Időskor és izomgyengülés – van megoldás

Szerző: Támogatott tartalom

Még normális étrend és némi testmozgás mellett is előfordul, hogy szervezetünk napról napra több izmot bont le, mint amennyit képes felépíteni. Ennek következtében izmaink veszíthetnek erejükből. (X)

Az izomtömeg és az izomerő csökkenésének együttes megjelenése orvosi nyelven szarkopéniának nevezett állapothoz vezet, melynek következtében 80 éves korra izmaink tömegének akár 50 százalékát is elveszíthetjük.

Időskor és izomgyengülés – van megoldás

Mit tehetünk ellene?

D-vitamin

A D-vitamin hiánya szintén hozzájárul az izomtömeg és izomerő csökkenéséhez, ezért fontos a megfelelő mennyiségű D-vitamin bevitele. Egy adag Fortifit fedezi a szervezet napi D-vitamin szükségletet.

A szarkopénia kezelésében kulcsfontosságú az izomzat tömegének és erejének növelése. A rendszeres testmozgás, és a speciálisan erre a célra kifejlesztett gyógytápszer fogyasztása bizonyítottan javítja ezt az állapotot.

Az esszenciális aminosavak - különösen a leucin - igen fontosak az izmok felépítéséhez, azok tömegének, erejének és működésének visszaállításához, a kor előrehaladtával izmainknak több ilyen aminosavra van szükségük a felépítési folyamatok elősegítéséhez.

FortiFit

Mivel kizárólag normál táplálkozással nehéz elérni az esszenciális aminosavakból a szükséges szintet, ezért javasolt a leucinban gazdag esszenciális aminosavakat tartalmazó tápszeres kiegészítés nap, mint nap. A FortiFit kifejezetten a szarkopéniás állapot táplálkozási igényeinek megfelelően került kifejlesztésre. Egyedülálló, leucinban gazdag aminosav-keveréket tartalmaz, mely elősegíti az idősödő izmok újraépítését.

Az esszenciális aminosavak és a leucin

Az esszenciális aminosavak forrása a fehérjék. Ezeket azonban a szervezetünk nem tudja maga előállítani, ezért a napi táplálkozás során kell hozzájutnunk. Különösen egy bizonyos esszenciális aminosav, a leucin játszik fontos szerepet a szarkopéniás izmok újraépítésében.

Az esszenciális aminosavak megtalálhatók olyan élelmiszerekben, mint például a tej, hal, tojás. Ha ezekhez a tápanyagokhoz a normál táplálkozással nem tudunk kellő mennyiségben hozzájutni, akkor ajánlott olyan speciális tápszerrel kiegészíteni az étrendet, amely nagy koncentrációban tartalmaz esszenciális aminosavakat.

A FortiFit egy speciális - gyógyászati célra - szánt tápszer, mely a szarkopénia megelőzésére és kezelésére alkalmas, vény nélkül, gyógyszertárban kapható termék. Mielőtt elkezdené alkalmazását, feltétlenül kérje ki orvosa, gyógyszerésze véleményét!

Módosítva: 2013.06.19 16:59, Megjelenés: 2013.06.19 16:59
Címkék: Izomgyengeség
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A száraz szem kezelése A száraz szem kezelése

Műkönnyek és egyéb megoldások - Mit kell tudnunk róluk?

Magas vérnyomás Magas vérnyomás

Az egészséges étrend hozzájárulhat kordában tartásához.

Leukémiás betegek kezelését segíti...

A 2021-es “Az Év Gyógyszere” innovatív hatásmechanizmusával új lendületet adott a krónikus limfoid leukémia és az akut mieloid leukémia...

Új vírus a láthatáron? - A...

Dr. Kemenesi Gábor virológus Facebook bejegyzésben tudatta, mit kell tudni egy váratlan, Afrikában jellemző zoonózisról, a majomhimlőről, ami...

Vegye komolyan az izomgyengeséget!

Zsibbadás, végtaggyengeség, izomgyengeség, légzészavar, izomsorvadás kerülgeti? Vegye komolyan a tüneteket, mert van esélye, hogy krónikus...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.