• Az alma jótékony hatásai

        Szerző:
        WEBBeteg

        Holland és skót orvosok által végzett kutatási eredmény szerint, terhesség alatt a rendszeres alma fogyasztás csökkenti a gyermekben az asztma kialakulását. A tanulmányban több mint 1200 gyermeket figyeltek meg.

        Végigkövették a terhesség alatt az édesanya táplálkozási szokásait, majd kérdőívek segítségével és orvosi vizsgálatokkal ellenőrizték a gyerekek egészségi állapotát. Végül megállapították, hogy azon anyák, akik a várandósság ideje alatt rendszeresen almát fogyasztottak születendő gyermekükben csökkent az asztma kialakulásának kockázata.

        Hirdetések

        Jó tanács mindenkinek!


        A leghasznosabb, ha naponta, reggelire, ebédre vagy akár lefekvés előtt magunkhoz veszünk egy mosolygós almát és egészében fogyasztjuk, mert a benne lévő anyagok külön-külön korántsem olyan hatékonyak, mintha együtt vesszük őket magunkhoz.

        Egy másik vizsgálatot összegezve, amelyet a Londoni Szív- és Tüdőgyógyász Társaság végzett, arra a felismerésre jutottak, hogy azokban a gyerekekben, akik naponta legalább egyszer ittak 100 százalékos almalevet, 47 százalékkal csökkent az asztmás roham előfordulása, szemben azokkal, akik 1 hónapban csak egyszer vagy ennél is kevesebbszer fogyasztották azt.

        Ezt az eredményt annak tulajdonították, hogy az almalé magasabb koncentrációban tartalmazza az antioxidánsokat, mint az egész gyümölcs.

        A tanulmány alapján a banán is hasonlóan egészséges, a rendszeres fogyasztása szintén csökkenti az asztma előfordulását.

        Az alma magas flavonoid tartalmának jótékony hatása

        A két tanulmány feltehetően az alma magas flavonoid tartalmának jótékony hatását tükrözi. A flavonoidok antioxidáns hatású (sejteket károsító oxidációs folyamatok semlegesítésében közreműködnek) növényi anyagok.

        Az almában előforduló fő antioxidánsok főleg az alma héjában vannak jelen: quercetin glycosid, a phloretin glycosid, a chlorogénsav és az epicatechin.

        A flavonoidok emellett erősítik az immunrendszert, rákmegelőző-, gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bírnak, segítenek a vírusok és baktériumok leküzdésében, májvédő szerepet is betöltenek. Összességében védik az egészségünket.

        Alma - emésztést segítő és rákmegelőző

        Asztma teszt


        Töltse ki gyorstesztünket, és megtudhatja, mennyire esélyes, hogy Önnek asztmája van.
        Töltse ki Asztma tesztünket!>>

        Az alma jótékony hatásai már régóta ismertek. Segíti az emésztést, ami leginkább a rosttartalmának köszönhető.

        Rosttartalmának egyharmadát a pektin adja, mely javítja az anyagcserét, savtartalma pedig a bélmozgást serkentve kedvez az emésztési folyamatoknak. A székrekedés és hasmenés egyaránt orvosolható vele. Megköti a bélben a rákkeltő (carcinogén) anyagokat, így csökkenti a vastagbél daganatok kialakulásának kockázatát.

        Fontos a koleszterin elleni harcban, és kiváló hatású cukorbetegség esetén is, mivel a vékonybél falát bevonva csökkenti a cukor felszívódását. A légutak tisztításával a gyulladás leküzdésében játszik szerepet.

        Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt!
        Alma és a vitaminok

        Az almában megtalálható vitaminok nem különböznek más gyümölcs vitamintartalmától. Tartalmaz A-vitamint, B-komplex vitaminokat. C-vitamin tartalma jóval csekélyebb, mint az egyéb citrusféléké (citrom, narancs), mégis a benne megtalálható ásványi anyagoknak köszönhetően nagyon jó hatással van az emésztésre.

        Az ásványi anyagok egész garmadáját hordozza magában. A kálium, a kalcium, a cink, a fluor, a jód, a szelén együttesen szükségesek az ellenálló immunrendszer kialakulásához, egészségünk megőrzéséhez.

        Az almát többféleképpen készíthetjük el és fogyaszthatjuk, mivel a benne rejlő hatóanyagok nagy részét a feldolgozás alatt is megőrzi. Ihatjuk szűrt, illetve rostos üdítő változatát. A szárított almahéjból készíthetünk teát, ami kiváló hatású gyomor és bélbántalmak ellen.

        A háziasszonyok saláták készítéséhez hasznosíthatják almaecet formájában, mely a fogyókúrázók által is közkedvelt természetes zsírégető tulajdonsága miatt.

        (WEBBeteg - Dr. Borsi Lieber Katalin)

        Legutóbb frissült:
        Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
        • WEBBeteg.hu
      • PharmaPlaza - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA
      • Legfrissebb cikkek
      • Önök ajánlották
      • Kerékpározás

        A legfontosabb egészségügyi vonatkozás, hogy kiválóan edzi a szív- és vérkeringési rendszert.

        Stressz és őszülés

        Valóban van összefüggés a harag, a stressz és az őszülés között vagy ez csak riogatás?

        Élelmiszereink víztartalma

        Az élelmiszereink víztartalma befolyásolja szervezetünk hidratáltságát. Az élelmiszereink víztartalma széles skálán ingadozik.

        Tévhitek az oltóanyagok összetevőiről

        Milyen gyakori tévhitek keringenek a köztudatban az oltóanyagok összetevőivel kapcsolatban?

      •  





        Hozzászólások (5)
        Írta: Vendég
        Kedves Vendég! Én a felét sem hallottam azoknak amiket írtál, valószínű azért mert nem érdekelnek. De kérdem én ha valaki azt mondja ne egyél tojást nem eszel???? Dobd ki a tévédet mond le az újságod, csendesedj el magadban és tedd azt amit a szervezeted diktál... edd azt amit megkívánsz legyen a mérték a barátod és soha semmi problémád nem lesz.. Miért gondolja az emberi ego hogy hatalmasabb a saját testénél???? fel nem foghatom.

        Írta: Eliza
        Kedves Vendég!Igazán szellemes hsz-én nagyot derültem, és e-mailben elküldtem sokfelé, mert amellett, hogy humoros a lényeget írja le a "kutatócsoportok"-ról, akik jó pénzért kutatnak azóta is. Almát egyébként minden nap fogyasztok, azóta a sav nem támadja a gyomromat. Még vízhajtó hatását is felfedeztem - kutatócsoport nélkül.....

        Írta: davide
        Kedves Venég! :). Én saját magamon tapasztalom, hogy jót tesz az alma. Jobb tőle az emésztésem, s a gyomrom is kevésbé savas mióta rendszeresen fogyasztom.Ha nem hiszel a kutatóknak, tapasztald meg saját magad a dolgokat ;).

        Lapozzon a hozzászólások között!