• Dr. Bodnár Edina

        bőrgyógyász, onkológus

        4429

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        bőrgyógyászat, onkológia

        Bemutatkozás:


        Születési hely, idő: Debrecen, 1978.12.18.



        Tanulmányok:




        • 1985-1993 Margit téri Általános Iskola, Debrecen


        • 1993-1997 Tóth Árpád Gimnázium biológia-kémia tagozat, Debrecen


        • 1997-2003 DOTE Általános Orvosi Kar, Debrecen (summa cum laude minősítés)


        • 2003-tól DE OEC Bőrgyógyászati Klinika


        • 2008 - Bőrgyógyászat szakvizsga


        • 2014 - Klinikai onkológia szakvizsga



        Magánrendelés:




        • 4026 Debrecen, Honvéd u. 62.


        • Rendelési idő: hétfő 17-20 és szombat 9-13 óra (előzetes bejelentkezés alapján)


        • Időpontfoglalás: +3630 876 7971

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Bodnár Edina legutóbbi válaszai
        A kép alapján bőr alatti bevérzésnek látom. Ha nem múlik el 3-4 hét alatt, akkor mutassa meg személyesen bőrgyógyásznak.
        Valószínűleg HPV fertőzés lehet. Forduljon személyesen bőrgyógyászhoz vagy fogorvoshoz.
        A fokozott hajhullást gócfertőzések okozhatják, ezért érdemes lenne kivizsgáltatnia magát. A szemöldök ritkulás miatt pedig pajzsmirigyvizsgálatra lenne szüksége. A kiváltó ok kezelése nagyon fontos annak érdekében hogy megszűnjön a problémája.
        Kép nélkül sajnos nehéz megmondani. Vitiligo és lichen sclerosus is lehet, illetve gyulladást követő hypopigmentáció.
        Én a kép alapján jóindulatú elváltozásnak látom, de a növekedés miatt a legjobb ha eltávolíttatja és szövettani vizsgálat készül belőle.
        Sajnos a túlélési esélyekkel kapcsolatban nagyon nehéz bármit is mondani. A melanomában is számos terápiás lehetőség áll rendelkezésre, ami segíthet Önnek. Ha az immunterápia nem segített, akkor váltani kell, vagy kombinálni a gyógyszereket.
        Kedves László! Bármilyen gyulladásos góc okozhat hajhullást, és a stressz is fokozhatja. De a legvalószínűbb, hogy férfias tipusú hajhullása most kezdődik. További góckutatás mellett napi 2caps. Forcapilt, lokálisan Alpicort oldatot javaslok és Alpecin sampont.
        Ha a szélek felè terjed a tünet, a közepe meg tisztul, akkor felmerül Lyme-fertőzés lehetősége. A csípéstől számított 6 hét múlva ajánlott a vérvétel. Helyileg Fucicort krémet javaslok. Ha emellett növekszik, forduljon személyesen bőrgyógyászhoz vagy infektologushoz.
        Kedves Péter! Ún. hidradenitis suppurativa nevű betegsége van, mely az acne egy formája. Dalacin C kapszulát kellene rá szednie, helyileg a Fucidin krémet ajánlom.
        A doxycyclinből szedhetett volna még legalább 1 hónapi adagot. A Tetracyclin Wolf ugyanolyan hatásos, mint a doxycyclin volt, ne féljen tőle. Én a szisztémás antibiotikum mellé lokálisan Effezel gélt adnék.
        A kép alapján tényleg follicularis lokalizacióban vannak a kiütések. Nem tudom, hogy szedett-e a kiütések előtt valamilyen gyógyszert, mert van ilyen tipusú gyógyszerallergia is. Ha az antihisztamin (Telfast) és lokális antibiotikum mellett nem javulnak a tünetek, keressen fel újból személyesen bőrgyógyászt.
        Nagyon szívesen megnézem a keresztfia tünetét, de sajnos képet nem kaptam a kérdéshez. Megtenné hogy elküldi a képet e-mailen ? [email protected]
        Kedves Gábor! Az orbáncot ilyen módon nem lehet elkapni.
        A kép alapján felmerül a gombás fertőzés lehetősége. Loceryl körömlakkot ajánlok hetente 1x. A körömlakkot addig kellene használni, amíg a "beteg köröm" le nem nő, illetve utána még kb. 2 hónapig.
        Bűzös zöld folyást baktérium okoz, ezért tenyésztés alapján kellene kezelést kapniuk. Az antibiotikum szedés nem befolyásolja a veszettség elleni oltást, nyugodtan mehet a kettő együtt.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés