• Dr. Bodnár Edina

        bőrgyógyász, onkológus

        4398

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        bőrgyógyászat, onkológia

        Bemutatkozás:


        Születési hely, idő: Debrecen, 1978.12.18.



        Tanulmányok:




        • 1985-1993 Margit téri Általános Iskola, Debrecen


        • 1993-1997 Tóth Árpád Gimnázium biológia-kémia tagozat, Debrecen


        • 1997-2003 DOTE Általános Orvosi Kar, Debrecen (summa cum laude minősítés)


        • 2003-tól DE OEC Bőrgyógyászati Klinika


        • 2008 - Bőrgyógyászat szakvizsga


        • 2014 - Klinikai onkológia szakvizsga



        Magánrendelés:




        • 4026 Debrecen, Honvéd u. 62.


        • Rendelési idő: hétfő 17-20 és szombat 9-13 óra (előzetes bejelentkezés alapján)


        • Időpontfoglalás: +3630 876 7971

        Szeretnék kérdezni tőle
      • Dr. Bodnár Edina legutóbbi válaszai
        Vélemyényem szerint szisztémás antibiotikum kezelésre lenne szüksége. Ha nem szeretne a bőrgyógyász doktornőhöz visszamenni, akkor mutassa meg fül-orr-gégésznek.
        Sajnos a képet nem tudom megnézni, mert az internetes kereső szerint nem található. Ha tud, próbálja meg a webbetegre a kérdés mellé feltölteni a képet. Látatlanban azt tudom mondani, hogy érdemes lenne az érintett területről sebváladéktenyésztést venni, és célzott kezelést adni.
        Mindenképp kellene góckutatás (különösképp fogászati, fül-orr-gégészeti vizsgálat), étel intolerancia vizsgálat, vérkép, vas-panel, ha ezekben eltérés van, akkor glutén-panel is. Nőgyógyászati ultrahang vizsgálat PCO kizárására.
        Molluscum contagiosum nevű bőrbetegsége van, ami egy vírusfertőzés, és nagyon gyorsan kontakt úton terjed. InfectoDell ecsetővel tudja kezelni. Amíg teljesen el nem múlnak a tünetek kerülje a bőr-bőr érintkezést.
        A kép alapján HPV okozta condylomának látom. Mindenképpen személyesen látnia kell bőrgyógyásznak és proctológusnak is.
        A kép alapján 2 dolog merül fel bennem. Az egyik a gyulladás utáni hypopigmentáció, a másik a lichen sclerosus et atrophicus. Kezelje Advantan krémmel, ami mindkét esetben segíthet. Ha nem múlik el a folt néhány hónapon belül, forduljon személyesen is bőrgyógyászhoz.
        Véleményem szerint nem autoimmun betegség részjelensége, mert akkor nem csak egy helyen lenne hólyag. Inkább pókcsípésre adott allergiás reakciónak gondolom. Kezelje Fucicort kenőccsel.
        A leírás alapján bennem leginkább a scabies merül fel, főleg ha éjszaka viszket jobban a bőre. Kezelje le magát InfectoScab krémmel, és szedjen antihisztamint.
        Visszértágulata, aranyere van, illetve valószínű hogy egy korábbi fissura hegét látjuk. Ha panaszt okoz, forduljon proctológushoz.
        Ne aggódjon, ez biztos hogy sérülés nyoma, kicsi bevérzés a bőrben.
        Vagy kontakt allergia vagy övsömör okozhat ilyen tünetet. A legjobb ha személyesen felkeres bőrgyógyászt.
        Nem gondolom, hogy ételallergia áll a háttérben, mert akkor nem lenne ennyire szezonális a tünet. Arra gondoltam, hogy lehet hogy pikkelysömör okozza a panaszait. Próbálja meg a Clobex sampont alkalmazni.
        Elég rossz minőségű a fotó, de valószínűleg HPV fertőzés áll a háttérben. Kezelje Condyline ecsetelővel!
        Ha nincs benne varrat, akkor a műtét után 1 héttel már kezelheti a sebet.
        Valószínűleg HPV fertőzés okozza a tüneteit. STD szakrendelésre forduljon a panaszával.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés
      • Infografika és videó