WEBBeteg Szakértő

WEBBeteg Szakértő

Orvos
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

Oldal kamra tágulat

Tisztelt szülő, teljesen megértem az aggodalmát, és megpróbálom én is megnyugtatni egy valaki más által leírt lelet alapján látatlanban - bár természetesen csakis a kicsit kezelő gyermekneurológus tud korrekt véleményt adni arról, lesz-e baj később, vagy nem. Tehát a válasz a kérdéseire: - az aszimmetrikus kamrarendszer prognózisként semmit nem jelent, ugyanúgy jelen van teljesen egészségesen fejlődő csecsemőknél, mint betegeknél. - az aszimmetrikus kamráknál nincs következménye, nem növekedik, ez egy kialakult állapot, egy következmény, ami okként nem fog szerepelni, tehát az aszimmetrikus kamrarendszer nem okoz semmit. - én nem látok semmit, hiszen nem láttam sem a gyereket, sem a koponya ultrahangját- csak azt tudom javasolni, hogy bízzon az orvosa véleményében! - mik a teendői? Bízzon gyermeke orvosában, kövesse az ő tanácsait, és örüljön az egészséges kisbabájának. Már megtett mindent, többet is, ennek következményképpen jóval többet szorong és idegeskedik, mint az a szülő, aki nem tudja, hogy egészséges gyermeke agyi kamrarendszere aszimmetrikus. Most már próbálja meg élvezni az anyaságot, és természetesen az előírt időpontokban vigye vissza a babát a gyermekneurológusához ellenőrzésre. Felhőtlen és boldog babázást kívánok!

Fura hangokat hallok általába párbeszédek

Tisztelt Kérdező! Abból, hogy levelet küldött, úgy gondolom, Ön is érzi, a leírt dolgok megoldást igénylő orvosi problémák, mondhatni betegség tünetei. Az orvosai skizofréniaként, skizoaffektív zavarként foglalták össze a hanghallásait, különös érzéseit és észleléseit, de ezek a furcsa orvosi szavak csak egy halom betű, az orvosok ilyen nevekkel és kódszámokkal illetik a betegségeket, hogy a világon minden orvos ugyanazt gondolja, ha meglát egy orvosi papírt egy hozzákerült beteg kezében. A lényeg, hogy Ön nem érzi jól magát, lelkileg beteg, és segítséget keres. Helyesen teszi, mert az ezen diagnózisokkal jelölt állapotok maguktól nem múlnak el, sőt idővel egyre visszavonhatatlanabbul átveszik az irányítást Ön felett. Így a jó orvos-beteg kapcsolat, az orvosi javaslatok betartása, a felírt gyógyszerek rendszeres szedése az egyetlen igazi esély ma, hogy egy ilyen betegség mellett is rendezett életet éljen, legyen esélye összeszedni magát lelkileg, munkát találni és élni, ahogyan azt szeretne. Sorai mögé próbálva látni, azt gyanítom, ez a működő orvos-beteg kapcsolat hiányzik jelenleg, ezért talán beállított terápiája sincs, és bizalmatlannak tűnik az orvosok iránt. Higyje el, mint boltbosból, meg autószerelőből, az orvosokból is sokféle van, és biztosan lehet olyan pszichiátert találni, akiben megbízik, akihez nyugodtan tud járni rendszeres beszélgetésekre, és akinek elhiszi, hogy a gyógyszert tényleg az Ön egészsége érdekében írja fel. A jó gyógyszer megtalálásához a diagnózis pontosítása is fontos, de ez is csak akkor működik, ha van stabil kapcsolata egy szakrendeléssel, egy orvossal. A levelében írt sokféle diagnózis azt mutatja, jelenleg a pontos diagnózis is kérdés. A pszichózis egy állapot, sokféle lelki betegség részeként jelentkezhet, ez önmagában nem betegség, csak tünet, mint mondjuk influenza esetén a magas láz. Az „obs ad sch” elnevezés pedig arra utal, hogy az adott orvos valamilyen skizofrénia irányban gyanakszik, de még akarja tényként kijelenteni a diagnózist. Skizofréniát amúgy sem lehet ránézésre diagnosztizálni, ez a diagnózis hosszú évek speciális tüneteinek, egy betegútnak az összefoglalása, aminek sorai alapján, mint fentebb írtam, az Ön esete is megfelelhet. De kérem, betegként ne a szavakon-diagnózisokon rágódva veszítsen még több időt, és kallódjon el, hanem menjen orvoshoz, és járjon oda rendszeresen. A skizofrénia (is) egy hullámokban zajló lelki betegség, és sorait olvasva úgy érzem, Ön most éppen rosszabb fázisban van, amikor nagyobb szüksége lenne a nem internetes, hanem személyes orvosi segítségre....! Jobbulást kívánva: Dr. Dinya Zoltán

XANAX elhagyása

Kedves Kérdező! Legalább fél évig szoktunk kezelni ilyen jellegű problémákat. Ha ön jól van a gyógyszerekkel, akkor nem érdemes elhagyni őket, mert ezek nem nagy adagok és úgy tűnik, hogy szüksége van rájuk, hogy meg tudja őrizni a jó közérzetét. A gyógyszerek mindemellett csak a tüneteket nyomják el, de nem gyógyítják meg önt. Javaslom, hogy keressen fel egy pszichoterapeutát és közösen próbálják meg feltárni a probléma gyökerét. Ha már lesz a kezében olyan módszer, ami átsegítheti a nehéz időszakon, akkor kezdjen azon gondolkodni, hogy elhagyja a tablettákat. A függőség vonatkozásában azt tudom mondani, hogy minden ember szervezete más, és a gyógyszerek közül a Xanax elhagyása okozza a legtöbb tünetet. Ez azonban nem függ attól, hogy ön milyen régóta szedi a gyógyszert, sokkal inkább attól, hogy mennyit szed. Kis mennyiséget könnyebb elhagyni, nagyobbat nehezebb, függetlenül attól, hogy mennyi ideje szedi.

Cataflam szedése hosszú távon - problémák?

Kedves Kérdező! Amennyiben ki van vizsgálva akkor biztosan van egy pontos diagnózisa is. Ez nem biztos, hogy migrén. Lehet más elsődleges fejfájás betegség is. A Cataflam jó gyógyszer, de valóban gyakori és hosszú távú használatnál emeli a gyomor savtermelését és egyéb mellékhatásokat is okozhat. Ha egy hónapban 6 napnál többször van fejfájással töltött napja, akkor érdemes megelőző gyógyszert szednie, vagyis átmeneti ideig, kúra szerűen, minden nap bevenni egy, nem fájdalom csillapitó jellegű szert. Keresse fel a neurológus kollégát ez ügyben. A fejfájás tipusa szerint részemről vagy flunarizine vagy clomipramin tartalmú szert adnék.

Ujabb kezelési módszer fizioterapias.

Tisztelt Kérdező! A készülék a nemzetközi szakirodalom szerint is csak kísérleti stádiumban van. Több rangos klinikán alkalmazzák saját betegeik kezelésénél (pl. Mayo Klinika) és számoltak be eredményekről, ám legjobb tudomásunk szerint kereskedelmi forgalomban sajnos még nem elérhető, és a magyarországi intézmények sem alkalmazzák egyelőre.