Őssejt téma

Őssejtek az arcápolásban!

Több mint TestŐr

A velünk született, csecsemőkori őssejtekről és felhasználási módjukról sok szó esik, de talán kevesebben tudják, hogy felnőttkori őssejtjeink is vannak, amelyek stimulálásával nő a bőr regenerációs képessége is.

Alvás és testmozgás az aktív őssejtekért!

Több mint TestŐr

A napsütéses órák csökkenése többféleképpen is befolyásolja szervezetünk működését: csökken a D-vitamin szintje, és az őssejtek sem annyira aktívak, mint annak előtte.

Őssejtbank a koraszülött gyermekekért

www.opencom.hu

Ingyenesen elérhető köldökzsinórvér eredetű őssejt levétel a legveszélyeztetettebb korcsoportok számára.

Gondoskodni már a születéskor gyermekünk egészséges jövőjéről?!

www.cryo-save.hu

Nemzetközi kutatások is bizonyítják, hogy mi magyarok erősen család- és gyermekközpontú társadalom vagyunk: a gyermek születése ősidők óta a család legnagyobb öröme, melynél talán csak a fokozódó féltés nagyobb. Mindegy, hogy fiú vagy lány, csak egészséges legyen, és ez egy életen át így is maradjon - vallja a szülők többsége.

Az őssejt tárolás és felhasználás nyomában

www.cryo-save.hu

Ha kiderül, hogy gyermeket várunk, előbb-utóbb kérdésként felmerül, hogy szükséges-e az őssejt megőrzés lehetőségével élnünk? Hogy, teljesebb képet kapjunk és tisztázzunk néhány felmerült kérdést összegyűjtöttük a ma rendelkezésre álló összes fontos információt, hogy segítsük a cikk olvasóit.

Őssejtbankok: mit hozhat a jövő?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

A köldökzsinórvér levétele nem veszélyezteti sem az anyát, sem pedig a gyermeket. A szülők, ha tehetik, gyakran a fagyasztás mellett döntenek. Mi lesz a sorsa a mintának, miért lenne fontos a közösségi letét a családi őssejtbankok mellett, mit eredményezhet a Nobel-díjas Jamanaka Sinja felfedezése? Utánajártunk.

Daganatőssejtek - Kutatások a rák gyógyításáért

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

A rosszindulatú daganatok okozta halálesetek száma az egész világon nagymértékben emelkedik, sok országban a halálozási listák élén szerepelnek. Szervezetünk bármely szervében kifejlődhet rákos szövetszaporulat, melynek jelenléte kezelés nélkül hosszabb-rövidebb idő alatt a beteg halálához vezethet.

Csodaszer vagy lehetőség? Az őssejtek

MTI

Olyan sejtek birtokában vagyunk, amelyek szinte mindent "tudnak", mindenre "kiképezhetők" és felhasználhatók - fantasztikus, új lehetőségeket nyitnak a modern orvoslásban. Sokan így könyvelik el az őssejtek tulajdonságait és szerepüket.

Érdemes köldökzsinór vérből nyert őssejtet tároltatni? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Megéri-e köldökzsinór vért levenni, mivel igen drága? Ténylegesen az őssejt kérdésben az orvostudomány jelenlegi állása mi? - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

A mozgás segíthet helyrehozni a szívroham miatt károsodott szívet

MTI

Először találtak bizonyítékot brit kutatók állatkísérletekben arra, hogy a rendszeres intenzív mozgás életre keltheti az alvó állapotban lévő őssejteket, amelyek segítségével a szívroham miatt károsodott szöveteket helyettesítő új szívizom fejlődhet ki.