Intraductalis papillomatosis

Kedves Doktor Úr! Korábban már írtam Önnek. Levelemben leírtam, hogy citológiai eredményem bal mellemben intraductalis papillomatosis mutatott. Felkerestem egy sebész, aki elküldött galactografiára. Eszerint részben feltöltődött egy járatrendszer, ahol nem látszott az említett képlet. Az én laikus megítélésem szerint ez azt jelentheti, hogy nem sikerült teljesen a feltöltés. Szóval van olyan része a mellemben, amit nem térképeztek fel. Kérdésem az lenne, hogy ennek ellenére mennyire valószínű, hogy fennáll a papillomatosis? Vagyis ha cytológiai eredmény mennyire helytálló? Egyáltalán azt sem értem, hogy ezt az elváltozást hogyan lehet kimutatni váladékból? Jelenleg a mellemből (talán két járatból - de ebben nem vagyok biztos) sárgás váladék ürül, amit ha papírzsebkendőre teszek, narancssárga színű. Ez azt jelenti, hogy véres a váladék? Ne haragudjon, hogy ennyi kérdést tettem fel, csak 1 hónap múlva tudok visszamenni az orvoshoz, nagyon izgatott vagyok! Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza mell témában

Tisztelt Kérdező!

Az emlőjáratok leváló sejtjeiből tud diagnózist mondani a citológiai vizsgálat. A váladékozás oka nem lett meghatározva folytassa a kivizsgálást. A narancssárga szín valóban utal kisebb mennyiségű vér jelenlétére.

Kérdés: 2011. február 18., 18:18; Megválaszolva: 2011. február 21., 21:14
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2