Pajzsmirigy baj?

Tanácsot szeretnék kérni! Babát szeretnénk a férjemmel, sajnos már volt egy sikertelen terhességem, 9 hetesen meg kellett szakítani (májusban) . A nőgyógyászomat kértem, hogy küldjön el hormonvizsgálatra (nagy nehezen sikerült) . A csillaggal jelölteket írnám le: RBC: 4, 90 T/l, %LYM: 46, 4%, %NEU: 46, 8%, eGFR: 55, 00. Supersensitiv TSH: 4, 730, 4, 80, 5, 82 mU/L. Referencia tartományt nem találtam a következőkhöz, tehát nem tudom jók-e az eredményeim: Luteinizáló hormon: 5, 3 6, 4 13, 0 mU/mL, Follikulus stim horm: 7, 6 7, 1 4, 7 mU/mL, Progesteron: 1, 1 1, 0 6, 0 nmol/L, Ösztradiol: 138, 0 190, 0 313, 0 pmol/L. Szeretném megtudni, hogy ebből mit lehet leszűrni? Hogy lehet ezen segíteni? Illetve sokat kell várnom a babára? Hová forduljak orvoshoz, hogy szakszerűen, gyorsan helyrehozzanak? A nőgyógyászom csupán annyit mondott, hogy keressem meg a helyi belgyógyászt! Tanácstalan vagyok és kérem segítsen! Köszönettel: Brigi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza endokrinológia témában

Tisztelt kérdező!

A nemi hormonok értékeléséhez szükséges a ciklusnap ismerete, amikor a mintát levették.

A TSH értéke a felső határ közelében van, ami miatt javasolnám endokrinológus felkeresését, hogy van-e ennek hátterében kezelendő probléma.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. február 04., 18:25; Megválaszolva: 2011. február 07., 21:38
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint