Hiv fertőzés

Tisztelt doktor úr!

Szeretném megkérdezni, hogy kiderülhet-e valakiről, hogy hív fertőzőtt, ha konkrétan arra szűrést nem végeznek?

A párom 2-3 éve megcsalt és a hölgy akivel tette, jelenleg tudomásom szerint orvoshoz jár, kivizsgálásra, mert nagyon lefogyott stb.

A högyről annyit tudok, hogy 1 éve gyermeket szült a terhessége alatt és után nem volt probléma. Tudomásom szerint a kicsi sem beteg, de kisebb nagyobb gyermekbetegségei voltak, és akkor vettek tőle vért.

Ön szerint, ha a hölgy nem végeztett AIDS szűrést attól, ha Hív fertőzőtt kiderülhet a többi vizsgálat során, vagy csak akkor, ha konkrétan azt vizsgálják?

Ön szerint javasolt lenne nekem is szűrést végeznem? Én 13 éve hűséges vagyok a páromhoz. Ha igen akkor a Nyírő Gyula kórházban van erre lehetőség, esetleg anonimként?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: egy aggódó anyuka

WEBBeteg szakértő válasza AIDS témában

Figyelem! A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes - különösen a terápiára vonatkozó - tanácsok az orvostudomány fejlődése következtében napjainkra túlhaladottá válhattak.

Kedves Kérdező! Az AIDS diagnózisához mindenképpen szükséges vérvétel és abból HIV teszt végzése. Az ÁNTSZ helyi szervezeteinél tud érdeklődni, hogy, hogy hol végeznek legközelebb Önhöz ilyen vizsgálatot. Kb. 6 hónappal a fertőződés lehetősége után már biztos eredményt mutat a teszt. Üdvözlettel.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 11., 11:50; Megválaszolva: 2009. június 11., 11:50

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

AIDS tünet
Az AIDS -nek vannak külső tünetei, amit szabad szemel látni lehet? és ha van mik azok? Válaszát előre is köszönöm!
AIDS szűrés
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy egy szexuális kapcsolat után, ha nem védekezik valaki óvszerrel, mennyi idő után lehet elmenni...
Kérdés!
Jó Napot! A csókolózással terjedhet az AIDS? A választ előre is köszönöm.
Válaszoljon!
ha nem volt tünet lehet aids?
AIDS-eredmény
Mennyi idő után mutatható ki az aids? És mennyit kell várni az eredményre? Köszönöm.