• Dr. Bodnár Edina

        bőrgyógyász, onkológus

        4581

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        bőrgyógyászat, onkológia

        Bemutatkozás:


        Születési hely, idő: Debrecen, 1978.12.18.



        Tanulmányok:




        • 1985-1993 Margit téri Általános Iskola, Debrecen


        • 1993-1997 Tóth Árpád Gimnázium biológia-kémia tagozat, Debrecen


        • 1997-2003 DOTE Általános Orvosi Kar, Debrecen (summa cum laude minősítés)


        • 2003-tól DE OEC Bőrgyógyászati Klinika


        • 2008 - Bőrgyógyászat szakvizsga


        • 2014 - Klinikai onkológia szakvizsga



        Magánrendelés:




        • 4026 Debrecen, Honvéd u. 62.


        • Rendelési idő: hétfő 17-20 és szombat 9-13 óra (előzetes bejelentkezés alapján)


        • Időpontfoglalás: +3630 876 7971

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Bodnár Edina legutóbbi válaszai
        Lehet hogy banális gombás vagy bakteriális fertőzés okozza a kirepedést. Első körben próbálja meg Betadine oldattal ecsetelni.
        Sajnos vannak olyan kemoterápiás szerek amik főleg serdülő korban okozhatnak ilyen problémát. Meg lehet próbálni vitamin és aminosav koktélokat injekciózni a fejbőrbe, de ha nincsenek élő hajhagymák, akkor sajnos nem lesz eredményes a kezelés. Személyes vizsgálatra lenne szükség, hogy meg tudjam mondani milyen eséllyel fog visszanőni a haja. Illetve vérvizsgálat is szükséges lenne.
        Ha csak miteszerei vannak, és néhány pattanása, arra megfelelő szokott lenni ez a dózis is. Ha 2 hónap alatt nem tapasztalnak javulást, meg lehet emelni a Roaccutan dózisát.
        A béta karotintól nem fog több anyajegye megjelenni, mert ez a hatóanyag védi is a bőrt a napfény okozta károsodástól.
        Gombás vagy bakteriális fertőzés szokott ilyen panaszt okozni. A legjobb lenne ha a gennyből tenyésztést küldenének mikrobiológiai vizsgálatra, és célzottan kezelnék a problémát.
        Legtöbbször irritáció, mechanikai nyomás szokott bőrkeményedést okozni. Hámlasztó, puhító, ureát vagy szalicilsavat tartalmazó lokális készítményekkel lehet rajta segíteni.
        Az édesanyján egy óriás miteszer gyulladt be. Kenjék Bactroban vagy Fucidin kenőccsel.
        Sajnos a kép minősége nem megfelelő ahhoz, hogy biztosat tudjak mondani. Személyes vizsgálat lenne a legcélszerűbb.
        Sajnos képet nem kaptam a kérdéshez, ezért nem tudok véleményt mondani.
        A hüvelyben lévő normál baktérium ás gombaflóra a penisen okozhat gyulladást. A kezeléssel egyetértek, lokálisan még ki lehet egészíteni Travocort krémmel. Szifilisz és gonorrhoea más tüneteket szokott okozni.
        Én úgy látom, hogy gombafertőzés is jelen van a sérült körömben, ezért a legjobb ha folytatja a lokális gombaellenes kezelést.
        Kép alapján sajnos nem tudom megmondani mi okozhatja a problémáját. Véleményem szerint a legjobb, ha megmutatja személyesen nőgyógyásznak.
        Isoprinosine tablettát lehetne szedni kiegészítésként, illetve folyékony nitrogénnel lehetne fagyasztani a condylomákat.
        Az éjszakai izzadás és a visszetérő fertőzések miatt hematológust keressen fel!
        Igen, én is úgy gondolom, hogy maga a vakarás okozza a lilás pontokat. Szedjen C-vitamint és Rutascorbint, hogy hamarabb elmúljanak.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés