Ideális testsúly - Nem elég a diéta?

MTI
megjelent:

Norvég általános iskolások bevonásával készült az a tanulmány, melyből kiderül, hogy a megfelelő étrend mozgásszegény életmód mellett nem elegendő az elhízás megelőzéséhez - írta a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása (http://www.telegraph.co.uk).

A norvég közegészségügyi intézet és a Telemark Főiskola munkatársai 924, kilenc-tíz éves általános iskolás gyerek testsúlyát mérték, valamint nyomon követték étkezési szokásaikat és mozgásos aktivitásukat. Ezen túlmenően szüleiket is kikérdezték életmódjukról.

Megállapították, hogy az elhízottnak tekinthető gyerekek többször ettek és ittak egészséges ételeket, mint normál testsúlyú társaik. A kutatók feltételezik, hogy a túlsúlyos gyerekek családja nagyobb gonddal választotta ki az étrend elemeit, míg a normál testsúlyú gyerekek szülei kevésbé aggódtak az ételek és italok összetétele miatt. Szakemberek szerint a megfelelő összetételű étrend mellett a rendszeres fizikai aktivitás is fontos a túlsúly megelőzésében.

(MTI)

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Keczán Judit, gyógytornász
WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit és Dr. Kerekes Éva
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.