• Allogén (testvértől származő) Őssejtbeültetés I tipusú cukorbetegség esetén

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy a férjem kislánya I.es tipusú cukorbeteg. A most születendő féltestvérnél őssejtlevételben gondolkodunk, és bár tudom, hogy minimális az esély féltestvérek között az egyezésre, a kérdésem inkább arra irányulna, hogy hol tart most a kutatás, beültetés, ezekkel kapcsolatosan? Nekem összefüggéstelen a sok adat, azt hiszem tisztábban látnék, ha egy orvos elmondaná, mire számítsunk, én kihámozni csak annyit tudtam, hogy sikeres kutatások voltak. Köszönöm az idejét, tisztelettel: Anna

        Dr. Rakk Erika válasza a őssejt témában

        Kedves Kérdező! Bevallom, az 1-es tipusu diabétesz őssejttel történő kezelésében nem vagyok szakértő Azoknak a tudományos eredményeknek a nyomon követése is rengeteg időt vesz el, amit már alkalmazni is lehet. Mindig bukkannak fel ilyen -olyan " szenzációk" és aztán a gyakorlatba mégse, vagy csak évekkel később alkalmazzuk őket. Szerintem ez még nagyon a jövő zenéje. Ha úgyis tervezik a levételt, akkor meg amúgy is egyelőre költői a kérdés.


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Rakk Erika

        Kérdés: 2014. július 24., 08:40; Megválaszolva: 2014. augusztus 27., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: