• Dr. Fáklya Mónika

        endokrinológus, gyermekgyógyász

        2260

        kérdésre
        válaszolt

        Szakterülete:

        endokrinológus, gyermekgyógyász

        Bemutatkozás:


        1993-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.



        Mivel mindíg is gyermekorvos szeretem volna lenni, végzésem után a Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház Gyermekosztályán kezdtem dolgozni, azóta is itt végzem munkámat.



        Rendelési időm: mindennap 8:00 és 15:30 között.



        2001-ben szakvizsgáztam csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd 2004-ben endokrinológiából. 2005 óta vezetek önálló gyermekendokrinológiai szakrendelést az osztályos, általános gyermekgyógyászati ellátás mellett.



        A szakvizsgákhoz természetesen az ország különböző gyermekosztályain szereztem meg a szükséges gyakorlatokat.



        Magánrendelés: Kenézy Gyula Kórház, Fehér szektor 4. rendelő. Rendelési idő: kedd 16-18 óra között. Időpont kérése: 06-30/645-7664 számon.



        Bővebben: www.gyermekendokrin.hu

      • Dr. Fáklya Mónika legutóbbi válaszai
        Tisztelt kérdező! Endokrinológiai szakrendelést javaslok felkeresni. Itt foglalkoznak az önéhez hasonló problémával, és igy szakszerű segítseget kap. Az ebben leginkább jártas centrumot Budapesten találja a II. Belklinikán.
        Tisztelt kérdező! Ezek az eredmények rendben vannak.
        Tisztelt kérdező! Nem javasolt az alga kapszulák szedése sem.
        Tisztelt kérdező! Ezek nem okoznak hajhullást, de mivel a TSH határ közelében van és a pajzsmirigy szerkezete gyulladásra utal érdemes lenne autoimmun pajzsmirigy gyulladás irányában is végeztetni laborvizsgálatokat.
        Tisztelt kérdező! Önnek autoimmun pajzsmirigy gyulladása van. Ebben a betegségben emelkedettek a pajzsmirigy ellenes antitestek (aTPO, aTg) Ezek sajnos nem csökkennek. A kialakuló hormonhiányt a szedett L-thyroxin pótolja. Ha rendben vannak a hormonszintek, akkor nincs más teendő. Időnként érdemes a pajzsmirigyet ultrahang vizsgálattal ellenőrizni, hogy nem alakult-e ki pm göb.
        Tisztelt kérdező! A pulzuscsökkentő gyógyszere a vérnyomását is csökkenti. Ezt el lehet hagyni hamarosan, ahogy a Metothyrin hatás beáll. A vércukor szinteket a magasabb pajzsmirigy hormon szint boríthatta fel. Követni mindenképpen érdemes.
        Tisztelt kérdező! Egyelőre csak követni kell a pajzsmirigy szerkezetét, és az esetleges változások alapján dől majd az el, hogy tenni kell-e valamit.
        Tisztelt kérdező! Ezek nem nagy eltérések, és egszen banális okok is lehetnek a háttérben - pl. túlsúly- de mivel szóba jön gyógyszeres kezelés is, mindenképpen menjen vissza az orvosához, illetve endokrinológus szakorvoshoz.
        Tisztelt kérdező! Nem vagyok járatos a gyógynövény készítmények alkalmazásában. Hormonhiányt laboratóriumi méréssel lehet bizonyítani, arra kevés az, hogy ritkult a szemöldöke. A férfiak hajhullása ellen igazán hatékony szert jelenleg nem ismerek, a jelenleg forgalomban levő külsőleges készítmények és vitaminok csak lassíthatják a folyamatot, de nem állítják meg. Ha létezne igazán hatékony gyógyszer, akkor azt bevizsgált és igazolt tesztek után hivatalosan is gyártanák a gyógyszergyárak, hiszen ha jobban belegondol, ennek óriási piaca lenne.
        Tisztelt kérdező! Hormonzavart az endokrinológiai szakrendelésen lehet kizárni. Amennyiben itt nem találnak eltérést pánikbetegég irányában javaslom további vizsgálatait.
        Tisztelt kérdező! Véleményem szerint nem lesz baj a brokkolikivonattól. Az onkológiai szerekben sajnos nem vagyok járatos, így ennek a kérdésnek a megválaszolását az onkológusára bíznám.
        Tisztelt kérdező/ Igen, szedheti.
        Tisztelt kérdező! Ezek a női hormon szintek valóban alacsonyak. A koleszterin szintje viszont kifejezetten magas. Feltétlenül javaslom a kivizsgálását. Ki kellene zárni a pajzsmirigy esetleges működészavarát is a nemi működés részletesebb vizsgálata mellett. Amennyiben itt nem derül fény a magas koleszterinszint okára, lipid szakrendelés felkeresése is javasolt.
        Tisztelt kérdező! A göb növekedése nem állítható meg sajnos, és az orvosának igaza van a műtétet illetően. Van radiofrekvenciás kezelés a jóindulatú göbökre, de ez csak magánellátásban érhető el, meglehetősen magas áron. Interneten erről tud tájékozódni.
        Tisztelt kérdező! Ebben az esetben hormonpótlás javasolt az ön életkorában. Ezt nem fogja tudni fűvel megoldani.
      • Hirdetések
      • Kiemelt témák
      • Hirdetés