Hiperhidrózis téma

Fokozott izzadás - Betegség tünete is lehet

WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász - 2022-10-10 04:30
Az izzadás a testhőmérséklet szabályozásának természetes eszköze, elsősorban a túlmelegedéstől óvja meg a testet. A fokozott verejtékezés (hiperhidrózis) azonban lehet egyes betegségek tünete is, vagy társulhat bizonyos állapotokhoz is, például gyakran előfordul kövérség esetén.

Hiperhidrózis: fokozott izzadás és terápiás lehetőségei

WEBBeteg - Támogatott tartalom - Dr. Fekete Émi, általános orvos, egészségügyi újságíró - 2018-05-28 14:06
Az izzadás egy természetes folyamat, a verejtékmirigyek feladata a testhőmérséklet szabályozása, ami a bőrfelületen szétterülő veríték elpárolgásának hűtő hatásával valósul meg. Ugyanakkor a hajlatokban vagy a test bármely más felszínén jelentkező fokozott izzadás, ami a ruházatot átáztatja vagy elszínezi, sok kellemetlenséggel járhat. (x)

Fokozott izzadás

Médiatár - WEBBeteg szerkesztőség - 2017-10-20 09:00

A túlzott izzadás, más néven hiperhidrózis egy olyan kellemetlen egészségügyi probléma, ami a felnőtt lakosság 3%-át érinti.

A hiperhidrózisban szenvedő páciensek nem csak normál esetben, tehát a testhőmérséklet emelkedése esetén izzadnak, hanem ettől eltérő élethelyzetekben (például akár klimatizált helyiségben vagy teljes nyugalomban) is.

A túlzott izzadás igen sok kényelmetlenséget okoz az érintetteknek, akiket az esetek túlnyomó részében nem csupán testileg, hanem lelkileg is megvisel a betegség. Sokan azt sem tudják pontosan, hogy kihez fordulhatnak a problémájukkal, ezért a hatékony kezelési lehetőségekről sem szereznek tudomást. Pedig a fokozott izzadással nem kell együtt élni, hiszen van rá hatékony orvosi megoldás.

Vajon engem is érint a hiperhidrózis?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2013-08-18 11:17
Az izzadás egy teljesen természetes folyamat, a verejték mennyisége az egyes embereknél változó. Ám hiperhidrózis esetén másról van szó.

Hónalji izzadás teszt

2008-05-15 10:10
Belefáradt már abba, hogy elfedje a fokozott izzadás kellemetlen jeleit? A nők és a férfiak 3%-a szenved fokozott izzadástól, egy olyan egészségügyi...

Hiperhidrózis?

Orvos valaszol - Dr. Veress Dóra - 2011-08-31 09:01
Tisztelt Doktornő/Úr! Évek óta fokozottan izzad a tenyerem és a talpam, nagy melegben a szám felett és az orromon és a homlokomon. A tenyerem és a talpam akkor is ha nyugalmi állapotban vagyok. Rettentő kellemetlen és úgy érzem egyre fokozódik. Ki