• Dr. Bodnár Edina

        bőrgyógyász, onkológus

        4270

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        bőrgyógyászat, onkológia

        Bemutatkozás:


        Születési hely, idő: Debrecen, 1978.12.18.



        Tanulmányok:




        • 1985-1993 Margit téri Általános Iskola, Debrecen


        • 1993-1997 Tóth Árpád Gimnázium biológia-kémia tagozat, Debrecen


        • 1997-2003 DOTE Általános Orvosi Kar, Debrecen (summa cum laude minősítés)


        • 2003-tól DE OEC Bőrgyógyászati Klinika


        • 2008 - Bőrgyógyászat szakvizsga


        • 2014 - Klinikai onkológia szakvizsga

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Bodnár Edina legutóbbi válaszai
        Ha nem érintkeztek, és tünetek sincsenek, akkor nem kell elvégezni a kenőcsös kezelést.
        Bőrgombája van, folytassa a Lamisil kezelést 2 hétig.
        Kedves Vivien! Sajnos képet nem kaptam a kérdéshez. A leírás alapján inkább allergiás eredetű a panasz. A Clobex sampont ajánlom.
        A Gardasil 9 az Önnek meglévő 6,11 HPV típus ellen már nem lesz hatékony (tehát nem múlnak el tőle a már meglévő szemölcsök), de az oltóanyagban lévő további HPV típusok ellen védelmet nyújt. Sajnos a mellékhatás kialakulása egyéntől függ, előre nem megjósolható, de általában nem szokott előfordulni vagy csak enyhe tünetek formájában. A nagy dózisú vitamin, cink és szelén kúrával kapcsolatban nincs tapasztalatom, de az immunrendszer erősítése ebben a betegségben elsődleges, ezért elméletileg hatékony lehet.
        Én azt gondolom, hogy elfertőződött a terület, és még mindig nem írtódott ki a kórokozó baktérium. Fucidin H krémet javaslok kötésben legalább 2 hétig.
        Gombás vagy ekzémás problémának látom. Travocort krémet javaslok rá, ami mindkét esetben hatásos.
        Condylomának látom, ami HPV fertőzés. Condyline ecsetelőt és Isoprinosine tablettát javaslok. Bőrgyógyászati kezelés mellett keressen fel proktológust is.
        Sajnos képet nem kaptam a kérdéshez. Valószínű a bőrszárazság az alapja a tünetnek. Lipikar Baume AP + testápolót javasolok, amivel naponta többször kenjék be a kezeit.
        10%-os Betadine oldatos lábfürdőt lehet alkalmazni, ami azt jelenti hogy 100 ml Betadine oldatot hígítson fel 1 literre vízzel.
        Szerintem érdemes lenne személyesen felkeresnie egy bőrgyógyászt, mert nem tudok biztosat mondani. Meg kellene nézni dermatoscoppal.
        Canesten vagy Travocort krémmel kezelje egyfolytában 2 hétig.
        Leginkább a fürdőkádak, vizes helyiségek, szőnyegek jelentenek veszélyt, ezek fertőtlenítése javasolt. Terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott a gombaellenes kezelés. Az újszülöttek immunrendszere érettlen, ezért ha kézen van gomba, akkor jobb ha az édesapja kesztyűben nyúl majd a babához.
        Sajnos csak dermatoscoppal lehet megmondani, hogy biztosan rossz vagy jóindulatú-e egy anyajegy. Magában az asszimetria, ha nem változik az anyajegy nagysága vagy színe, nem ad aggodalomra okot.
        Sajnos képet nem kaptam a kérdéshez. De ha a Betadine mellett javult a tünet, akkor valószínű, hogy gomba okozza. Próblja meg inkább Canestennel kezelni.
        Igen, lehetséges hogy allergiás eredetű a lánya panasza. Keressenek fel személyesen egy bőrgyógyász-allergológus kollégát.