• Dr. Fáklya Mónika

    endokrinológus, gyermekgyógyász

    2197

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    endokrinológus, gyermekgyógyász

    Bemutatkozás:


    1993-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.    Mivel mindíg is gyermekorvos szeretem volna lenni, végzésem után a Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház Gyermekosztályán kezdtem dolgozni, azóta is itt végzem munkámat.    Rendelési időm: mindennap 8:00 és 15:30 között.    2001-ben szakvizsgáztam csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd 2004-ben endokrinológiából. 2005 óta vezetek önálló gyermekendokrinológiai szakrendelést az osztályos, általános gyermekgyógyászati ellátás mellett.    A szakvizsgákhoz természetesen az ország különböző gyermekosztályain szereztem meg a szükséges gyakorlatokat.    Magánrendelés: Kenézy Gyula Kórház, Fehér szektor 4. rendelő. Rendelési idő: kedd 16-18 óra között. Időpont kérése: 06-30/645-7664 számon.    Bővebben: www.gyermekendokrin.hu

   • Dr. Fáklya Mónika legutóbbi válaszai
    Tisztelt kérdező! Ez a TSH érték emelkedett, de mivel sem az aTg, sem az aTPO nem magas egyelőre csak jodid tabletta szedését javasolnám napi 50 mikrogram adagban. (recept nélkül kapható)2 hónap múlva ujra TSH és fT4 mérés javasolt. E mellett a diéta batartása fontos.
    Tisztelt kérdező! Ez annyira kicsi eltérés, hogy egyelőre csak ismétlést javaslok. Ha feljebb megy, keressen fel endokrinológust. Gyógyszerrel csökkenthető a prolactin szint.
    Tisztelt kérdező! Az ön leletei rendben vannak. Az étkezése is megfelelő. A pajzsmirigyével nincsen gond.
    Tisztelt kérdező! Panaszait ez a hormonérték nem magyarázza, de kivizsgálását javaslom. Endokrinológust és bőrgyógyászt keressen fel!
    Tisztelt kérdező! Autoimmun gyulladásra jellemző UH lelet. Mivel L-thyroxint is szed a lelet a pajzsmirigy betegségének megfelel.
    Tisztelt kérdező! Maradhat így az adag. Követése szükséges.
    Tisztelt kérdező! A feltöltött kép olvashatatlan.
    Tisztelt kérdező! A szemölcsnek semmi köze a panaszaihoz. Sajnos ezek alapján nem lehet megmondani, hogy szervi eredetű-e a panasz, így belgyógyász felkeresését javaslom.
    Tisztelt kérdező! Laborokat nem csatolt.
    Tisztelt kérdező! Még a mellékvese működését javaslom felmérni.
    Tisztelt kérdező! Ezek a hivatalos értékelés szerint rendben lévő értékek, de a 120 perces glükóz szint elég magasan maradt, ezért a gyorsan felszívódó szénhidrátok kerülését javaslom sporttolás mellett. Ha ön túlsúlyos akkor a fogyás is javasolt.
    Tisztelt kérdező! Egyetértek a kezelő orvosával. A kezelés alatt a gyermeket követni fogják, így ha az említett problémák előfordulnának azt időben észrevehetik.
    Tisztelt kérdező! Ez nem annyira alacsony érték, ne hagyja el a gyógyszert, egy kis csökkentés viszont javasolt. ezt mindenképpen az orvosával kellene megbeszélnie.
    Tisztelt kérdező! Minél előbb kezelni kell a pajzsmirigy alulműködését.
    Tisztelt kérdező! Terhesség esetén a Norprolac elhagyható.