Innovatív gyógyszergyártók téma

Kormányzati együttműködéssel megfordítható a klinikai kutatások számának csökkenése

AIPM - Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete

Miközben pótolhatatlan hozzájárulást jelentenek a hazai egészségügynek és százmilliárdokban mérhető hozzáadott értéket teremtenek a gazdaságnak, az elmúlt években csökkent a Magyarországon folytatott új klinikai vizsgálatok száma. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete szerint a tendencia széleskörű iparági együttműködéssel és erős kormányzati támogatással visszafordítható.

Megalakult a Betegszervezetek Akadémiája

MTI

A betegszervezetek feladatának jobb ellátásában, a betegségekhez kapcsolódó információs anyagok létrehozásában és a szakmai információk átadásában nyújt segítséget az újonnan megalakult Betegszervezetek Akadémiája (Beta) - közölték szakemberek az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (AIPM) sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Javaslatok az innovatív gyógyszerek támogatási rendszerének átalakítására

Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete

Az innovatív gyógyszereknek köszönhetjük Európában az elmúlt években elért élettartam növekedés háromnegyedét. Az új hatóanyagokhoz Magyarországon hozzáférni mégis lassú és nehézkes, és sokszor kizárólag a költségvetés és nem pedig az érintett betegek szempontjai érvényesülnek.

Felelős átláthatóság a betegekért

Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete

A közeljövőben lép életbe az Innovatív Gyógyszergyártók Transzparencia Kódexe.

Okos gyógyszerek segítik a gyógyulásunkat

okosgyogyszer.hu

Az innovatív terápiák számos betegségre nyújthatnak hatékony megoldást, ám ezek ismertsége jelenleg igen alacsony. Éppen ezért az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete felvilágosító kampányt indított, hogy ily módon hangsúlyozza az egészségtudatosság fontosságát és megismertesse a modern terápiás lehetőségekkel a lakosságot.(x)