Terhességi diabétesz

Tisztelt Szakértő! Terhességem 26. hetében járok. A terheléses vércukor vizsgálaton az éhomi érték 4, 6 a 120 perc utáni( 75g cukor után) 7, 7. A nőgyógyász 160 gramm szénhidrát diétát írt elő 1 hétig, majd 24 órás cukor profilt.4. napja tartom a diétát, de az információk sokasága és ellenkezősége között kezdek elveszni. Mik a legfőbb szabályok? Tejet és rizst tényleg nem szabad egy napon belül fogyasztani? Az étkezések során a 160 g-ba bele kell számoljam a felvágottak, és alacsony ch tartalmú zöldségek ch tartalmát ( a netes olvasmányok alapján nem, a védőnőm szerint igen)? A graham kenyér gyors vagy lassú ch? Hiteles mintaétrendet tudok letölteni vhonnan? Olvastam az éhezési acetonról a vizeletben, én a saját számításom szerint 100 g szénhidrátot ettem átlag, mert félek, hogy túllépem a keretet. Ettől még fejlődik a kisbabám? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza a diéta témában

Kedves Kérdező! A 120 perces értéke alapján Önnek nincs is terhességi cukorbetegsége, mivel 7, 8 felső határ, tehát 7, 9 felett beszélünk erről... A napi 100gr CH tényleg kevés. A felvágottak és a zöldségeket nem kell beszámolni, Graham kenyér lassu felszivódású... Több internetes oldal is foglakozik diétával, de legjobb mégis személyre szabni, és dietetikust keresni. De mint irtam, Önnél nem áll fenn gestációs diabétesz. Maximum a testsúlynövekedés ill a gyors vércukoremelkedés megelőzése miatt a cukros ételeket kerülje, de legalább korlátozza

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. május 16., 11:26; Megválaszolva: 2014. június 03., 23:29
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztencia?
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése