Milyen diéta ajánlott hormonzavar után?

A fogamzásgátló szedése óta 24 kg-t híztam 3 év alatt (1 év tablettaszünettel) , izzadás, arcpír, magas koleszterin és triglicerid, gyakran magas vérnyomás mellett. Kiderült, hogy magas a kortizol szintem. Abbahagytam a fogamzásgátlót 3 hónapja (spirált raktak fel) , így visszaállt normál szintre. a tablettaszedés előtt bármit megehettem, bármikor, nem értem el az 50 kilót (168cm) . Most, hogy rendes a kortizol szintem, de még 72 kiló vagyok, viszont alakra nagyon picit "csinosodtam" fitnesskrémtől és elkezdtem kicsit sportolni, a 90 napos diétára gondoltam. Az lenne a kérdésem, hogy jó-e ez a diéta, vagy lenne számomra megfelelőbb is? Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza fogyókúra témában

Kedves Kérdező!

Javasolt olyan diétát tartani, ami csökkentett zsír- és szénhidráttartalmú. A szénhidrát főleg növényi komplex szénhidrát legyen, naponta ötször egyen keveset, mozogjon rendszeresen.Személyre szabott diéta miatt keressen fel táplálkozási tanácsadót, ha ez nem lenne célravezető.

Kérdés: 2011. január 18., 11:13; Megválaszolva: 2011. január 18., 13:46
Kérdések és válaszok: Fogyókúra, egészséges táplálkozás
Miért nem fogyok
insumed diéta
sportoláshoz táplálkozás
Magas koleszterin - fogamzásgátló
FOGYÓKURA XLS-MEDICAL
Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy az XLS-MEDICAL A LEIRTAK ALAPJÁN TÉNYLEG HATÁSOS A FOGYÓKURÁRA VAGY CSAK GYÓGYSZERIPARI FOGÁS? ...