• Csodabogyók...

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy újságban olvastam egy "cikket", amiben bromelin kivonatot tartalmazó Biocaptol nevű ananászkapszuláról volt szó. Állították, hogy ez olyan "csodabogyó", aminek hatására akkor is fogy az ember, ha ugyanúgy eszik, mint eddig, mert 1 kapszula 10 db ananászt helyettesít, és hatására a zsírsejtek szétrobbannak, véglegesen eltűnnek. És elvileg nem hízza vissza az ember a leadott kilókat. Szerintem képtelenség ez az állítás. Azt sem tartom egészségesnek, hogy az ember bármilyen szemét ételt ehet olyan mennyiségben, mint eddig, mégis fogyni fog. Viszont érdekesnek tartom, hogy a bromelinről azt írták, egyáltalán nincs mellékhatása, nincs ellenjavaslat szedésére, hatására zsírfelhalmozás helyett a szervezet nagy mennyiségben égeti a zsírt. Én azt gondolom normálisnak és helyesnek, ha az ember a neki szükséges napi kalóriamennyiséget viszi be, igyekszik minél egészségesebb, tápanyagokban gazdag élelmiszereket fogyasztani (húst, zöldséget, gyümölcsöt, tojást, halat) valamint sok folyadékot inni. És természetesen mindezt rendszeres mozgással kiegészítve megőrizni egészségét. Viszont tény és való, hogy a mai világban sok ember számára okoz ez nehézséget. Bevallom mostanában én is közéjük tartozom, rendszeresen sportoltam, próbáltam figyelni az étkezésemre, de egy idő után minden próbálkozásom kudarcba fulladt, mert a szervezetem nem bírta tovább és megkívántam (nagy mennyiségben) azokat az ételeket, amikkel tömve vannak a boltok polcai (csoki, péksüti), ráadásul a mozgás is egyre inkább kényszerből történt. Így kudarcba fulladt az egész. Mára belefáradtam ebbe és én is próbálok kibúvókat keresni, hogy változtassak az alakomon és elfogadjam magam (pl. bogyók, UH zsírbontás, bár eddig még ilyenekkel nem próbálkoztam). Kíváncsi vagyok az Ön véleményére, van-e olyan vegyület, amely tényleg eredményesen segíthet a fogyásban, akkor is ha az ember nem tart szigorú diétát. Más cérna vékony ember miért ehet annyi kenyeret és miért nem hízik el? Üdvözlettel: Mangó

        Dr. Boros Miklós válasza a fogyókúra témában

        Tisztelt Kérdező! A kérdésben leírt véleménye teljesen helyes. Ma nem létezik olyan vegyület, ami az életmód változtatása nélkül fogyáshoz vezetnek. Ezen termékek egy regisztráció után forgalomba hozhatók és senki nem ellenőrzi hatásosságukat. Az emberek anyagcseréje nem egyforma. Minden diéta előtt egy alapos étkezési napló vezetése indokolt, ahol a rejtett kalóriák kiderülnek. Az egyszerű szénhidrát csökkentése a tartós siker kulcsa.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 27., 19:38; Megválaszolva: 2012. február 28., 17:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: