Pajzsmirigy antitest érték

Kedves Doktornő! Pajzsmirigy érték vizsgálatokat végeztettem, mely értekek a következők: -TSH: 1,46 ref: 0,35-4,9 -T3: 4,1 ref: 2,43-6,1 -T4: 12,33 ref: 9,00-19,00 -Thyero-perox elleni AT: 1,13 ref: 0,00-5,6 -Thyreogloubyn AAT: 4,74 ref: 0,00-4,11 Tehát csak a Thyreogloubyn AAT lett egy kicsit magasabb. Anyai ágon van Hashimotós, illetve pajzsmirigy göbbel vizsgalt (szerencsére ez a biopszia alapján nem rosszindulatú) családtagom. Egyik a testvérem, másikuk az édesanyám. Engem az esetleges öröklődés, illetőleg tünetként a diéta mellett is jelen levő hízás miatt küldtek vizsgálatra, ennek kezdete volt a pajzsmirigy vérvétel. Indokolt ezekkel az értékekkel endokrinológushoz, illetve pajzsmirigy ultrahangra mennem? Rosszindulatú folyamat esetleges gyanúja felmerülhet? Mellékelm magát a leletet is. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Az ön pajzsmirigy működése rendben van. a minimális aTg emelkedés teendőt nem igényel.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. február 17., 16:54; Megválaszolva: 2021. február 22., 17:59
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint