• Dr. Bodnár Edina

        bőrgyógyász, onkológus

        4492

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        bőrgyógyászat, onkológia

        Bemutatkozás:


        Születési hely, idő: Debrecen, 1978.12.18.



        Tanulmányok:




        • 1985-1993 Margit téri Általános Iskola, Debrecen


        • 1993-1997 Tóth Árpád Gimnázium biológia-kémia tagozat, Debrecen


        • 1997-2003 DOTE Általános Orvosi Kar, Debrecen (summa cum laude minősítés)


        • 2003-tól DE OEC Bőrgyógyászati Klinika


        • 2008 - Bőrgyógyászat szakvizsga


        • 2014 - Klinikai onkológia szakvizsga



        Magánrendelés:




        • 4026 Debrecen, Honvéd u. 62.


        • Rendelési idő: hétfő 17-20 és szombat 9-13 óra (előzetes bejelentkezés alapján)


        • Időpontfoglalás: +3630 876 7971

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Bodnár Edina legutóbbi válaszai
        Ha 10 hete kezeli Canesten krémmel, akkor már el kellett volna múlnia, ha gombás fertőzésről lenne szó. Én úgy gondolom, hogyha mindképp kezelni akarja valamivel, akkor Fucidin krémmel kezelje.
        A fénykép alapján felmerül a Lyme-kór bőrtünete, az ún. erythema chronicum migrans, ezért érdemes lenne egy vérvétel (Lyme-szerológia). Ha igazolódik a fertőzés, akkor hetekig antibiotikum kezelés szükséges.
        Kedves Alex! Köszönöm szépen a képet! 1 db 150mg-os Fluconazole kapszulát kellene bevennie. Helyileg 2 hétig használja a Travocort krémet.
        Én ezt papillomának, jóindulatú elváltozásnak látom. Ha növekszik, akkor szájsebészeten eltávolítás javasolt.
        Tudna képet csatolni a tünetről? Ezen a területen történt a lézeres kezelés? A leírás alapján ún. necrobiosis lipoidica, illetve granuloma annulare is felmerül.
        A kép alapján én ezeket jóindulatú elváltozásoknak, seborrhoeás keratosisnak látom. Persze személyes vizsgálattal tudnék biztosat mondani.
        Kedves Viktória! Sajnos képet nem kaptam a kérdéshez. Egy fogászati gócfertőzés nagyban hozzájárul a hajhulláshoz, ezért annak szanálása elsődleges. Emellett szedjen Forcapil kapszulát. Helyileg Alpicort oldatot kellene használnia.
        A jelenlegi vírushelyzetben amit recept nélkül tud szedni, az a Forcapil kapszula. Valószínű, hogy immunológiai oka van a hajhullásának. Ha csökken a járvány, szívesen megnézem személyesen a rendelőmben, ha gondolja.
        Sajnos képet nem kaptam a kérdéshez, és a tünetek jellegét, elhelyezkedését sem írta le. Sajnos így nem tudok segíteni. Ha felmerül Önben, hogy rühes lehet, akkor kezelje le magát InfectoScab krémmel.
        Kedves Alex! Gombás (Candida) fertőzése van. Azt javaslom, hogy legalább 2 hétig kenje Travocort krémmel, és ha van még egy fluconazole kapszulája, azt is vegye még be.
        Sajnos nem kaptam képet a kérdéshez. A hason, kézen lévő viszkető tünetek hátterében a rühességet is ki kell zárni. Próbáljon meg antihisztamint (pl. Cetirizine) szedni, hátha elmúlnak a tünetek.
        Én inkább ér eredetű elváltozásra gondolok, de látatlanban nem tudok biztosat mondani.
        Kedves Péter! Fenistil csepp mellett Lipikar Syndet fürdetőt és Lipikar Baume AP+ testápolót javaslok. Ha emellett sem javulnak a tünetek, akkor lokális steroid krém válhat szükségessé.
        Sajnos képet nem kaptam a kérdéshez. Sérült köröm is lehet sárga és töredezett. A legjobb lenne, ha személyesen meg tudnám nézni, és ha szükséges gombavizsgálatot is érdemes lenne végezni.
        Sajnos van ilyen fajta viszketés, csalánkiütés, amit a testhőmérséklet növekedése vált ki. Próbáljon meg rendszeresen, illetve edzés előtt antihisztamint (pl. Cetirizin) szedni.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés