Mire utal a fokozott izzadás? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
megjelent:

Egy ideje tapasztalom, hogy edzés, vagy fizikai munka alatt fokozottan verejtékezem. Nyugalmi állapotban nincs panaszom. Mire utalhat a fokozott izzadás? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Kérdező!

Az izzadást, mely nem betegség, hanem tünet számos dolog okozhatja, lehet betegség tünete és alkati dolog is, ezt a tünetet az egyéb tünetekkel és a kórtörténettel együtt kell értékelni.

Nincs ok aggodalomra, hiszen csak fizikai munka során jelentkezik izzadás, de azért érdemes utánajárni, hogy nincs-e valamilyen elváltozás a háttérben.

Fokozott izzadás - Betegség tünete is lehet

A fokozott verejtékezés (hyperhidrosis) azonban lehet egyes betegségek tünete is, vagy társulhat bizonyos állapotokhoz is.
Fokozott izzadás

Javaslom, hogy keresse fel háziorvosát egy rutin labor és egy fizikális vizsgálat céljából, ugyanis az izzadást pajzsmirigy túlműködés, egyéb hormonális elváltozások, máj-, vesebetegségek, pszichiátriai betegségek, túlsúly, szív- és érrendszeri betegségek stb. is okozhatja, de akár dohányzás vagy kávé is előidézheti.

(WEBBeteg/Dr. Csuth Ágnes, háziorvos)

Cikkajánló

Fokozott izzadás - Betegség tünete is lehet

Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
Izzadás
Az izzadás a testhőmérséklet szabályozásának természetes eszköze, elsősorban a túlmelegedéstől óvja meg a testet. A fokozott verejtékezés (hiperhidrózis) azonban lehet egyes betegségek tünete is, vagy társulhat bizonyos állapotokhoz is, például gyakran előfordul kövérség esetén.
Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.