• Dr. Fáklya Mónika

    endokrinológus, gyermekgyógyász

    2273

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    endokrinológus, gyermekgyógyász

    Bemutatkozás:


    1993-ban végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán.    Mivel mindíg is gyermekorvos szeretem volna lenni, végzésem után a Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház Gyermekosztályán kezdtem dolgozni, azóta is itt végzem munkámat.    Rendelési időm: mindennap 8:00 és 15:30 között.    2001-ben szakvizsgáztam csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd 2004-ben endokrinológiából. 2005 óta vezetek önálló gyermekendokrinológiai szakrendelést az osztályos, általános gyermekgyógyászati ellátás mellett.    A szakvizsgákhoz természetesen az ország különböző gyermekosztályain szereztem meg a szükséges gyakorlatokat.    Magánrendelés: Kenézy Gyula Kórház, Fehér szektor 4. rendelő. Rendelési idő: kedd 16-18 óra között. Időpont kérése: 06-30/645-7664 számon.    Bővebben: www.gyermekendokrin.hu

   • Dr. Fáklya Mónika legutóbbi válaszai
    Kedves édesapa! Ezen laborértékek egyike sem ad magyarázatot ilyen mértékű hajhullásra. Érdemes lenne bőrgyógyásznak megmutatni, hogy nincs-e fertőzés a fejbőrön, (pl. gomba) illetve még a góckutatás ami ilyen esetben javasolt. Ez torokváladék tenyésztés, fogászati vizsgálat és vizelettenyésztést jelent. A tesztoszteron szint is megmérethető, de ha a férfias típusú szőrösödés nincs a panaszok között, akkor ezt nem tartom valószínűnek.
    Tisztelt kérdező! A cukorterhelésénél a 120 perces cukorértéke magas. Mindenképpen javaslom, hogy diabetológushoz menjen el, mivel csökkent glükóztoleranciája van, ami a cukorbetegség "előszobája", kezelést tesz szükségessé. Ennek nem elhanyagolható része a testsúly csökkentése. Mivel a megadott eredmények nem támasztják alá a hormonzavart, hiszen mind a pajzsmirigy, mind a mellékvese hormonszintje rendben van, az étkezését, és a mozgását kell megváltoztatni. Érdemes lenne dietetikussal is beszélnie ez ügyben. Ha nem megy így sem, létezik a fogyást elősegítő gyógyszeres kezelés is, ezt belgyógyász, obezitológus, vagy endokrinológus tudja beállítani önnek.
    Tisztelt kérdező! A leleteket nem csatolta, de panaszok nélkül egyébként sem lehetne korrekt választ adni. Ez a fórum nem helyettesítheti az orvosi konzultációt. A lelet értékelése nem azonos és nem is váltja ki az orvosi konzultációt.
    Tisztelt kérdező! A jelen helyzetben is el tudja érni telefonon az endokrinológusát. Mivel ő ismeri az ön betegséget érdemes tőle tanácsot kérni. A gyógyszerét szedje tovább természetesen.
    Tisztelt kérdező! Az endokrin kivizsgálás javasolt, mert a fokozott szőrnövekedés hajhullással társulva fokozott férfihormon hatást jelezhet.
    Tisztelt kérdező! Önnek pajzsmirigy autoimmun gyulladása van, de a hormonszintek jelenleg rendben vannak, így most még gyógyszeres kezelés nem szükséges, de követés mindenképpen javasolt, mert előbb-utóbb szükség lehet rá. 3 hónap múlva javasolt újra hormonszint mérés. Az allergiás tünetek kivizsgálása az allergológus javaslata alapján történjen.
    Tisztelt kérdező! Igen, továbbra is szükséges a gyógyszer szedése.
    Tisztelt kérdező! Mivel ez egy teljesen új betegség nem tudok önnek erre választ adni.
    Tisztelt kérdező! Önnek autoimmun pajzsmirigy gyulladása van. Mivel gyermeket szeretne, érdemes lenne a TSH értéket kicsit alacsonyabbra vinni, 1-2 uIU/ml közé. Ehhez pajzsmirigy hormon pótlása javasolt. Keressen fel endokrinológust!
    Tisztelt kérdező! A hormonszinteket akkor is kövesse, ha nem szedi a gyógyszert, mert akkor időben észreveszi az értékek romlását. Az egészséges életmód nagyon fontos, de sajnos van olyan pajzsmirigy betegség amit nem rak rendbe.
    Tisztelt kérdező! A prolactin csak addig hat, amíg szedi. Viszont ha egy ideig szedi, az agyalapi mirigye egy idő után többnyire már nem termeli túl ezt a hormont. Ezért érdemes az endokrinológusára hallgatni.
    Tisztelt kérdező! Ez benne van a normál tartományban, elegendő a szedett adag.
    Tisztelt kérdező! Endokrinológiai szakrendelést javaslok felkeresni. Itt foglalkoznak az önéhez hasonló problémával, és igy szakszerű segítseget kap. Az ebben leginkább jártas centrumot Budapesten találja a II. Belklinikán.
    Tisztelt kérdező! Ezek az eredmények rendben vannak.
    Tisztelt kérdező! Nem javasolt az alga kapszulák szedése sem.
   • Hirdetések
   • Kiemelt témák
   • Hirdetés