ketogén diéta

Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 1, 5 hete csinálom a ketogén diétát, 5-8 kilo leadása céljából. A szénhidrát bevitel 30gr alatt van és a tesztcsíkkal ellenőrizve 1 hete be is állt a ketozis. Viszont 2 napja azt veszem észre magamon, hogy időnként végtelenül ideges leszek és pánikszerű hangulatba kerülök. Idegesség, szorongás, nehéz koncentráció, rossz hangulat amit érzek ilyenkor. Ennek oka a vércukorszint túlzott leesése lehet? Lehet valamit tenni ilyenkor úgy, hogy a diétát továbbra is tartani tudjam? Válaszát köszönöm előre is! Üdvözlettel: Rebeka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza diéta témában

Ha a diétát is tartani akarja, akkor hozzá kell szokni az alacsony vércukorszint okozta tünetekhez (ez általában akkor jelentkezik, ha a májban lévő glikogén-tartalék elfogy és a zsírsavakból történő cukor újraképződés még nem tart vele lépést) . Néhány nap után a panaszok intenzitása szűnni szokott. Ha nem megy, akkor érdemes azért a szénhidrátbevitelen emelni (főként lassú felszívódású, összetett szénhidrátokkal) .

Kérdés: 2015. április 20., 11:24; Megválaszolva: 2015. április 20., 18:55
Kérdések és válaszok: Egyéb
Cukorbetegséggel kapcsolatban
Tisztelt Dr. Úr. Elnézést hogy levelemmel zavarom, édesanyám cukorbetegsége miatt próbálok informálódni, hogy segítení tudjak neki. Van benne...
mi lehet ez?
Tisztelt Doktor úr! panaszaim márciusban kezdődtek, lágyabb székletet tapasztaltam napi 1-2 x voltam wc-n, amire én azt hittem tévesen hogy...
Megállt az orvos"tudomány"
Kedves Doktor Úr! Férjem az új évet diétával kezdte.Fehér liszt, cukor és a tejet teljesen elhagyta. 56 éves, 93-kg 175cm. Kb másfél hónapja...
Magas koleszterinszint - diéta
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr, 37 éves nő vagyok (150 cm, 53 kg, két gyermekem van, 8 és 5 évesek) . Megállapították most novemberben, hogy magas...
Zsibbadás, gyomorhullámzás