• Mandulakivétel miatti elhízás.?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktorúr/nö.Gyerekkoromban kivették az orr-és torokmanduláimat, és azóta fojamatosan elhíztam.Elötte sovány voltam.Próbáltam lefogyni, de sehogy sem sikerült, még kemény diétával sem.Született egy kisfiam, és amit a terhesség alatt felszedtem sem tudtam leadni./18 kilót híztam terhesség alatt./Hozzáteszem, hogy kiderült PCO beteg vagyok. Mivel tudnék lefogyni, és tényleg a mandulakivétel miatt híztam volna el? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogyókúra témában

        Kedves Kérdező!

        Nem gondolom, hogy ok-okozati összefüggés lenne a mandulaműtét és az ön állapota között. Azt javaslom, hogy keressen fel egy táplálkozástudományban jártas orvost, aki személyre szóló programot állít össze önnek. Amit addig megtehet, az az egyszerű szénhidrátok kerülése, telített zsírok kerülése, helyette komplex szénhidrátok, telítetlen zsírok fogyasztása. Azt nem említi, hogy cukorbeteg-e vagy csökkent glükóz tolerancia van-e. Ha igen, akkor még fokozottabb orvosi kontroll szükséges a foyókúra során.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-02 15:34:28; Megválaszolva: 2010. március 02., 15:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: