• Dr. Bodnár Edina

    bőrgyógyász, onkológus

    4612

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    bőrgyógyászat, onkológia

    Bemutatkozás:


    Születési hely, idő: Debrecen, 1978.12.18.    Tanulmányok:
    • 1985-1993 Margit téri Általános Iskola, Debrecen


    • 1993-1997 Tóth Árpád Gimnázium biológia-kémia tagozat, Debrecen


    • 1997-2003 DOTE Általános Orvosi Kar, Debrecen (summa cum laude minősítés)


    • 2003-tól DE OEC Bőrgyógyászati Klinika


    • 2008 - Bőrgyógyászat szakvizsga


    • 2014 - Klinikai onkológia szakvizsga    Magánrendelés:
    • 4026 Debrecen, Honvéd u. 62.


    • Rendelési idő: hétfő 17-20 és szombat 9-13 óra (előzetes bejelentkezés alapján)


    • Időpontfoglalás: +3630 876 7971

    Szeretnék kérdezni tőle
   • Dr. Bodnár Edina legutóbbi válaszai
    A leirás alapján Betadine oldatos ecsetelést és Travocort krémet javaslok.
    Én úgy gondolom, hogy csalánkiütései vannak, amik viszketnek, és az erőteljes vakarás okozza a bevérzéseket a bőrén. A csalánkiütések okát ki kellene vizsgáltatnia. Addigis szedjen naponta 2x1 tbl. Cetirizinet, lokálisan pedig rázókeverékkel tudja csillapitani a kiütéseket.
    A sós vízben nem fognak elfertőződni a sebek, de hosszas ücsörgést azért nem ajánlok a vízben. Ha valaki HSV-1 hordozó, akkor őt már nem lehet ugyanazzal a vírussal újból megfertőzni.
    Sajnos kép nélkül nagyon nehéz megmondani mi okozza a tünetet. A legvalószinűbb, hogy viszerességhez társuló tünet van. Próbálja meg Advantan kenőccsel kenni naponta 1x.
    Valószinű, hogy gombás fertőzés okozza a panaszát. Kezelje Travocort krémmel naponta 2x.
    Tudomásom szerint a kontrasztanyag nem okoz ilyen jellegű panaszt. Próbálja meg a Kerium vagy Dercos sampont. Amennyiben nem szűnik a probléma, keresse fel az Egyetemi Klinika Bőrgyógyászatát, ott tudnak a legtöbbet segiteni Önnek.
    A fokozott izzadásnak, szőrnövekedésnek hormonális háttere van, ezért keressen fel személyesen endokrinológust. A savanykás illatú verejtéket pedig baktériumok okozzák. Azt javaslom, hogy használjon Sol. antisudorica oldatot a hátára izzadásgátlóként, illetve fürdéshez használjon antibakteriális szappant.
    A Condyline oldaton kívül otthoni használatra az Aldara krémet tudom még javasolni. Ezen kívül még folyékony nitrogénnel lehet kezelni.
    A éjszakai viszketést rühatka fertőzés szokta legtöbbször okozni. Érdemes lenne lekezelnie magát Linimentum scabicidummal. Ha ezután sem szűnik a viszketés, akkor kivizsgálás javasolt (laborvizsgálat, allergológia).
    A gócfertőzések még fél év után is képesek ilyen tünetet okozni. De ha a gócos fog szanálása mellett is növekszik a folt, akkor érdemes tovább folytatni a góckutatást. Helyileg Alpicort oldatot javaslok, és belsőleg Forcapil kapszula szedését.
    A solaris keratozisokat folyékony nitrogénnel lehet eltűntetni, emellett egyes klinikákon létezik PDT kezelés. Ezek mellett otthon Aldara kezelést is lehet alkalmazni.
    Sajnos ennek én sem tudom az okát, érdekes megfigyelés. Mindenesetre a bélrendszer és a bőr összefügg, bélproblémák jelentkezhetnek bőrtünetek formájában.
    Kedves Bodnár Boldizsár! A csatolt kép alapján inkább gombás fertőzésre gondolok, mert éles határú, széleken hámló tünetei vannak. Kezelje Travocort krémmel.
    A leirás alapján leginkább pókcsipésre gondolnék. Kezeljék Fucicort krémmel.
    A belső és a külső kezelés együtt is alkalmazható, ha nem nagyon erős a bőrszárazság a Medinac miatt.
   • Hirdetések
   • Kiemelt témák
   • Hirdetés