Hiv fertőzés

Tisztelt doktor úr!

Szeretném megkérdezni, hogy kiderülhet-e valakiről hogy hív fertőzőtt, ha konkrétan arra szűrést nem végeznek?

A párom 2-3 éve megcsalt és a hölgy akivel tette, jelenleg tudomásom szerint orvoshoz jár, kivizsgálásra, mert nagyon lefogyott stb.

A högyről annyit tudok, hogy 1 éve gyermeket szült a terhessége alatt és után nem volt probléma. Tudomásom szerint a kicsi sem beteg, de kisebb nagyobb gyermekbetegségei voltak, és akkor vettek tőle vért.

Ön szerint, ha a hölgy nem végeztett AIDS szűrést attól, ha Hív fertőzőtt kiderülhet a többi vizsgálat során, vagy csak akkor, ha konkrétan azt vizsgálják?

Ön szerint javasolt lenne nekem is szűrést végeznem? Én 13 éve hűséges vagyok a páromhoz. Ha igen akkor a Nyírő Gyula kórházban van erre lehetőség, esetleg anonimként?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: egy aggódó anyuka

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza AIDS témában

Kedves Kérdező!

Az AIDS diagnózisához mindenképpen szükséges vérvétel és abból HIV teszt végzése. Az ÁNTSZ helyi szervezeteinél tud érdeklődni, hogy hogy hol végeznek legközelebb Önhöz ilyen vizsgálatot.  Kb. 6 hónappal a fertőződés lehetősége után már biztos eredményt mutat a teszt.

 Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. június 11., 11:50; Megválaszolva: 2009. június 11., 11:50
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid 19 oltás
Úgy tudom, ha valaki 34 éves, 20 éve erős dohányos krónikus betegnek számit. Ez esetben az Astra Zeneca oltás javasolt neki? Ha ez nem elérhető, a...
Covid Igg teszt
Tisztelt Doktor Úr! 2020. november 3-án páromnak és nekem is pozitív PCR tesztem volt, majd én december 9-én, ill. ő 12-én vénás vérvétellel Igg...
STD lelet értelmezése/kérdések
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Veszettség oltás
Tisztelt Doktor Úr! Pár napja szüleimnél otthon beoltotta az állatorvos a kutyát veszettség elleni oltással, a szokásos éves ismétlő oltást kapta...