• Reumatologiai tünetek és inozitol

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktorúr/doktornő! Egy olyan kérdésem lenne, hogy 3-4 hete fajnak az izmaim és izuleteim, mintha folyamatosan izomlazam lenne. Csináltattam labort, monocita és CRP emelkedett. Meglepetésemre TSH túl alacsony, T3 és T4 sokszorosa a normál értéknek. Az lenne a kérdésem hogy ez a pajzsmirigy túlműködés magyarázhatja-e az izom és ízületi panaszaimat? Októberben még normál tartományban volt a TSH illetve T3 és T4 is. Illetve szedek kb. A tuneteim megjelenése óta és Inofem aktív nevű port amiben inozitol van. Esetleg ez okozhatja a megemelkedett pajzsmirigy értékeket? Ahogy olvastam a Hashimoto betegségben javulást okoz, amiről tudom hogy egy hipotireozisos állapot. Tehát ha javít az alulműködésén akkor okozhat e normál alapértékeknél emelkedést? Köszönöm a választ előre is!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a pajzsmirigy betegség témában

        Tisztelt kérdező! Az izületi panaszokat a jelenlegi pajzsmirigy túlműködés magyarázhatja. Az inozitol nem okozza. Keressen fel endokrinológus szakembert.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2019. május 16., 16:57; Megválaszolva: 2019. május 28., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: