Jód tartalmú magzatvédő vitamin

Tisztelt Doktornő, Szubklinikus pajzsmirigy alulműködésre 2 hónapja 25 mg Eutirox-ot szedek, mert szeretnék teherbe esni. (TSH enyhén emelkedett volt, a többi érték -T3,T4, antiTPO.. rendben, pajzsmirigy ultrahang negatív, panaszaim nem voltak, 33 éves vagyok, 166cm 47kg) A TSH értéke 5,5-ről 1,6-ra lejjebb is ment, többi érték továbbra is normális. Azt szeretném tudni szedhetek-e jód tartalmú magzatvédő vitamint, vagy olyat kell amiben nincs jód? Külföldön vagyok itt olyat találtam  (Gynefam a neve) amiben 200μg jód van, rá van írva hogy pajzsmirigy betegeknek nem ajánlott, de nem tudom ez rám is vonatkozik-e mivel nincs hasimoto pajzsmirigy gyulladásom. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező !

Nyugodtan szedheti a jódtartalmú magzatvédő vitamint.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2021. február 18., 18:34; Megválaszolva: 2021. február 22., 18:00
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint