Emlőbetegség egy ütéstől?

Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy mennyire veszélyes, ha sportolás közben megütöttem a mellem, egy fájdalmas csomót érzek. Ez elmúlhat-e? Mellrákot lehet-e kapni ütéstől? Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza Mell témában

Kedves Kérdező!

Az ütés, a trauma és a mellrák kialakulása között nincs összefüggés. Azt viszont gyakran szoktuk látni, hogy a trauma miatt alaposabban és többször áttapintják a nők az emlőt és megtalálnak olyan csomókat, elváltozásokat, amelyeket csak később vennének észre.

Ha tapint az emlőben valamit, ami szokatlan, korábban nem észlelte, forduljon emlődiagnosztikában járatos radiológushoz. Fölösleges találgatni és szorongani.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. február 02., 15:23; Megválaszolva: 2015. február 02., 21:19
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat