• Az alma jótékony hatásai

    Szerző:
    WEBBeteg

    Holland és skót orvosok által végzett kutatási eredmény szerint, terhesség alatt a rendszeres alma fogyasztás csökkenti a gyermekben az asztma kialakulását. A tanulmányban több mint 1200 gyermeket figyeltek meg.

    Végigkövették a terhesség alatt az édesanya táplálkozási szokásait, majd kérdőívek segítségével és orvosi vizsgálatokkal ellenőrizték a gyerekek egészségi állapotát. Végül megállapították, hogy azon anyák, akik a várandósság ideje alatt rendszeresen almát fogyasztottak születendő gyermekükben csökkent az asztma kialakulásának kockázata.

    Hirdetések

    Jó tanács mindenkinek!


    A leghasznosabb, ha naponta, reggelire, ebédre vagy akár lefekvés előtt magunkhoz veszünk egy mosolygós almát és egészében fogyasztjuk, mert a benne lévő anyagok külön-külön korántsem olyan hatékonyak, mintha együtt vesszük őket magunkhoz.

    Egy másik vizsgálatot összegezve, amelyet a Londoni Szív- és Tüdőgyógyász Társaság végzett, arra a felismerésre jutottak, hogy azokban a gyerekekben, akik naponta legalább egyszer ittak 100 százalékos almalevet, 47 százalékkal csökkent az asztmás roham előfordulása, szemben azokkal, akik 1 hónapban csak egyszer vagy ennél is kevesebbszer fogyasztották azt.

    Ezt az eredményt annak tulajdonították, hogy az almalé magasabb koncentrációban tartalmazza az antioxidánsokat, mint az egész gyümölcs.

    A tanulmány alapján a banán is hasonlóan egészséges, a rendszeres fogyasztása szintén csökkenti az asztma előfordulását.

    Az alma magas flavonoid tartalmának jótékony hatása

    A két tanulmány feltehetően az alma magas flavonoid tartalmának jótékony hatását tükrözi. A flavonoidok antioxidáns hatású (sejteket károsító oxidációs folyamatok semlegesítésében közreműködnek) növényi anyagok.

    Az almában előforduló fő antioxidánsok főleg az alma héjában vannak jelen: quercetin glycosid, a phloretin glycosid, a chlorogénsav és az epicatechin.

    A flavonoidok emellett erősítik az immunrendszert, rákmegelőző-, gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bírnak, segítenek a vírusok és baktériumok leküzdésében, májvédő szerepet is betöltenek. Összességében védik az egészségünket.

    Alma - emésztést segítő és rákmegelőző

    Asztma teszt


    Töltse ki gyorstesztünket, és megtudhatja, mennyire esélyes, hogy Önnek asztmája van.
    Töltse ki Asztma tesztünket! >>

    Az alma jótékony hatásai már régóta ismertek. Segíti az emésztést, ami leginkább a rosttartalmának köszönhető.

    Rosttartalmának egyharmadát a pektin adja, mely javítja az anyagcserét, savtartalma pedig a bélmozgást serkentve kedvez az emésztési folyamatoknak. A székrekedés és hasmenés egyaránt orvosolható vele. Megköti a bélben a rákkeltő (carcinogén) anyagokat, így csökkenti a vastagbél daganatok kialakulásának kockázatát.

    Fontos a koleszterin elleni harcban, és kiváló hatású cukorbetegség esetén is, mivel a vékonybél falát bevonva csökkenti a cukor felszívódását. A légutak tisztításával a gyulladás leküzdésében játszik szerepet.

    Alma és a vitaminok

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt!
    Az almában megtalálható vitaminok nem különböznek más gyümölcs vitamintartalmától. Tartalmaz A vitamint, B-komplex vitaminokat. C-vitamin tartalma jóval csekélyebb, mint az egyéb citrusféléké (citrom, narancs), mégis a benne megtalálható ásványi anyagoknak köszönhetően nagyon jó hatással van az emésztésre.

    Az ásványi anyagok egész garmadáját hordozza magában. A kálium, a kalcium, a cink, a fluor, a jód, a szelén együttesen szükségesek az ellenálló immunrendszer kialakulásához, egészségünk megőrzéséhez.

    Az almát többféleképpen készíthetjük el és fogyaszthatjuk, mivel a benne rejlő hatóanyagok nagy részét a feldolgozás alatt is megőrzi. Ihatjuk szűrt illetve rostos üdítő változatát. A szárított almahéjból készíthetünk teát, amit kiváló hatású gyomor és bélbántalmak ellen.

    A háziasszonyok saláták készítéséhez hasznosíthatják almaecet formájában, mely a fogyókúrázók által is közkedvelt, természetes zsírégető tulajdonsága miatt.

    (WEBBeteg - Dr. Borsi Lieber Katalin)

    Legutóbb frissült:
   • PharmaPlaza - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA
   • Legfrissebb cikkek
   • Önök ajánlották
   • Kiemelt hírek

    Gyógytornáztatás műtét után

    Hogyan is kezdjük el megszervezni a saját, illetve beteg hozzátartozónk gyógytornai vizitjeit az otthonunkba?

    Grillezés

    A grillen sült ételek egészségesek és finomak is. Grillezéskor sem feledkezhetünk meg néhány higiéniai és biztonsági szabályról.

    Pollenallergia

    Miért romlik a pollenallergia a stressztől és a vörösbortól? Ha már itt a szezon mit tehetünk? Nem mindegy, mit eszünk? (x)

    Így óvja bőrét a strandszezon idején

    Fontos védekezni a gombák, szemölcsök, baktériumok és a káros UV-sugarak ellen.

   •  


    Szóljon hozzá ön is!
    Hozzászólások (5)
    Írta: Vendég
    2014-11-24 23:24
    Kedves Vendég! Én a felét sem hallottam azoknak amiket írtál, valószínű azért mert nem érdekelnek. De kérdem én ha valaki azt mondja ne egyél tojást nem eszel???? Dobd ki a tévédet mond le az újságod, csendesedj el magadban és tedd azt amit a szervezeted diktál... edd azt amit megkívánsz legyen a mérték a barátod és soha semmi problémád nem lesz.. Miért gondolja az emberi ego hogy hatalmasabb a saját testénél???? fel nem foghatom.

    Írta: Eliza
    2012-10-24 01:35
    Kedves Vendég!Igazán szellemes hsz-én nagyot derültem, és e-mailben elküldtem sokfelé, mert amellett, hogy humoros a lényeget írja le a "kutatócsoportok"-ról, akik jó pénzért kutatnak azóta is. Almát egyébként minden nap fogyasztok, azóta a sav nem támadja a gyomromat. Még vízhajtó hatását is felfedeztem - kutatócsoport nélkül.....

    Írta: davide
    2012-05-21 02:30
    Kedves Venég! :). Én saját magamon tapasztalom, hogy jót tesz az alma. Jobb tőle az emésztésem, s a gyomrom is kevésbé savas mióta rendszeresen fogyasztom.Ha nem hiszel a kutatóknak, tapasztald meg saját magad a dolgokat ;).

    Írta: Jurij
    2011-11-09 21:20
    Tisztább képet kapunk, ha néhány szabályt megismerünk. A gyümölcs jobb feldolgozatlanul, a maga valójában, mint lé állapotban, vagy bármilyen manipuláció után. A friss jobb, mint a tárolt és főleg a tartósítottnál. Ideális az éppen termő gyümölcsöt fogyasztani. A lakóhelyünk közelében termett gyümölcsök számunkra jobbak, mint a távolról hozottak.

    Írta: Vendég
    2009-04-10 08:31
    Kutatócsoportok vizsgálták - évekig - a tojás szervezetre gyakorolt káros hatásait, és megállapították, hogy hű, meg ha !... Mert az a rengeteg koleszterin így árt a szervezetnek, meg úgy !... Évekig nem ettem tojást. Aztán megállapították ( kutatócsoportok ), hogy az a hű nem is annyira hű, a ha pedig egyáltalán nem ha. Következő kutatócsoportok megállapították, hogy mennyire előnyös a szervezet számára a tojás, az a rengeteg vitamin, meg a többi összetevő, meg a nem káros koleszterin, és a... Ráadásul ahhoz, hogy áldásos hatását kifejtse, legalább 3 ( három ) tojás elfogyasztása ajánlatos naponta, mert ennél kevesebb egyszerre való elfogyasztása esetén az ígért hatásmechanizmus nem tud kialakulni, felépülni, hatni... Most várom, hogy kutatócsoportok megvizsgálják a tojás államadósság csökkenése szempontjából jelentkező elengedhetetlen szükségességének ok-okozati összefüggését, a harmadik szem kifejlődésével kapcsolatos adagmennyiségének előírását, a légtornászok egyensúlyzavarai leküzdésére szolgáló összetevőinek pontosabb feltárását... Kutatócsoport ( angol ) állítólag megállapította, hogy a halak memóriája max. 3 sec. időtartamra terjed. Ezért úszkál a hülye nyugodtan egy fél literes akváriumban, mert 4 sec. alatt ér körbe, és akkorra már elfelejti, hogy itt már járt. Kutatócsoport ( angol ) állítólag megállapította, hogy a halak évekig képesek kellemetlen élményeikből fakadó emlékeket megőrizni, és azok tapasztalatait hasznosítani, például valamilyen - másik hal által végrehajtott agresszív cselekedet - következményeiből tanulva: mondjuk kerülik a győztes egy összecsapás után. Nos, ilyen előzmények alapján szomorúan tekintek a jövöbe, mikor megállapítják ( kutatócsoport ), hogy miért is nem lett volna szaban almát ennem. Lásd: Hófehérke... De azért csak kutassatok...