Pajzsmirigy túlmüködés

1éve meg állapitoták, hogy pzs túlműkődésem van, de sajnos én nem fogyok hanem hizok, sajnos hiába fogyokurázok egy kg se megy le rolam, sajnos inzulinos cukor beteg vagyok és le kénne fogynom mert 155 cm és 95 kg vagyok, szeretném meg kérdezni, hogy tudna e tanácst addni a fogyásomhoz elöre is köszönőm a válaszát:TisztelettelEdit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a fogyókúra témában

Kedves Edit! Inzulinos cukorbetegeknél nem lehet konkrét tanácsokat adni, mert az inzulinadag miatt a szénhidrátbevitel fix. A szénhidrátoknak a minőségén lehet finomítani, azaz sokkal több komplex szénhidrátot és kevesebb natív cukrot fogyasszon. A zsírok mennyiségét is csökkentse, inkább a növényi olajokat és az omega 6 zsírsavakat helyezze előtérbe. A fehérjebevitel nagyban függ a vesefunkciótól, ami cukorbetegeknél beszűkülhet, ezért arra vonatkozóan tanácsot nem tudok adni. Az lenne a legjobb, hogy a cukorgondozóban kérné meg az orvosát, hogy ajánljon önnek egy ott dolgozó dietetikust, mert az ön esetében a személyre szabottság alapvetően fontos a diétánál.

Kérdés: 2010. augusztus 17., 14:48; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 10:11
Kérdések és válaszok: Fogyókúra, egészséges táplálkozás
Miért nem fogyok
5 éve szültem. Előtt mindig 47 kg voltam ( 160 cm magas vagyok).Lapos deszka hasam volt bármit is ettem, vékony combom volt semmi úszogumi(...
insumed diéta
sportoláshoz táplálkozás
Magas koleszterin - fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! 2014. ősze óta szedek Yasminelle fogamzásgátlót. Nem eszem zsíros ételeket, csak nagyon ritkán. Mozogni is hetente 1-3x szoktam...
FOGYÓKURA XLS-MEDICAL
Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy az XLS-MEDICAL A LEIRTAK ALAPJÁN TÉNYLEG HATÁSOS A FOGYÓKURÁRA VAGY CSAK GYÓGYSZERIPARI FOGÁS?...