• Milyen oltásokra van szükség terhesség előtt?

    Szerző: WEBBeteg - B. M. , szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

    A gyermekvállalást tervező nőknek idejében gondolniuk kell a védőoltásokra! A terhesség alatt bizonyos oltóanyagok már nem adhatók be. Egyetlen kivétel az antitesteket tartalmazó passzív védőoltások és az influenza elleni védőoltás.

    A kanyaró, a mumpsz, a bárányhimlő és a rubeola elleni oltásokat (amennyiben a leendő kismama még nem kapta meg korábban) három hónappal a terhesség előtt kell beadatni. Ezeket az oltásokat a terhesség alatt tilos beadni!

    Hirdetés

    A terhesség alatt és az azt közvetlenül megelőző időszakban a legfontosabb, hogy az anya immunrendszere a lehető legerősebb legyen. Ha korábban nem adatta be, akkor a leendő anyukának gondoskodnia kell a szamárköhögés, a diftéria, a gyermekbénulás és a tetanusz elleni oltásokról is. Az oltás beadása szempontjából a legveszélyesebb a baba egészségére nézve a terhesség első három hónapja. Ha a kismama a terhesség alatt kap oltást, akkor fennáll a veszélye, hogy a magzat megfertőződik azzal a betegséggel, ami ellen az anya a védőoltást kapta, vagy vetélés is bekövetkezhet.

    Miért jó időben gondoskodni az oltásokról?

    Az egyetlen terhesség alatt is beadható aktív védőoltás a szezonális influenza elleni oltóanyag. A többi oltás beadatása a terhesség előtt azért is ajánlott, mert az anya így több antitestet ad át a magzatnak, aminek következtében a csecsemő élete első három-hat hónapjában nagyon erős immunrendszerrel rendelkezik majd. Azután majd megkapják a különféle betegségekkel szembeni csecsemő-és gyermekkori oltásokat.

    Ha az anya korábban megkapott bizonyos betegségek elleni védőoltást vagy átesett néhány betegségen, akkor azokkal szemben a terhesség alatt és a születést követő első hónapokban a csecsemő is védett lesz.

    Életmódváltás már a fogantatás előtt!


    Az önmegfigyelésen túl törekedni kell az esetleges ártalmas, a magzatot vagy az anyai szervezetet károsító tényezők kiküszöbölésére. Sőt, a leendő apáknak is ki kell venniük a részüket a felkészülésből! Életmódváltás már a fogantatás előtt!


    Forrás: onmeda.de
    B. M., szakfordító
    Lektorálta Dr. Csuth Ágnes, családorvos

    Módosítva: 2017.04.23 02:51, Megjelenés: 2017.04.23 02:51
   • Cikkajánló

    Száraz, hámló bőr

    Száraz, hámló bőr

    Dr. Lesznyák Judit

    Mik lehetnek az okok? Mit tehetünk a bőrszárazság megelőzéséért, kezeléséért?

    Szájüregi gyulladások

    Szájüregi gyulladások

    Szponzorált tartalom

    Az orvosi zsályás gél hatásos afták és szájüregi gyulladások kezelésében. (x)

    Megedzi-e az immunrendszerünket, ha átesünk bizonyos fertőzéseken?

    Ami nem öl meg, az megerősít - mondta Nietzsche, s bár van némi tudományos alapja, a betegségek legyőzését csak a természetre bízni végzetes hiba lehet, ezért fejlesztették ki a védőoltásokat.

    Fertőzések a terhesség alatt

    Életünk során számos kórokozóval találkozik a szervezetünk. Vírusok, baktériumok, paraziták és egyéb kórokozók által fertőződünk meg.

    10 dolog, amivel segíthetjük, hogy egészséges terhességünk legyen a jövőben

    Amikor valaki elhatározza, hogy kisbabát szeretne, sokszor megfogalmazódik az a gondolat is, hogy vajon mit tehetnénk, hogy egészséges terhességünk és egészséges újszülöttünk legyen. Van néhány egyszerű dolog, amire könnyen odafigyelhetünk, és kevés odafigyeléssel is sokat tehetünk magunkért és a kisbabánkért is.

    Védőoltással megelőzhető betegségek szövődményei

    Védőoltások beadásával súlyos - esetenként halálos - betegségek kialakulásától és szövődményétől óvhatjuk meg magunkat, gyermekeinket és - nem utolsósorban - környezetünket.

    A külföldön elkapható, védőoltással megelőzhető betegségek

    Magyarországon az oltási szabályozás - szerencsére - elég szigorú, ám Európa más országaiban és világszerte lazábbak az előírások, ezért ha utazunk, nem árt felkészülni és bizonyos előkészületeket megtenni, valamint ottlétünkkor elővigyázatosnak lenni.

    Oltásellenesség: veszélyes vizeken

    Világszerte egyre ijesztőbb méreteket ölt bizonyos - korábban már legyőzöttnek vélt - fertőző betegségek terjedése. Az oltásellenes mozgalmak lassan, de biztosan végzik aknamunkájukat.

    Tévhitek az oltóanyagok összetevőiről

    Abortált magzat, higany, formaldehid, alumínium. Az oltásellenesek szerint ezek mind (egyszerre vagy külön-külön) megtalálhatók a vakcinák összetevői között, melyek önmagukban is mérgezőek. Nézzük is akkor.

    Csodaszer a fájdalomcsillapításban

    Minden csecsemőnek túl kell esnie bizonyos injekciókon, amik természetesen fájnak. Egy új tanulmány szerint azonban létezik egy olyan fájdalomcsillapító, ami nemcsak hatásos, de biztonságos és bárki számára könnyen hozzáférhető. Ez nem más, mint a cukros víz.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.