttek körében az inzulinrezisztencia, amelynek alapján kifejlődik a 2. típusú diabétesz. A kutatás eredményeit a Journal of Biological Chemistry legújabb számában tették közzé.

A tűt használó kábítószeresek egyötöde AIDS-fertőzött

MTI

A világszerte becslések szerinti 15,9 millió tűt használó kábítószer-élvező között, több mint hárommillió AIDS-es - derült ki a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC) pénteken közzétett jelentéséből.