8 tipp, hogy könnyebben megőrizhesse fiatalosságát

szerző: Bak Marianna, biológus szakfordító - WEBBeteg
frissítve:

A hangsúly nem a külsőn van, az csupán az egészséges életmód egyik pozitívuma, visszatükröződése. Adunk néhány tanácsot, amivel lassíthatók az öregedési folyamatok, tovább maradhat aktív és megőrizheti fiatalos lendületét.

1. Maradjon fizikailag aktív!

Nem feltétlenül az intenzív sportra kell gondolni, a lényeg, hogy maradjon mozgásban, ha a lift helyett a lépcsőt használja, már az is sokat számít. Minél kevesebb időt tölt ülve, annál jobb! Az életkorral az izomtömeg nem feltétlenül kell, hogy csökkenjen: ha megőrzi aktivitását, sokat tehet a negatív folyamatok ellen.

2. Ápolja baráti kapcsolatait!

A jól működő, gondosan ápolt szociális kapcsolatok boldoggá teszik az embereket, és segítenek fiatalosnak maradni. Keresse a pozitív életszemléletű emberek társaságát!

3. Aludjon eleget!

Nemcsak az alvás mennyisége, hanem a minősége is számít, és lehetőleg mindennap ugyanakkor menjen aludni. Tartsa a napi ritmust!

4. Óvja bőrét!

Bőrünk egészsége érdekében táplálkozzunk egészségesen, igyunk sok folyadékot, használjunk magas faktorszámú napvédő készítményt, és ne tartózkodjunk se sokáig, se gyakran a tűző napon, akkor se, ha megfelelően védjük bőrünket a Nap káros sugaraitól. Védelem nélkül pedig egyáltalán ne menjünk közvetlen napfényre!

5. Fogyasszon sok folyadékot!

Nem mindegy azonban, hogy mit! Kerülendő az alkohol! Igyon sok ásványvizet, illetve a cukrozatlan gyümölcslevek és cukrozatlan gyümölcsteák is megfelelnek a szomjoltásra. A zöld tea is számos olyan anyagot tartalmaz, amely jó hatással van az emberi szervezetre. Szív- és vese- és anyagcsere-betegség szenvedők kérdezzék meg orvosukat a napi ajánlott folyadékfogyasztással kapcsolatban!

6. Legyen rugalmas és maradjon nyugodt! Ne bánkódjon!

Testbeszédünk gyakran árulkodik hangulatunkról, kedélyállapotunkról. A stressz és a gondok nem tesznek jót. Ne hagyja el magát, őrizze meg fiatalosságát! A stressz levezetésében nagy segítségére lehetnek a különféle relaxációs technikák. Tudatosan szemlélje az élet pozitív oldalát, a jó dolgokat tartsa szem előtt. Ha egészséges és jó a kedve, az életkor nem számít!

7. Szánjon időt Önmagára is!

Ne merengjen a múlton és ne aggódjon a jövő miatt! Találjon örömet a jelenben, találja meg magában a kisgyermeki énjét, és kapcsolódjon ki, szenteljen időt hobbijának!

8. Vegyen részt rendszeresen szűrővizsgálatokon!

Az esetleges betegségek mielőbbi felismerése és megfelelő kezelése céljából vegyen részt rendszeresen szűrőviszgálatokon!

WEBBeteg logóSzerző: WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Forrás: active-life

Cikkajánló

Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.