Okos gyógyszerek segítik a gyógyulásunkat

okosgyogyszer.hu
megjelent:

Az innovatív terápiák számos betegségre nyújthatnak hatékony megoldást, ám ezek ismertsége jelenleg igen alacsony. Éppen ezért az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete felvilágosító kampányt indított, hogy ily módon hangsúlyozza az egészségtudatosság fontosságát és megismertesse a modern terápiás lehetőségekkel a lakosságot.(x)

A hatékony gyógyulás mindenki részéről nagyon tudatos hozzáállást igényel: a betegek, a gyógyítók, a gyógyszergyártók és az állami döntéshozók részéről is – hangsúlyozta Dr. Zalai Gábor, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének elnökségi tagja a pénteki kampányindító sajtótájékoztatón.

Az innovatív gyógyszerek esélyt jelentenek mindenkinek, hogy egészséges életet élhessenek – – emelte ki Dr. Rékassy Balázs, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete kommunikációs munkacsoportjának vezetője. Jelenleg összesen 35 ilyen hatóanyag várakozik Magyarországon arra, hogy befogadják. Ezek többek között a rákgyógyításban, a szklerózis multiplex, a gyermekkori figyelemzavar és az obstruktív tüdőbetegség kezelésére szolgálnak. Rengeteg olyan új kutatás van, amely segít, hogy jobban és hosszabb ideig élhessünk – emelte ki a kommunikációs vető.

Az innováció azonban csak akkor válhat értékteremtővé, ha használják is azt. De mit tehetünk azért, hogy a bizonyítottan hatásos terápiák megítélése javuljon a lakosság körében? – tette fel a kérdést Dr. Zalai Gábor.

Gyógyszerkereső
Gyógyszer betegtájékoztatója és egyéb adatai a WEBBeteg egészségportál gyógyszerkeresőjében. Gyógyszerkereső

Egy évvel ezelőtt komoly munka vette kezdetét, amelynek során azt kutattuk, hogyan tudnánk segíteni abban, hogy a betegek tudatosan gondolkodjanak a betegségükről és a gyógyulásról. – mondta Némethi Erika, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatója. Ennek a folyamatnak az eredményeként olyan tájékoztató kampányt kezdeményeztünk, aminek a fókuszában az innovatív gyógyszerek és terápiák nyújtotta előnyök megismertetése, tudatosítása áll. A kampány során a témában alulinformált betegeknek kínálunk új esélyt a változtatásra, legyen az a jobb életlehetőség, vagy akár maga a gyógyulás – hangzott el a kampányindító sajtótájékoztatón.

Gyógyszerkeresszedési szabályok
Nem véletlen, hogy a gyógyszerek nagy része csak orvosi vényre adható ki. Nem mindegy ugyanis, hogy egy adott hatóanyag milyen formában jut be a szervezetbe, illetve nagyon fontos az adagolás módjának szakszerű meghatározása is: az orvos által előírt alkalmakkor, a megadott mennyiséget a megadott módon kell bevenni. A gyógyszerszedés szabályai

A „Van tovább” szlogen köré épülő kampány üzenetei óriásplakátokon, magazinokban, és várótermi plakátokon fognak megjelenni – közölte Némethi Erika. A kampány során szeretnének bevezetni és megisertetni mindenkivel az „okosgyógyszer” kifejezést. Ezek olyan készítmények, amelyek jelentős, újszerű fejlesztési hátterükkel új terápiás lehetőségeket nyitnak meg a betegek számára, és az aktuálisan elérhető legmodernebb, leghatékonyabb megoldásokat képviselik: ezzel is javítják a betegek életminőségét. A tájékoztató munka további központi eleme lesz a www.okosgyogyszer.hu címen elérhető weboldal – tette hozzá az egyesület igazgatója.

Tudatosan kell élni az életünket, ennek fontossága azonban sokszor nincs benne a köztudatban - mondtaKoltai Tünde, a Nemzeti Betegfórum választmányának tagja. Nem várni kell a segítséget, hogy majd valaki megoldja helyettünk a problémánkat, hanem tenni kell érte. Gondos megelőzéssel, a szűrővizsgálatokon való részvétellel, a betegség korai észlelésével és orvosi segítség kérésével, valamint terápiás fegyelemmel kell az egészségünket védenünk. – hangsúlyozta Koltai Tünde.

Úgy tűnik, napjainkban a betegeknek ugyan van igényük az egészségre, de a legtöbben sajnos nem jól tájékozottak. Minél többet tudunk az egyes terápiákról, annál nagyobb az esély a gyógyulásra. Ebben segíthet az okosgyogyszer.hu oldal. Ez az információs gyűjtőoldal egy olyan tudásbázis, amelynek segítségével a betegek és családtagjaik megismerhetik a korszerű terápiás lehetőségeket, és hiteles tájékoztatást kaphatnak. – tette hozzá Koltai Tünde.

(okosgyogyszer.hu)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.