Dr. Fáklya Mónika

Dr. Fáklya Mónika

endokrinológus, gyermekgyógyász
Bemutatkozás:

1993-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.

Mivel mindíg is gyermekorvos szeretem volna lenni, végzésem után a Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház Gyermekosztályán kezdtem dolgozni, azóta is itt végzem munkámat.

2001-ben szakvizsgáztam csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd 2004-ben endokrinológiából. 2005 óta vezetek önálló gyermekendokrinológiai szakrendelést az osztályos, általános gyermekgyógyászati ellátás mellett. A szakvizsgákhoz természetesen az ország különböző gyermekosztályain szereztem meg a szükséges gyakorlatokat.

Magánrendelés: Debrecen, Bem tér 14.
Rendelési idő: kedd és csütörtök, 15-18 óra között.
Időpont kérése: 06-30/645-7664 telefonszámon.
Honlap: www.gyermekendokrin.hu

Legutóbbi válaszai

Hajhullás oka

Tisztelt kérdező! Az Ön eredményeiben hajhullást magyarázó eltérés nincsen. Sajnos ennek nem mindig találjuk meg az okát. Esetleg fogászati, nőgyógyászati, urológiai és fül-orr-gégészeti góckutatást javaslok még, sokszor panaszokat nem okozó fertőzés a hajhullás oka.

Visszatérő IR?

Tisztelt kérdező! Az Ön eredménye most rendben van. Sétáljon, egyen egészséges ételeket. Ennyi elegendő most, és babázzon örömmel!

Basedow tünetek

Tisztelt kérdező! Metothyrin mellett nem javasolt a terhesség. Ha megbeszéli az orvosával, gyógyszerváltás mellett - Propycilre- ha az állapota megengedi, vállalhat terhességet, de szoros felügyelet mellett csak, mivel a hyperthyreosis aktiválódása a korszülés veszélyét növeli. Mindenképpen egyeztessen a kezelőorvossal, mert Ő ismeri Ön és a betegségét.

Tesztoszteron szint

Tisztelt kérdező! Igen, ezért érdemes endokrinológust felkeresnie, mert állhat a hajhullás hátterében emelkedett tesztoszteron szint.

Pajzsmirigy göb

Tisztelt kérdező, A göb ennyi idő alatt nem nőtt nagyon. Ez jó jel. Ám a mérete miatt javaslom a göb további vizsgálatát. (izotóp vizsgálat, tőbiopszia)