Emelkedett reggeli vércukorszint

Tisztelt Dr. Rakk Erika! Köszönöm az előző kérdésemre adott válaszát. A Kérdéseire szeretnék válaszolni. A diétázásom, és a sportolás kezdetétől (január) 9kg fogytam, most 76kg vagyok, és 178cm magas. Voltam két dietetikusnál is. Az egyikük 100g-os szénhidrát diétát engedélyezett, a másik 160g-os diétát javasolt, mondván a 100g nagyon alacsony. A diétázásnál reggel: 30g csak lassú, tízórai: 20g 10 lassú/10gyors, ebéd: 50g 30lassú/20gyors, uzsonna: 20g gyors, vacsora: 40g lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmazó ételeket próbálok fogyasztani. A menstruációm rendben van mindig 27-28.napon szokott megjönni. A gyógyszeres kezelés mellett, nemrég elkezdetem a Gyuri bácsi féle vércukorszint csökkentő gyógyteát fogyasztani. Köszönettel: Adrienn.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza diéta témában

Kedves Adreinn! Gratulálok az életmódváltáshoz! Ezek szerint hatékony a diéta és a mozgás! Most még az a fontos, hogy pszichésen is lazán készüljön a gyermekvállalásra!

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2017. március 21., 16:58; Megválaszolva: 2017. március 23., 20:07
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
dietetikus
Azt szeretném kérdezni, hogy a pomeló gyümölcs mennyire árt a cukorbetegnek és hogy ha este 8 körül eszem ezt a gyümölcsöt akkor az árt-e a...
Terhességi cukorbetegségem van?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 24. terhességi hétben vagyok és az OGTT eredménye a következő lett: Glukóz: 4, 43 Vércukor 120': 8...
Diétás tanácsadás
Férjem inzulinos cukorbeteg, egy hónapja nyelőcső és gyomorvérzése volt, szigorú diétát javasoltak. Diétás tanácsot szeretnék kérni, mit és...
Helyes étrend
Tisztelt Doktor Úr / Asszony!     Édesanyám 71 éves.  A protrombin szintjét 2 hetente laborvizsgálatokkal ellenőrzik, mivel nagyon sok esetben...
Inzulinrezisztencia