Diéta/fogyás

Kedves Doktor Úr/Doktornő! Elnézést kérek, hogy levelemmel zavarom Önt.Tanácsot szeretnék kérni fogyáshoz, diétához, mert úgy érzem, hogy meghíztam.158 cm magas vagyok és 64 kg.Csípőbőségem 109 cm, derékbőségem 91 cm és mellbőségem 99 cm.Egyszóval a hasam az elég nagy, többen is vissza kérdeztek, hogy ismét babát várok. (Van egy kisfiam, aki január 1.-én lesz 3 éves) Igazából arra lennék kíváncsi, hogy milyen étkezést alakíthatnék ki, hogy lemenjen rólam kb.10 kg.Zöldség, gyümölcs párti vagyok leginkább, ritkán eszem húsfélét.Igyekszem napi háromszor étkezni és igyekszem nem zsírosabb ételeket fogyasztani. A napokban vásároltam korpatablettát alma ízesítéssel, mert ahogy utána olvastam, elősegítheti a fogyást. A kisfiam mellett konditerembe nem tudok sajnos eljárni, de szívesen fogadnék olyan tornagyakorlatokat, amelyeket a kisfiam mellett is el tudnék végezni.Itt szeretném még azt is hozzáfűzni, hogy már nem szoptatom a kisfiam. (5 és fél hónapos koráig tudtam csak szoptatni) Nem tudom, hogy összefügg-e az, hogy amióta kevesebb húst fogyasztok (kb-3 hónapja) , 69 kg-ról sikerült lefogynom 64kg-ra, de az utóbbi 2-3 hétben megállt a fogyásom, pedig ugyanúgy étkezem és ugyanannyit, figyelve, hogy kevesebb zsíros ételt fogyasszak. Abban kérném a segítségét, hogy milyen ételeket fogyaszthatok/fogyasszak, illetve milyen torna gyakorlatokat végezhetek, hogy még kb.10 kg-tól megszabaduljak? Tudna nekem ebben segíteni? Várom mihamarabbi válaszát. Megértését és segítségét előre is köszönöm szépen. Tisztelettel: Rózsa Ui.: Elnézést kérek, hogy ilyen hosszúra sikerült a levelem.

Legfrissebb cikkek a témában

Irinyi-Barta Tünde válasza fogyókúra témában

Kedves Rózsa! Ahogy az étrendjét leírja, jó dolog, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt. A napi háromszori étkezést - ha meg tudja oldani - bővítse ki ötre, és mindig kevesebb adagokat fogyasszon egyszerre. A korpa tabletta teltségérzetet kelt, ezáltal nem lesz éhes, illetve kevesebbet fog enni. A szénhidrátban dús ételek fogyasztását kerülje (pl. kenyér, tésztafélék, burgonya, pékáruk) , valamint a cukros ételeket és italokat szintén. Használjon ételei és italai édesítésére édesítőszert a cukor helyett (pl. Stevia, xilit) . A húsfogyasztást nem tanácsos abbahagyni, feltéve, ha zsírszegény, sovány húsrészeket fogyaszt, pl. csirkemell bőr nélkül, halak. A felvágottak sok rejtett zsírt tartalmazhatnak. A mozgásra szintén nagyon fontos odafigyelni, hiszen testtömegünket ezzel befolyásolhatjuk a legnagyobb mértékben. Azt tanácsolom, hogy olyan mozgást végezzen elsősorban, amelyet hosszú távon, kb. fél óráig is lehet intenzíven végezni, pl. kocogás, futás, kerékpározás, illetve úszás. Kisgyermek mellett a kerékpározás nagyszerű közös program is lehet. Az otthon végezhető tornagyakorlatokkal pedig az izomzatot erősítheti. Igazából bármilyen gyakorlat megfelelő lehet, de erre egy személyi edző tudna igazán személyre szabott választ adni.

Kitartást, és mihamarabbi eredményt kívánok! Üdvözlettel: Irinyi-Barta Tünde

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2014. október 18., 19:30; Megválaszolva: 2014. október 24., 13:39
Kérdések és válaszok: Elhízás
túlsúly
Üdv! Tanácsot szeretnék kérni. Túlsúlyos vagyok, ami ellen tenni szeretnék. Elkezdtem futni, viszont azt olvastam, hogy túlsúlyosaknak nem ajánlott...
Fogyókúra, táplálkozás
Kedves Doktor Úr/Nő! Elnézést kérek, hogy levelemmel zavarom Önt. Azért írok Önnek, mert szeretnék érdeklődni, hogy miként tudnék leadni...
fogyni szeretnék
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen módszert alkalmazzak, hogy le tudjak fogyni a hasamra hízok és nagyon zavar és kínosan is érzem magam amikor...
Le akarok fogyni, és gyorsan.
Üdv.önöket. A kérdésem az lenne hogy milyen módszerrel lehetséges hogy leadjak 25kg zsírt, hogy 90kg lehessek.Nos nekem az elképzelésem az hogy ezt a...
Fogyás zsírégetéssel, mozgás...
Szeretnék 5-8 kg-t lefogyni. A háziorvos nem támogat. Félek a sok gyógyszer bevitel miatt még több kg. szalad fel. Mit tudnak ajánlani? Ablációt...