Antidepresszáns gyógyszerinterakció

Tisztelt Doktor Nő! Tavaly szeptemberében kezdtek kezelni pánikbetegséggel, szorongással. Szédüléssel járó panaszok, izzadás, erős szívdobogás, homályos látás, nagyon gyakori pislogás voltak a tünetek, ha el kellett mennem otthonról. Nagyon sok vizsgálatot elvégeztek, de minden negatív lett. Sok mindenen mentem keresztül az elmúlt években. A pszichiáter Sertralin Teva-t írt napi 50 mg-ot, mellé Fontint, amit már elhagytam. Emellett pszichoterápiára is járok, csinálok autogén tréninget és visszatértem a sporthoz. Néhány hete visszatért a pislogás, ami nagyon zavaró, otthon és zárt térben nincs. Az orvos 10 mg Anafranilt írt, amit este kell bevenni, két hét múlva kell mennem kontrollra. Mellékhatása nincs, a Sertralinnak sem volt, de most a kettőt együtt szedem. Azt olvastam a betegtájékoztatón, hogy a kettő együttszedése okozhat szeratonin szindrómát. Kell e ettől tartanom ilyen adag mellett? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Pálvölgyi Rita válasza gyógyszerinterakció témában

Tisztelt Kérdező, A két gyógyszer tartós együtt szedése nem tanácsos, valóban fennáll a szerotonin szindróma veszélye. Szerintem érdemes lenne leállni az Anafranillal a következő konzultációs időpontig, utána a kezelőorvosával egyeztetve az egyiket folytatni. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Megválaszolva: 2024. május 04.

Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek

Gyógyszerkölcsönhatás
Tiszteletem! Érdeklődöm, hogy a Rexetin és Yarocen mellé szedhető e Tyrosin tartalmú étrendkiegészítő! Az említett gyógyszerekből már a maximumot szedem.
Szedhető egyszerre?
Tisztelt Doktorur! 2honapja tarto vissza visszatero arcureggyulladasra Furocef antibiotikumot irt elo az orvos, sajnos elfelejtettem megkerdezni, hogy...
Antibiotikum szedése
Jó estét kívánok. Olyan kérdésem lenne Ön felé, hogy Március 04 óta 1x10mg Cipralexet és 2x0.5mg Frontint kell szednem. Most elkaptam/megbetegedtem, kétoldalú...
Zsálya tea és Neocitrán befolyásolja a...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az lenne a kérdésem, hogy a zsálya tea illetve a neo citrán megfázás elleni készítmény befolyásolhatja-e a Lamna 75/20 fogamzásgátló...
Paranoid viselkedés belátás nélkül
Antidepresszáns váltás
Tisztelt Doktornő! 12 évig szedtem Cipralex 20 mg gyógyszert, (kevert szorongásos, depressziós tünetek miatt) amely tökéletesen bevált, teljesen jól éreztem...