MEN syndróma vagy nem?

Tisztelt Dr. NŐ/ Úr! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz: Jelenleg pajzsmirigy kivizsgálás alatt állok.Felmerül a MEN syndróma lehetősége. A labor értékeim közül csak a kalcium értékem tér el magas 2, 70.Néha előjövő izzadással küzdök pedig sovány alkat vagyok 32éves.cukorterheléses vizsgálatom negatív lett. Prolaktin negatív lett. A TSH is normális értéket mutatott csak az ANTI TPO volt magasabb.Csípőtáji csontritkulást mutatott ki a DEXA vizsgálat.Veleszületett csípőficamom van tünetek és panaszok nélkül. Kérdésem a következő mik a Men syndróma tünetei milyen vizsgálatokkal támasztható alá a betegség és minden esetben kell műteni vagy gyógyszeres kezelés is van rá. Egyéb diagnózis lehetőségek a papíron mellékpajzsmirigy hyperplasia, enyhe primer hyperparathyerosis. Várom válaszát Köszönettel: Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza endokrinológia témában

Tisztelt kérdező!

A MEN szindrómának több változata is van, ez a fórum nem alkalmas a tünetek leírására, de az interneten biztosan talál róla elegendő információt. A levelében írtak alapján mindenképpen javasolt a kivizsgálása ez irányban. Endokrinológusa irányítani fogja a vizsgálatokat.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2013. szeptember 18., 13:11; Megválaszolva: 2013. szeptember 23., 20:33
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Endokrin betegség?
Tisztelt Doktornő, 7 éve, szünet nélkül fennállnak a következők: - A memóriám eltűnt, szavakat nem találok, olvasni alig tudok...
Magas Prolactin és TSH
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Egy éve hagytam abba (10 év után) a fogamzásgátló szedését, mert kisbabát szeretnénk. Ezt követően elmaradt a...
Endokrin betegség?
Tisztelt Doktor/Doktornő! Múlt év őszén nagyon gyorsan, 2-3 hónap leforgása alatt 15 kg-ot híztam, annak ellenére hogy az életmódom (mozgás és...
Hyperprolactinaemia
Tisztelt Doktornő! 4 hónappal ezelőtt jutottam el problémáimmal (nagyon erős, fájdalomcsillapítókra sem reagáló szüntelen fejfájás, ekcéma...
Örökölhető?
Tisztelt Endokrinológus! 9 éve el kellett távolítani a pajzsmirigyem göbös golyvák miatt! Évek óta tartó fejfájásommal kér éve ismét...