• Verejtékmirigy téma

    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    A verejtékmirigyek hőség hatására bekövetkező gyulladása is okozhat bőrkiütést, úgynevezett melegkiütést, amit szaknyelven miliariának neveznek. A melegkiütés akkor keletkezik, ha a verejtékmirigyek kivezető csövei elzáródnak.
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó
    A verejtékmirigyek igen-igen nagy számban vannak jelen az emberi bőrben (négyzetcentiméterenként közel 1000). Legnagyobb számban a hónaljban, a tenyéren és talpon, valamint lágyéktájon és a fejbőrben találhatók.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    A túlzott izzadás az emberek 3 százalékát érinti, nőket és férfiakat egyaránt. Sok esetben elkeserítő lehet a leküzdhetetlennek tűnő tünetekkel szembesülni, azonban jó, ha tudja, hogy olyan egészségügyi problémával áll szemben, amelyre létezik hatékony orvosi megoldás!
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    Az izzadás egy elengedhetetlen élettani folyamat, mely kiemelkedően fontos szerepet játszik a testhőmérséklet szabályozásában. A verejtékmirigyek által termelt izzadsággal a szervezet természetes módon hűti magát. Láz, meleg környezeti hőmérséklet, testmozgás, stressz, csípős ételek hatására fokozódik a verejtékezés, ezáltal csökken a test hőmérséklete. A testfelszínen lévő kb. 3 millió verejtékmirigy legnagyobb számban a tenyereken, talpakon, homlokon és a hónalj területén található, ezért az izzadás is ezeken a helyeken a legkifejezettebb.
    Több mint TestŐr
    Nagyon fontos odafigyelnünk az intim területek tisztántartására is, ez épp olyan fontos, mint ahogy az arcunkat és kezünket is megmossuk egy-egy hosszabb nap után.
    Orvos valaszol - Dr. Bodnár Edina
    Tisztelt Doktor Úr/Doktornő, Egy hete kezelem magam verejtékmirigy-gyulladás miatt Bactroban, ill. Burow kenőcsőkkel, napi 3x1szer. Csütörtökön, tehát a kezelés 5.napján visszamentem kontrollra, nem a bőrklinikára, hanem a körzeti...