• Dr. Bodnár Edina

        bőrgyógyász, onkológus

        4304

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        bőrgyógyászat, onkológia

        Bemutatkozás:


        Születési hely, idő: Debrecen, 1978.12.18.



        Tanulmányok:




        • 1985-1993 Margit téri Általános Iskola, Debrecen


        • 1993-1997 Tóth Árpád Gimnázium biológia-kémia tagozat, Debrecen


        • 1997-2003 DOTE Általános Orvosi Kar, Debrecen (summa cum laude minősítés)


        • 2003-tól DE OEC Bőrgyógyászati Klinika


        • 2008 - Bőrgyógyászat szakvizsga


        • 2014 - Klinikai onkológia szakvizsga

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Bodnár Edina legutóbbi válaszai
        Sajnos a vitiligo kezelése nem teljesen megoldott. Vitixel megéri megpróbálni kezelni. Ha nem segít, akkor bőrgyógyász tud felírni lokális steroid krémet vagy Protopicot.
        Sajnos a kép alapján nem tudom biztonsággal eldönteni, hogy HPV okozta verrucaja, vagy ún. verruca seborrhoicaja van. Forduljon személyesen bőrgyógyászhoz!
        A hirtelen növekedés is hozzájárulhatott a striák kialakulásához. Drogériàkban, gyógyszertárakban tud venni stria elleni krémet, próbálja meg azzal kenni. Ha nem javul és nagyon zavarja, akkor forduljon személyesen bőrgyógyászhoz.
        Teljesen ártalmatlan, nem fertőző, ún. Fox-Fordyce foltok, tágult mirigyek láthatok. Nem szükséges vele orvoshoz fordulni.
        A hormonális változáson kívül még érdemes kizárni, hogy nincs-e fogászati vagy fül-orr-gégészeti gócfertőzése. Próbálja meg Skinoren krémmel kezelni, amit terhesség és szoptatás alatt is folytathat.
        Ez egyfajta ekcèma, amit legtöbbször vegyszerek okoznak. Lokálisan Fucicort krémet javaslok a tünetekre, és La-Roche Possay Lipikar Baume AP+ testápolót naponta többször a kezekre.
        Én inkább fertőzésnek gondolom. Próbálja meg Fucidin vagy Bactroban krémmel kenni.
        Ha a háton volt a tetoválás, akkor az előhozhatta az övsömörös tüneteket. Próbáljon meg carbamazepin hatóanyagú gyógyszert és B-vitamin komplexet szedni.
        Kedves Eszter! A Xamiol gélt vagy a Clobex sampont javasolom. Illetve azt, hogy Egyetemi Klinkán forduljon bizalommal bőrgyógyász szakorvoshoz, mert a lokális kezeléseken kívül már számos egyéb hatékony kezelés létezik (gyógyszeres kezelés, biológiai terápia és fènyterápia). Ezek kombinációjával tünetmentességet lehet elérni.
        Aranyeres csomónak látom, de azért mutassa meg személyesen proctológusnak.
        Igen, a labor és a tünet jellege alapján felmerül az SLE, SCLE. Fényvédelem javasolt, tünet esetén pedig steroid krém hatásos. Folyamatos immunológiai gondozás, kontroll javasolt.
        Petting során is van esély a fertőződésre, legfőképp ha hámsérülès, vérzés van. 2 nap múlva megjelenő nátha nem a HIV infekció tünete.
        Ha csak akkor jönnek elő a tünetek, amikor az Anyósánál van, akkor ott kell keresni a “bűnöst”. Lehet a kutyaszőr is, de egyéb por, pollen is. Forduljon személyesen bőrgyógyász-allergológushoz.
        A legvalószínűbb a véraláfutás, aminek fel kell szivódnia 3 héten belül. Amennyiben ez nem történik meg, forduljon személyesen bőrgyógyászhoz.
        Ún. follicularis keratosisa lehet, ami egy genetikailag meghatározott állapot (nem betegség). Sajnos nem gyógyítható, de kezelhető, tünetmentesíthető. Ureás testáplóval kenje naponta 2x, és tengeri szivaccsal dörzsölje le a felszínét fürdés közben.