• 8 tipp, hogy könnyebben megőrizhesse fiatalosságát

    Szerző:
    WEBBeteg

    A hangsúly nem a külsőn van, az csupán az egészséges életmód kedvező mellékhatása. Adunk néhány tanácsot, amivel lassíthatók az öregedési folyamatok, tovább maradhat aktív és megőrizheti fiatalos lendületét.


    Sport és egészség a WEBBetegen

    1. Maradjon aktív!

    Nem feltétlenül az intenzív sportra kell gondolni, a lényeg, hogy maradjon mozgásban, ha a lift helyett a lépcsőt használja, már az is sokat számít. Minél kevesebb időt tölt ülve, annál jobb! Az életkorral az izomtömeg nem feltétlenül kell, hogy csökkenjen, ha megőrzi aktivitását, sokat tehet a negatív folyamatok ellen.

    Hirdetések

    2. Ápolja baráti kapcsolatait!

    A jól működő, gondosan ápolt szociális kapcsolatok boldoggá teszik az embereket, és segítenek fiatalosnak maradni. Keresse a pozitív életszemléletű emberek társaságát!

    3. Aludjon eleget!

    A vesebetegség és a szív- és érrendszeri betegségek kapcsolata

    A vesebetegség kialakulásának hátterében leggyakrabban olyan népbetegségek találhatók, mint a magas vérnyomás, illetve a diabétesz, vagy e kettő kombinációja. Előrehaladott vesekárosodás esetében jelentősen beszűkül a veseműködés. A vesebetegség és a szív- és érrendszeri betegségek kapcsolata>>

    Nem csak az alvás mennyisége, hanem a minősége is számít, és lehetőleg minden nap ugyanakkor menjen aludni. Tartsa a napi ritmust!

    4. Óvja bőrét!

    Bőrünk egészsége érdekében táplálkozzunk egészségesen, igyunk sok folyadékot, használjunk magas faktorszámú napvédő készítményt, és ne tartózkodjunk se sokáig, se gyakran a tűző napon, akkor se, ha megfelelően védjük bőrünket a Nap káros sugaraitól. Védelem nélkül pedig egyáltalán ne menjünk közvetlen napfényre!

    5. Fogyasszon sok folyadékot!

    Nem mindegy azonban, hogy mit! Kerülendő az alkohol! Igyon sok ásványvizet, illetve a cukrozatlan gyümölcslevek és cukrozatlan gyümölcsteák is megfelelnek a szomjoltásra. A zöld tea is számos olyan anyagot tartalmaz, amely jó hatással van az emberi szervezetre. Szív- és vesebetegségben és vesebetegségben szenvedők kérdezzék meg orvosukat a napi ajánlott folyadékfogyasztással kapcsolatban!

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    6. Legyen rugalmas és maradjon nyugodt!

    Testbeszédünk gyakran árulkodik hangulatunkról, kedélyállapotunkról. Ne hagyja el magát, őrizze meg fiatalosságát!

    7. Szánjon időt Önmagára is!

    Ne merengjen a múlton és ne aggódjon a jövő miatt! Találjon örömet a jelenben, találja meg magában a kisgyermeki énjét, és kapcsolódjon ki, szenteljen időt hobbijának!

    8. Ne bánkódjon!

    A stressz és a gondok nem tesznek jót. Tudatosan szemlélje az élet pozitív oldalát, a jó dolgokat tartsa szem előtt. Ha egészséges és jó a kedve, az életkor nem számít!

    (WEBBeteg – B. M.; Forrás: active-life.com)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A sportsérülések kialakulásának mechanizmusa: a tenziós, az overload és a sérülés zóna

    Az emberi test nem felejt. Sem a jót, sem a rosszat. Őrzi az egyes traumák emlékeit, s e nyomok mindegyike gyengébbé, sebezhetőbbé teszi. Az élet során bekövetkező számtalan kisebb-nagyobb sérülés bizony a test idő előtti kifáradásához, öregedéséhez vezet, pedig jellemzően oly könnyen elkerülhető lenne.

    Így készülj az első 10 kilométeredre

    A tavasztól őszig terjedő időszak a legalkalmasabb arra, hogy a hobbisportolók nekivágjanak kitűzött céljaik megvalósításának. Aki már lefutotta az 5 km-t, annak logikus célkitűzés a duplázás. Fülöp Tibor, a Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatója, laborvezetője szerint egy teljesítménydiagnosztikára építő, alapos edzéstervvel könnyebben elérhető a 10 km, mint gondolnánk.

    Tanácsok pollenallergiásoknak szabadtéri tevékenységekhez

    A pollenszezon megnehezíti a szabadban való időtöltést a pollenallergiások számára.

    Alvászavarok gyötrik? - Tippek a nyugodt alváshoz

    Elalvás előtt a legtöbben jó éjszakát kívánnak egymásnak, ám e jó kívánság megvalósulása sokak számára csak álom. Felmérések szerint a magyar lakosság 15-30 százaléka szenved valamilyen alvászavartól, és minden második ember találkozott már élete során ezzel a problémával. Az érintettek felénél az alvászavar kezelést igényel.

    Nem minden sport megengedett trombózis után

    A trombózis igen nagy trauma annak, aki versenysportolóként kénytelen volt szembenézni vele. Nemcsak a fájdalom és a gyógyszerek miatt, hanem azért is, mert az addigi életmódjában komoly változások állnak be.

    Az életmódváltást csoportosan könnyebb elkezdeni

    Az életmódváltás nemcsak lemondásokkal jár, de új szokásokkal is. Egyedül egy kicsit tanácstalan az ember, hiszen új alapanyagokat, új recepteket kell megtanulnia. Az étkezési szokás mellett a bevásárlási szokáson is változtatni kell, vagy éppen a mozgást kell becsempészni a napi rutinba. Ezeket a változásokat szakemberi segítséggel lényegesen könnyebb meglépni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA