• A lélek fájdalomcsillapítása

    Szerző:
    WEBBeteg

    Nemcsak testi, hanem lelki fájdalom is létezik, ami legalább olyan gyötrő tud lenni, mint a szervi tünetek, ráadásul nem elég egy pirula ahhoz, hogy a panaszok enyhüljenek.

    A rákbetegséggel való szembesülés, a terápia bizonytalansága, a mindennapok átalakulása, a családban és a munkahelyen betöltött szerep megváltozása, a jövőkép elhomályosulása mind olyan tényezők, amelyek szorongást, stresszt váltanak ki.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az állandósuló feszültség nagyon sok energiát emészt fel, elszigetelődéshez vezethet, s kimutathatóan fokozza a testi tünetek erősségét is.

    A lélek fájdalomcsillapításáról, a romboló stressz feletti uralomról a Rákgyógyítás magazinnak Rohánszky Magda onkopszichológus, a Magyar Pszichoonkológiai Társaság elnöke beszélt.

    A teljes cikket a rakgyogyitas.hu weboldalán olvashatják: Lelki fájdalomcsillapítás a rákbetegeknek>>

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Csecsemőkori puffadás

    WEBBeteg

    A kólika kínzó tünetei enyhíthetőek! Tekintse meg infografikánkat!

    Hullik a haja?

    WEBBeteg

    A hajhullás elleni fellépést érdemes időben elkezdeni. Van megoldás! (x)

    A rossz hír közlése rákbetegekkel

    A gyógykezelést végzőnek jogszabályban is rögzített kötelessége, hogy őszintén tájékoztassa betegét állapotáról, legyen bármilyen...

    Az alultápláltság rontja a rákbeteg...

    A rákbetegek (az onkológiai esetek) magas száma részben az egyéni felelőtlenség következménye is lehet, mondja dr. Simon Tamás.

    Pszichoonkológia: A rák és a lélek...

    A daganatos megbetegedés nemcsak a test számára jelent óriási megterhelést, hanem a léleknek is. Ha a betegség kezelése alatt a páciens...

    Hasizom-erősítés óriáslabdával

    A hasfeszítéses gyakorlatok (stabilizációs tréning) következő nehézségi fokozata óriáslabdával történik. Az ideális labdaméret a...

    Ajakherpesz okai, tünetei, kezelése

    Az ajakherpesz egy gyakori vírusos megbetegedés, amit a Herpes simplex vírus 1-es típusa okoz. Az ajkakon kis, kifakadó hólyagok keletkeznek....

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.