Szelén szedése

Kedves Doktornő! Eddig Béres Vital szelént szedtem, amit autoimmun pajzsmirigybetegségre javasoltak anno. Most nem lehet kapni, ezért egy patika által felkínált, ugyanolyan 100 mikrogrammos, de nem filmbevonatú tablettát vettem. Lehet, hogy nincs összefüggés, de azóta PPI mellett is ég a gyomrom. Okozhatja ezt a szelén tabletta, vagy nincs köze hozzá? Tudna javasolni valami megbízható helyettesítő tablettát a Béres helyett? Köszönöm. Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Ez a szelén is jó lenne, de ha nem bírtja szedni, értelemszerűen változtatni kell. A gyógyszertárban tudnak önnek segíteni a készítmény kiválasztásában.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. február 21., 11:48; Megválaszolva: 2021. február 22., 18:04
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint